Lindsay Lohan valószínűleg már soha nem fogja feketén-fehéren bevallani, hogy „igen, valóban lefekszem Samantha Ronsonnal”, főleg, hogy mostanság kicsit inkább visszatáncol és pasikkal flörtölget. Arra viszont mindenképp jó volt ez a kis lány-lánnyal kitérő, hogy továbbra is a címlapokon maradjon, míg nem tud mással odakerülni. Ez már másnak is bevált.

Madonna Sean Penn mellett közt Sandra Bernharddal is járt, Anne Heche hosszasan randizott Ellen DeGeneressel, mielőtt férjhez ment, Tila Tequila reality-hősnőt meg senki se ismerné, ha nem szedte volna fel a Yahoo-elnök lányát. Ők már mind tudják, hogy a promóciós leszbicsókoknál csak az ideiglenesen tartós leszbikapcsolat a jobb recept a hírnévre.

Van aki félig

A szakirodalom már külön kifejezést is alkotott a vélhetően csak figyelemfelkeltésből csajozó női celebritásokra: a fauxmosexual (a francia faux, azaz hamis és a homosexual kifejezésekből), illetve a celesbian (celeb+lesbian, azaz leszbikus szavakból) jelöli azokat, aki vélhetően csak a címlapsztorik kedvéért vállaltak be egy kis meleg kitérőt, majd „meggondolták” magukat. Persze a férfi és női szexpartnereket egyaránt bevállalókra régóta létezik valódi megnevezés, ők a biszexuálisok. Arra most ne térjünk ki, hogy míg Alfred Kinsey szexuálpszichológus szerint az emberek meglepően nagy része tartozik ebbe a csoportba, a homoszexuálisok és leszbikusok viszont épphogy nem ismerik el „valódinak” a biszexeket, annyit azért megállapíthatunk: valódi biszex vélhetően nem csak egyszeri alkalommal fordul az azonos nem felé.

Ők már kipróbálták

Az egyértelműen promóleszbik közé tartozik például Angelina Jolie, Pink és Katy Perry: egyikük sem vállalt fel soha azonos neműhöz fűződő kapcsolatot, de azért néha céloznak rá, hogy bizony, azért ők már tudják, amit mások csak szeretnének. Jolie-nak még ennyire se volt szüksége, róla állítólagos exszeretője, Jenny Shimizu anélkül is terjeszti a hírt, neki csak arra kell figyelnie, nehogy cáfolja; Pink pedig felváltva beszél arról, hogy ő próbálta már lányokkal is, és hogy mennyire hiányzik neki férje farka. Katy Perry pedig kezd az angol zeneipar kiszeltündéjeként feltűnni, amikor metroszexualitással magyarázza nőtcsókolós számát. A T.A.T.U. lányok legalább makacsul ragaszkodtak hozzá, hogy ők egymást szeretik, míg ki nem rúgták a menedzserüket, akinek ez az egész az ötlete volt.

Megan Foxról se volt sejthető, hogy bármit is akarhat híres színésznőktől – a producereik elérhetőségén kívül -, mígnem a világ legszexibb nőjének nem választották, és gyorsan ki nem jelentette, hogy igazából mindig is szerette volna ágyba vinni Angelina Jolie-t. Hamarosan bemutatják a How to Lose Friends and Alienate People című moziját, amihez nyilván jól jöhetett, ha a szexi hősnő hirtelen szakít a pasijával és kamingautol. Fox is az elmúlt pár hónapban, a nagy semmiből állt elő azzal, hogy pár éve egy Nikita nevű sztriptíztáncosnőbe volt eszelősen szerelmes, ja, és Jolie-n kívül Jenna Jameson is bejön neki, sőt, most már tulajdonképp puncival született férfinak érzi magát. A történet hitelességét picit csorbítja, hogy Nikita eddig nem került elő, pedig Fox közlése után nyilván nem kellett volna többé vetkőznie az interjúkért és a Playboy-fotókért kapott pénzéből.

Tila Tequila nevét se ismerné senki az USA határain kívül, ha nem jutott volna eszébe, hogy ügyesen nem csak becsajozik, de a Yahoo-elnök lányát, Courtenay Semelt szedi fel. Semel azért is volt jó választás, mert már bekerült a lapokba, amikor Lindsay Lohan egy kicsit vele is kavart. Tequilának most saját reality showja van az A Shot at Love with Tila Tequila címmel az MTV-n, ahol 16 fiú és lány vetélkedik a kegyeiért, és azóta egyfolytában csajozik.

És van aki végig

Ennél tovább ment Lindsay Lohan, aki hosszas ámokfutás és nimfomán pasizás után egyszer csak előrántotta Samantha Ronsont a kalapból, és azóta boldog párkapcsolatban él vele. A valós biszexualitásnak az ő esetében még talán adhatunk is esélyt, hiszen Ronsonnal már régebben is hírbe hozták, és csak pár pasival később, tavalyi elvonókúrája után kezdett nyilvánosan is mutatkozni a DJ-lánnyal. A színésznő jelenleg már-már tartósnak mondható kapcsolatban él barátnőjével, de a férfiakat továbbra sem zárja ki: pár hete vadul flörtölt Chance Crawforddal, újabban már szereti hangoztatni, hogy a nők iránti vágyát csakis Ronsonra korlátozza.

Anne Heche színésznő hasonlóképp meglepett mindenkit, amikor 1997-ben a már akkor is felvállaltan leszbikus műsorvezetőnővel, Ellen DeGeneressel kezdett randizni. Heche-nek se előtte, se azóta nem volt csaja, ezt a kitérőt megelőzően egy egész sor pasival járt, akiket többnyire a filmjeiben szereplők közül válogatott. Többek közt David Forsyth, a Fleetwood Mac-zenész Lindsey Buckingham és Steve Martin is megvoltak neki, a Degeneressel folytatott viszony után pedig ismét egy pasi, Coley Laffoon operatőr jött, akihez gyorsan férjhez is ment. 2007-ben ugyan rondán el is vált, de ez most nem tartozik ide, bár az még igen, hogy nem egy nő miatt. Férjhezmenésekor egyébként kijelentette: ez most nem jelenti azt, hogy ő ezentúl már heteró lesz, de ettől még most is épp egy férfival – és szintén szereplőtárssal -, A férfi fán terem című tévésorozat forgatásán megismert James Tupperrel él együtt.

Madonnát is volt leszbikus korszaka, és itt nem a promóciós jellegű Britney Spears-Christina Aguilera látványműsorszámra gondolunk, hanem arra, amikor jóval korábban, még a nyolcvanas évek alatt Sandra Bernhard színésznővel elválaszthatatlan párosként cuppantak egymásra. Ezt olyan szintre fejlesztették, hogy Bernhard még egy-egy koncerten is feltűnt a színpadon mellette, egyformán öltöztek, és szinte kényszeresen célozgattak rá, miket művelnek egymással zárt ajtók mögött. Madonna ugyan akkoriban még Sean Penn felesége volt, ez azonban egyiküket sem zavarta, Bernhard egy Jay Leno Showban azt állította, jól elvannak az ágyban hármasban is. Ettől persze még megkérdőjelezhető a szerelem hitelessége: Madonna mindig is szeretett kihívóan viselkedni, a leszbicsókot szinte munkaköri kötelességként alkalmazza, és Bernhardnek is jól jött egy kis hírverés, hisz az ő nevét enélkül senki nem ismerné az Egyesült Államokon kívül. Igaz, pár tévés szereptől eltekintve most is inkább csak emiatt.