Fiala János ismét kitért volna a hitéből, ha látta volna, hogyan zajlik egy nyilvános műsorvezető-válogatás, de őt a Viasat3 nem hívta a szeptemberben induló Bár 2.0 című produkciójába. Eljött viszont Majka, aki négy nővel csinálná, Rákóczi Ferenc, aki egy poharat is átharap, VV Anett, aki izgul, Kustánczi Lia, aki közgazdász. Mindenki izgult, még az újságírók is.

„Anett, ez itt egy leírt szöveg, de játssz a szituációval kedved szerint”- kapott egyértelmű instrukciót Vörös Tamás producertől a VV Anettként ismert Béres Anett a Bár 2.0 műsorvezető-válogatásán a Barokkó étterem gondosan világított galériáján.

Már hiszünk a kollektív érzésekben

Nézegessen Bár 2.0 termékbemutatót!

A hét évvel ezelőtt első hazai, heti megjelenésű valóságshowjának második szériáját tervezi őszre a Viasat3, amelynek a műsorvezetői posztja még kérdéses. A csatorna szakemberei (Hámori Barbara programigazgató, Vörös Tamás producer és Gianni Annoni reneszánszember) a sajtó nyilvánossága előtt tervezték kiválasztani azt a médiaszemélyt, aki alkalmas arra, hogy a Bár harsány Stohl Andrása legyen. Habár azt már mindenki tudni vélte, hogy a stáb Majkát választja ki a posztra, Hámori szerint ez csak pletyka, minden meghívott műsorvezető-jelölt hasonló esélyekkel indul.

Ettől a naptól fogva hiszünk a kollektív érzésekben, ezen az eseményen mindenki zavarban volt: fotós, újságíró, pincér, producer, celeb, egyedül csak a sörszállító képviselője nem. Béres Anett Eisemann-Kellér Jaj, de jó a habos sütemény című klasszikusával nyugtatta magát, miután az előbb említett instrukciót megkapta, és szövegét olvasva a sorára várt a földszinten. Ha már önök is izgulnak a casting fejleményei miatt, nyugtatásképp mellékeljük az eredeti dalt Kiss Manyi előadásában.

Kiss Manyi feat. Latabár Kálmán & Mezei Mária

Fiala János ellenutópiája

Fiala János ismét kitért volna a hitéből, ha látta volna, hogy egy nyilvános műsorvezető válogatáson nemcsak a jelöltek találkozhatnak egymással és hallgathatják meg a másik produkcióját, de még fotóriporterek is instruálják őket eközben. Őt azonban nem hívták, hogy felkonfjával indítsa el a Bár 2.0-t. A rangidős jelölt Rákóczi Ferenc, a Danubius Rádió műsorvezetője volt, akivel a válogatás elindult.

A rádiós a fokozásban és ismétlésben látta az imprinting lényegét, a műsor címét, internetes elérhetőségét gyakran ismételte, ahogyan azt is, ez lesz a legszínvonalasabb, legizgalmasabb műsor, minden szempontból a legek lege, majd megharapott egy koktélospoharat, mert azt szerinte a fotósok szeretik. Rákóczi utólag így beszélt a Velvetnek saját teljesítményéről. „Azt az észrevételt fogalmazták meg, hogy én rádiós vagyok, és úgy beszélek. Persze, hogy úgy beszélek, és nem úgy, mint a sörösdobozt toló fiatalember.”

Majka: Az életem a tévézés

Nézegessen Bár 2.0 termékbemutatót!

A következő jelölt Majka volt, aki a rögtönzés és humor tekintetében is előremutató volt, bár a felkonfja alatt megkomponált fogatlan cápa koktélja nem sikerült tól jól, csak koktélcseresznye és lime került az italba. A castingzsűri azonban nem ezt említette meg Majka hibájának, hanem azt, hogy még mindig a Való Világban elsajátított eszközkészletét használja. „Tök mindegy, én milyen attitűddel állok ehhez, úgyis ők döntenek. Az életem a tévézés, minden műsoromat borzasztóan élveztem. Jó, a Vad csajokat nem, az rámerőltetett műsor volt, egyébként nem lett volna munkám”- magyarázta a szereplése után Majka, és arra a kérdésünkre, milyen szakmai ambíciói vannak, így válaszolt: „négy nővel csinálni.”

Kustánczi Lia egykori playmate következett, aki a szépségversenyek hagyományaiból merítve bemutatkozott a kamerának, elmondta, hogy 24 éves, közgazdaságtant tanul, és műsort vezetett az Ötös csatornán, amelyik sajnálatosan megszűnt. Majd rátért a felkonfra, alázattal emlegetve olyan előre leírt, valószínűleg a műsorvezetők szívatására kitalált szófordulatokat, mint chat-csata. Gianni szerint Kustánczi Lia kiműveltsége mögött most nem látszott, mennyire sok élet van benne egyébként. Utólagos nyilatkozatában a modell így beszélt. „Ez egy nagyon fiatalos a téma, azért előnyös, ha egy olyan korosztály képviselőjét választják műsorvezetőnek, aki korban közel áll a nézőkhöz és a szereplőkhöz is. Így magának tudja érezni a terméket.” A modell műsort nevezte terméknek, aki - mint már tudjuk - közgazdász.

Régen jártam már suliba

Kustánczi Lia nem mondott butaságot, a válogatás egy teleshopos termékbemutatóra emlékeztetett bennünket, amelyben a legkiválóbb, a legforradalmibb, a legkívánatosabb műsorterméket kaphatjuk meg mindenáron. Kevés jelölt tudta ennek ijesztő voltát feledtetni velünk, Szani Rolandot, a Danubius műsorvezetőjét például természetesnek és fesztelennek találtuk, de úgy láttuk, a zsűrinek nem tetszett a szereplése. Béres Anett, miután az unalomig mantrázta a Jajj de jó a habos süteményt, sorra került, és izgalmában sokat bakizott, ez azonban rajta kívül senkit nem zavart. „Nem is értem, miért izgultam ennyire, már két éve élő műsort vezetek. Csak amikor bemagolok valamilyen szöveget, akkor abban el tudok akadni. Régen jártam már suliba”- értékelte teljesítményét.

Hámori Barbara a válogatás után Kembe Sorel egykori sportoló szereplését is ígéretesnek tartotta, aki gyomorrontása miatt csak beugrott, elmondta, hogy ez a miért legjobb műsor, majd távozott. A sor végére Janky Balázs a Tornádó zenekar énekese és reklámszereplő került, akinek felkonfjából úgy tűnt, semmilyen mozgókép nem töltheti be szívében azt a helyet, amelyet a televíziós reklámok foglalnak el. A Kaschmir-Gold blokkon szocializált jelöltet a zsűri arra kérte, készítsen interjút Giannival, hátha nem csak ordítva tud beszélni. Janky Balázs megfelelt a próbán. Mivel a hivatalos végeredményt egyelőre nem tudhatjuk, ideje megmagyaráznunk a címben kiemelt mondatot. Béres Anettől származik, aki arról mesélt kollégáinak, hogy nemrég szerepelt a Disco Express klipjében, és arra a kérdésre, hogy énekelt-e, vagy csak tátogott a mikrofon előtt, így válaszolt: énekeltem én, csak alámondással.