horoszkóp

Tyra Banks a vazelinre esküszik

2007.03.03. 11:21
A YouTube nevű aranybányában találtuk a megdöbbentő, bár tavaly őszi videórészletet, amelyben a saját nevét viselő show háziasszonyaként tündöklő Tyra Banks önkívületben fetrengve és sikoltozva rajong a vazelinért. Persze aztán körvonalazódik a helyzet.

A pár másodperces jelenetben Banks azt ígéri a kizárólag nőkből álló közönségnek, hogy most végre elárulja szépségének titkát.

Az egykori szupermodell hisztérikus fejhangon konferálja fel, hogy a következő percekben kiderül, mi az a csodakrém, amit ő szemránckrémként, meg egyáltalán, mindenre használ, és sikoltozva ígéri: "a legvadabb álmaitok válnak valóra". Ezután kinyittatja velük a szünetben szétosztott dobozokat: amikor ez megtörténik, flitterrel kirakott tégelyt találnak benne, melynek nemesen egyszerű felirata - és tartalma - csak ennyi: Vazelin.

A közönség adott jelre lelkesen lelkesedik, hisztérikusan sikítozik, ölelkezik, maga Banks pedig extázisban fetreng a földön, miközben azt ecseteli, hogy ezt a különleges, Swarowsky-kristályokkal kirakott dobozban prezentált vazelint száz dollárért bárki megvásárolhatja: a jelenet a Tv-shop és a Mónika-show különleges elegye egy Vidám Vasárnapon.

Megmagyarázza

Banks később műsorának honlapján megmagyarázta a meghökkentő happeninget: az egész jelenet koreográfiájával, sőt hanghordozásával, szófordulataival és mozdulataival is Oprah Winfreynek azt a 2004-es akcióját akarta parodizálni, amikor a konkurrens műsorvezetőnő egyik showjában közönsége minden tagjának autót ajándékozott. Erre célzott a legmerészebb álmok valóra váltásával is: ezt a címet viselte ugyanis Winfrey showjának akkori adása, ahol a közönség minden tagja egy Pontiac G6-os kocsival térhetett haza.

Banks szerint persze ez a paródia korántsem a bántás szándékával készült, hanem csak azért, mert tiszteli és szereti Winfrey-t: "Ő a példaképem" - állítja. Ahogy azt is állítja, a jelenet tartalma ettől függetlenül igaz: mivel nagyon száraz a bőre, kislánykora óta használ vazelint, akár arckrémként is. Normál vagy zsíros bőrűek számára azonban maga is azt ajánlja: inkább ne próbálják ki.