Nem túl megdöbbentő módon Halle Berry nyerte a legdögösebb Bond-lány szavazást, de szerencsére Sophie Marceau futott be másodiknak. Ezzel legalább beelőzte a csöcsvillantós Denise Richardsot, ráadásul neki ehhez még a melleit sem kellett mutogatnia. A Terminátor-alkatú Grace Jones sem okozott túl nagy meglepetést utolsó helyezésével: az extrém külsejű énekesnő nem nagyon illik a Bond-lány klisébe.

Persze, hogy hülye kérdés volt a legdögösebb Bond-lányt keresni úgy, hogy a mindenféle fórumon ezerszer a világ legszexibb nőjének választott Halle Berry is a listán van. A szülés után is minden idők legszexibb élő nőjének választott színésznő szinte már unalmasan hozta a papírformát első helyével, amivel megfelelt a Google-ranking besorolásnak is, ahol szintén ő állt a topon a találatok között. A középmezőnyt szépen vitte a legújabb Bond-film, a hamarosan itthon is bemutatott Quantum of Solace (Quantum csendje) két hősnője, Gemma Arterton és Olga Kurylenko, amit betudhatunk a közelgő, november eleji premiernek. Eredményhirdetés az Önök szavazatai alapján.

A legdögösebb: Halle Berry: 8.31

A kismamaként is legdögösebb színésznő tőle elvárhatóan az első helyet zsebelte be két héttel ezelőtti szavazásunkon, amikor is a legszuperebb Bond-lány megválasztását bíztuk olvasóinkra. Habár a King Magazin a "legbénább modellből lett színésznő" címmel ajándékozta meg nyáron, az Önök szavazatai alapján az alattomos, dögös és a 007-es ágyában kikötő Bond-lányok között mégis ő lett a Nr.1, amit a 2002-es Halj meg máskor című filmben nyújtott alakításával tudhat magáénak. A Giacinta "Jinx" Johnson szerepét betöltött 42 éves kismama egyébként nemrég kifejtette, sokat fejlődött a szexuális élete az elmúlt 20 évben. "Sokkal jobb orgazmusaim vannak, mint amikor 22 éves voltam, és most már nem engedem, hogy egy férfi irányítsa őket. Számtalan új trükköt tanultam meg, tudom, mi az, amit szeretek" - nyilatkozta Berry az Esquire magazinnak.

Második helyen: Sophie Marceau: 7.77

A második helyet a Magyarországra is ellátogatott Sophie Marceau szerezte meg A világ nem elég című folytatásból, és mivel Berryt annyira szexinek szavazták mindenhol, hogy itt szinte nem is volt fair indítani, vegyük úgy, hogy igazából ő az első. Még szerencse, hogy leelőzte a csöcsvillantós-anyázós Denise Richardsot, akiről nem szívesen írnánk ugyanezt, és aki 7,75-ös pontszámával csupán két századponttal maradt le francia kolléganőjétől. Richards egyébként szintén A világ nem elég c. filmben játszott, azóta túl nagy sikereket nem nagyon tudott elérni. Valóságshow-jának népszerűsítésére pedig meztelen zuhanyzással próbálkozott, ami az adott pillanatban biztos meggyőző volt, de az általa produkált kocsishoz hasonló káromkodást ezzel nem kompenzálta, így levették a műsorról.

Egész jók az új csajok

A hatujjú Gemma Arterton és az ukrán Olga Kurylenko a középmezőnyben, 5-6. helyen végzett, ami betudható annak, hogy a közelgő Quantum of Solace című Bond-alkotás hamarosan megjelenik a mozikban, ámbár mindkettőjüknek voltak már korábban filmbeli szerepeik. A 007-es ügynök oldalán mutatkozó lányoknak elődeik példái alapján kétféle jövőt jósolhatunk: vagy a süllyesztőben tűnnek el rövid időn belül, mint többtíz Bond-lány a 83 összes hősnő közül, vagy az evolúció rendje szerint képesek fennmaradni, ami bizonyíthatja majd szívósságukat.

Grace Jones csak a végén kullog

A jelenleg 60 éves Grace Jones az utolsó helyen végzett 3.07 ponttal, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy nem ma volt a fénykora, valamint hogy a nyolcvanas évekre tehető fénykorában is inkább extrém jelenség volt, mint klasszikus értelemben vett szexszimbólum. Jones ráadásul a filmben sem éppen a tipikus, nagyon nőies Bond-lány karaktert alakítja: May Day szerepében egy hidegvérű gyilkológépet játszik. Pedig tud azért ő is dögös lenni: a Vamp című - méltán elfeledett - vámpírfilm nagyjából egyetlen értéke a Keith Haring-testfestésbe öltözött Jones sztriptízszáma:

A Bond-lányok közt kialakult végerdemény tehát a következőképpen fest: Halle Berry (8.31), Sophie Marceau (7.77), Denise Richards (7.59), Eva Green (6.59), Olga Kurylenko (6.38), Gemma Arterton (6.02), Teri Hatcher (5.90), Jane Seymour (5.75), Michelle Yeoh (5.57), Minnie Driver (4.95), Grace Jones (3.07).