Soha többé nem ül repülőre a Blink 182 dobosa

2008.09.30. 13:50
Hétfőn kiengedték a kórházból Travis Barkert, akinek barátjával, a DJ AM művésznéven futó Adam Goldsteinnel együtt nemrég csak isteni közbeavatkozássalsikerült kimenekülnie egy égő repülőgépből. Barker a baleset színhelyétől nem messze lévő kórház és az otthona közti távolságot busszal tette meg, mivel soha többet nem akar repülőre ülni. Ezzel egy időben a rokonok és barátok búcsút vettek a baleset egyik halálos áldozatától, Chris Bakertől. A megemlékezésen Goldstein is részt vett, ő ugyanis már pénteken elhagyhatta a kórházat.

Pár nappal azután, hogy Adam Goldstein elhagyhatta a Joseph M. Still Kórház égési osztályát, a közel egy héttel ezelőtt történt repülőgép-szerencsétlenség másik túlélője, Travis Barker is távozhatott az egészségügyi intézményből - írja a stuff.co.nz. A zenészt, akit a korábbi híresztelések szerint csak két hét múlva engedtek volna ki, ezt követően otthonához közel, egy Los Angeles-i kórházban látják majd el.

Barker érthető módon nem repülővel, hanem busszal tette meg az Augusta és a kaliforniai város közötti távolságot - írja a People. Barker egyébként már a baleset után sem hagyta, hogy helikopterrel vigyék kórházba: míg Goldsteint légi úton szállították, ő ragaszkodott a mentőautóhoz. "Higgyék el, soha nem fog repülőre ülni" - nyilatkozta a Blink 182 egykori dobosának ismerőse, aki hozzátette, a híresség állapota még mindig elég aggasztó. Travis Barkerről exneje - és két közös gyerekük anyja -, Shanna Moakler gondoskodik majd, aki már a kórházban is végig mellette volt. "Annak ellenére, hogy mi történt kettejük között, nagyon szeretik egymást" - nyilatkozta a pár egyik barátja.

DJ AM is zöldben gyászolt

A baleset egyik halálos áldozatától, Chris Bakertől hétfőn vettek búcsút a rokonai és a barátai. A megemlékezésen Goldstein is részt vett. DJ AM egy limuzinnal érkezett meg a helyszínre, és Chris Baker feleségének, Otillia Villarnak a kérésére a többi résztvevőhöz hasonlóan ő is zöld pólót viselt: ez a szín volt ugyanis a 29 éves férfi kedvence. A közel kétórás megemlékezésen háromszázan vettek részt. Travis Barker - akinek az elhunyt Baker nem csak asszisztense, de közeli jóbarátja is volt - sajnálta, hogy nem lehet ott a búcsúztatón.

DJ AM eközben a Facebookon a következőképpen definiálta magát: "Adam Goldstein a legszerencsésebb fickó a világon". Ezzel maximálisan egyetért Jason Shumpert, a South Congaree-i rendőrség egyik tisztje, mivel szerinte egy isteni csodának köszönhető, hogy a két zenész túlélte a balesetet. Az orvosok szerint közel egy év kell ahhoz, hogy Barker - aki deréktól lefelé szenvedett égési sérüléseket - és Goldstein - aki az arcán égett meg, de a TMZ fotóján csak a nyakán fedezhető fel ennek a nyoma - teljesen felépüljön.