horoszkóp

Rózsaszín nyakkendő A.N. Smith temetésén

2007.03.05. 16:14
Az explaymate-et pénteken a bahamai Nassauban temették el kedvenc színe, a rózsaszín jegyében. Limuzinok, vörös szőnyeg, és fényűzés minden mennyiségben az örökségre váró családtagok jelenlétében, de kislánya, Danniellynn nélkül.

Howard K. Stern csókkal búcsúzott Anna Nicole Smithtől a pénteken, fényűző díszletek közt levezényelt temetésen. Az ügyvéd-élettárs azonban csak a koporsót csókolta meg, mivel a hosszasan elhúzódó pereskedés után már hiába balzsamozták be Smith maradványait, ezek állapota nem tette lehetővé a nyitott koporsós temetést. Ezért csak bemondásra tudjuk elhinni Smith saját divattervezőjének állítását, aki szerint a modell külön erre az alkalomra tervezett, gyöngyökkel hímzett hosszú ruhát és fejdíszt viselt utolsó útján.

Rózsaszín gyász és fényűzés

Rózsaszín virágok minden mennyiségben

A temetésen a család részéről Howard K. Stern mellett megjelent az ellen-apajelölt Larry Birkhead és a playmate anyja, Virgie Arthur is, a modell öthónapos kislányát, Danniellynnt azoban nem hozták el. Arthurt egyébként kegyetlenül kifütyülték a nézők, ugyanis az édesanya - Danniellynn felügyelete mellett - azért is hosszasan pereskedett, hogy lányát texasi szülővárosában temessék el, és még a temetés reggelén is bírósági úton próbálta leállítttatni az eseményt.

Howard K. Stern tiszta feketét viselt, csak a gallérját díszítette egy kis fehér szalag, a fotós és ellen-apa Larry Birkhead azonban fekete öltönye és inge mellett barbirózsaszín nyakkendővel adta meg az tiszteletet elhunyt playmate-nek. Ez volt ugyanis Smith kedvenc színe, és a temetés külsőségeiben is ez érvényesült: ilyen színű virágokat használtak a templom díszítéséhez, ilyen színű volt a mahagóni koporsót borító, tollakkal és szalagokkal, valamint kristályokkal hímzett ANS monogrammal díszített selyemlepel, és ilyen színű rózsákkal borították a temetőben a sírt. A playmate koporsóját hófehér halottaskocsi hozta a repülőtérről a templomba és vitte innen a Lake View temetőbe, a templom bejáratától a ravatalig pedig vörös szőnyegen vitték a koposót. A beígért nagyszámú celebvendég helyett a világsajtó mindössze két nevet tud felidézni: az egyik Slash, az egykori Guns N'Roses egykori gitárosa, a másikuk egy Joe Nichols nevű countryénekes.

Sok kicsi Monroe-ból egy nagy Anna
Eközben egy ismeretlen művész az e-Bayen hirdeti azt a különleges Anna Nicole Smith-portrét, amelyet Marilyn Monroe-fotókból alkotott. Monroe Smith nagy példaképe volt, külsejében is szeretett volna rá emlékeztetni, és életük is több ponton mutat hasonlóságot (korai és zavaros körülmények közt bekövetkezett halálukat is beleértve). A műalkotás ára jelenleg 256 dollár, ehhez jön még a háromdolláros postaköltség. A művész igyekszik biztosítani a műgyűjtőket arról, hogy valóban kisszériás darabhoz jutnak: ígérete szerint a montázsból mindössze 25 darabot készít majd.

Rajongói és tévés demonstrációk

A templomtól a temetőig kordonnal tartották távol a turistákat és kíváncsiskodókat, míg a több kocsiból és két halottaskocsiból álló, rendőri felvezetésű gyászmenet elhaladt. A rajongók egy része ekkor a When Peace Like a River című himnuszt kezdte énekelni, míg mások itt is Smith-mamát fújolták. A temetés maga egy zöld sátor alatt zajlott, aminek a hívatlan vendégek és a fizetés nélkül kíváncsiskodni akaró médiát kellett kizárnia, így csak beszámolókból tudható, hogy Stern és Birkhead rózsaszín és vörös rózsákat szórt a koporsóra, a földbeeresztéskor pedig galambokat eresztettek szabadon. A február 8-án elhunyt Playboy-modell tehát fia, a tavaly szeptemberben húszéves korában életét vesztett Daniel mellett nyugszik.

A rajongók Smith nassaui háza előtt is megemlékeztek a modellről: a plüssállatokkal és virágokkal díszített spontán emlékhelyen mécseseket gyújtanak, leveleket - egyesek egészalakos fotókat - hagynak.

A helyi Controversy TV munkatársai transzparenssel tiltakoztak a drága pénzért árult közvetítési jogok ára ellen: "Anna bahamai volt, minket is megillethetne az exkluzivitás!"