Felforgatták Antal Imre Damjanich utcai lakását, legalábbis ezt állítja Jenei József. A múlt héten elhunyt művész legjobb barátja szerint valószínűleg értékpapírokat kerestek, persze hiába, mivel szerinte már nem volt ott semmi értékes.

Jenei Imrét borzalmas látvány fogadta, amikor el szerette volna hozni a művész édesanyjának hamvait. A lakást teljesen felforgatták, a fiókokat kirámolták, mindent szanaszét volt szórva. "Alig bírtam megmaradni a lakásban, kirohantam a folyosóra" - mondta a Bors napilapnak a múlt héten elhunyt művész barátja, aki teljesen értetlenül áll az eset előtt. "Nem tudom ki tette és miért, de szerintem értékpapírokat kerestek. Persze hiába, mert ott már nincs semmi."

A házmester szerint érthetetlen, hogy hogyan jutottak be. "Egy rács is védi a lakásokat minden emeleten. Szégyen, hogy Antal Imre még a túlvilágon sem nyugodhat."

Marakodás az örökség miatt

Antal Imre egyetlen papírlapon rendelkezett az ingóságairól, mindent Jenei Józsefre hagyott. Másról nem tudott nyilatkozni, ugyanis évekkel ezelőtt eladta lakását életjáradékért cserébe, írja a Bors. Azonban a művész utolsó kívánsága sem akadályozta meg a hirtelen felbukkant rokonokat, hogy vitába keveredjenek Jenei Józsefvel.

A férfi állítása szerint a műsorvezető egyik rokona magának akarja Antal Imre édesanyjának hamvait. "Felhívott ez a nő, hogy ő akarja elvinni Imre mamájának a hamvait a temetésre. De hol volt ő húsz évig? Hol volt, amikor Imre beteg lett és kórházból-kórházba kellet vinni? Sehol. Most meg beállít, hogy adjam oda az urnát."

Faragó Lilla, aki egy héttel a művész halála előtt bukkant fel, teljesen másképp mesélte a történteket, ő békés megoldást szeretett volna. "Abban egyet értek Jenei Józseffel, hogy Imre édesanyjának hamvait vele együtt kell eltemetni, ezért felhívtam, hogy menjünk el együtt a Damjanich utcába, és együtt vigyük ki a hamvakat Farkasrétre." Először úgy tűnt, hogy meg tudnak egyezni, ám végül Jenei meggondolta magát és közölte, hogy semmi köze sincs Faragónak az urnához. "A régen oly szoros családi kapcsolatunk Imre édesanyjával, Bözske nénivel ilyen véget ér, hogy egy Jenei József nem ad engedélyt arra, hogy édesapám nagynénjének hamvait végső nyughelyére juttassuk."

Antal Imrét Kudlik Júlia is elbúcsúztatja a temetésén

Antal Imre temetése április 26-án, 13 órakor lesz a Farkasréti temetőben. A humoristát Vágó István, Rózsa György és Kudlik Júlia búcsúztatja el. Jenei József a hír hallatán nagyon megkönnyebbült, hiszen szerinte is "hozzá ragaszkodott a legjobban a kollégák közül" a művész. A volt műsorvezetőnő annak ellenére vállalta el a közszolgálati televízió felkérését, hogy az utóbbi időben kerülte a nyilvánosságot.

A Blikk információi szerint nem közvetíti egyetlen televízió sem élőben, annak ellenére, hogy két csatorna is a saját halottjának tekinti Antal Imrét.