A Nagy Fogyás című műsor főszereplője - akit Schobert Norbi és csapata azzal vádolt meg, hogy engedély nélküli szerekkel tömi védenceit -, úgy véli, hogy lejáratókampányt indítottak ellene. A legutóbbi kísérlet azonban balul sült el, ugyanis a megvádolt készítményről kiderült, hogy ártalmatlan, és ezzel a műsor orvosi csapata is tisztában volt. Az edzőnő szerint vetélytársa alaposabb is lehetett volna.

Béres Alexandra nem lepődött meg, hogy az elsőként kieső játékos, Zsófi kirohanása után ismét negatív színben került a címlapokra: ezúttal az egyik általa használt készítményt ért vádakkal. "Már vártam egy újabb támadásra, vártam, hogy mi lesz a következő. Elő volt késztve ez a sztori. Múlt héten már megjelent egy anyag a Story magazinban arról, hogy az általam használt készítmény doppingszernek minősül" - nyilatkozta a Velvetnek Béres Alexandra.

Nem volt elég figyelmes

Az indiai gyökér- és egy édes paprika kivonatát tartalmazó kapszulára a konkurens csapat, Schobert Norbert versenyzői hívták fel edzőjük és a műsor készítőinek figyelmét. "A másik csapat féltékenyen nézte, hogy mit fogyasztunk" - emlékszik vissza Béres. Schobert természetesen azonnal lenyomoztatta a terméket, amiről azt állította, hogy nincs engedélyezve és bizonyára ártalmas is. Azóta azonban kiderült, hogy csak egy ártalmatlan növényi kivonatról van szó. Béres Alexandra szerint kollégája azért ugrott be, mert nem volt elég alapos: "Azt gondolta, hogy nincsenek papírjai a készítménynek, hogy ez egy nem megalapozott termék. Valószínűleg nem olvasta szakirodalmat. Az internet pedig nem szaksajtó."

Bevált módszer

Klikk!

"A műsor készítői minden szakmai dolgot ránk bíztak. Semmibe sem szóltak bele, még a vitaminokat is mi adjuk. A játékszabályzatban annyi szerepel, hogy doppinglistán lévő szert nem adhatunk a versenyzőknek, viszont természetes étrend-kiegészítőket szabad. A készítmény sem nemzetközi, sem magyarországi doppinglistán nem szerepel és OÉTI-száma is van." Béres Alexandra rendelkezik az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet által kiadott igazolást a termékek nyilvántartásba vételéről, valamint Paul Clayton professzor, a Brit Orvosi Kamara Táplálkozástudományi Tagozata elnökének szakvéleményét.

Csak kérni kell

Az edzőnő állítását és bizonyítékait amúgy a Nagy Fogyást ellenőrző orvosi csapat is igazolta. "Tudtak a termékről, megismerkedtek a tartalmával. Ők is alátámasztották, hogy ez természetes étrend-kiegészítő. Amúgy bármikor vállalunk dopping tesztet. Ha pedig a másik csapat is kér a szerből, akkor - akár saját költségen is - rendelkezésükre bocsátom."

Mi is az a Caralluma MaXSlim?
A terméket Paul Clayton professzor egyik munkatársa, dr. Ládi Szabolcs ismertette nekünk- "A készítmény egyik összetevőjét, a Caralluma fimbriata növényt évezredek óta táplálékként használják. Az indai vadászok például ezt ették egy-egy hosszabb út során, hogy ne legyenek éhesek. Nem gyógyhatású anyag, hanem tápanyag, melyek vannak élettani hatásai. A klinikai tesztek során a napi ajánlott dózis többszöröse sem okozott nemkívánatos mellékhatásokat. A másik összetevő egy japán paprikafajta, a Capsicum anuum kivonata. Ez mellékhatásoktól mentesen fokozza az anyagcserét, közben megváltoztatja a fehér zsírszövet és a barna zsírszövet arányát is a barna zsír előnyére, amely köztudottan hőtermelő funkcióval rendelkezik, így elősegíti a fölösleges kalóriák elégetését. Bár külön-külön már használták a két növényi származékot - például az Egyesült Államokban és a Japánban - az Oxford Brookes Egyetemmel közösen fejlesztettük ki azt a formulát, amelyben a legjobban támogatja a két összetevő egymás működését. Nemsokára a boltokba kerülhet, mivel a közelmúltban zárultak le azok a klinikai vizsgálatok, melyek bebizonyították, hogy szedése elősegíti a súlyvesztést és teljesen biztonságos, így az OÉTI-nél is zöld utat kapott. A készítmény a vizsgálatok során heti 0.8 - 1 kg súlyvesztést eredményezett."