horoszkóp

Erdőhegyi Brigitta aktjai miatt bezúzatná a Penthouse-t

2005.10.26. 17:10
A napokban megjelenő Penthouse címlapján nem az a kép szerepel Erdőhegyi Brigittáról, amelyet az énekesnő jóváhagyott, ezért menedzsere letiltotta a lap megjelenését. Abban az esetben, ha a magazin mégis megjelenik, nagy összegű kártérítésre tartanak igényt.

Erdőhegyi Brigitta menedzsere szerződésszegés miatt ötvenmillió forintos kártérítésre perelné a Penthouse magazint. Az énekesnő nyolc erotikus fotóból álló sorozata a lap novemberi számában jelenik meg, és a szerződés értelmében Erdőhegyi Brigittának lehetőséget kellett kapnia abban, hogy a megjelenő fotókat kiválassza.

A magazint ennek eleget tett, és a fotókat a magazin munkatársai és az énekesnő közösen választották ki. A címlapra azonban nem az a fotó került, amelyet mindkét fél jóváhagyott, hanem egy hasonló, de annál merészebb kép. A lap néhány nap múlva megjelenik, így a kép módosítására már nincs lehetőség.

Brigitta nem jelenhet meg bugyi nélkül

Klikk a képre!

"A Penthouse magazinnal kötött szerződés értelmében Erdőhegyi Brigitta nem jelenhet meg az újságban bugyi nélkül. Azt ugyan nem kötöttük ki, hogy melltartó legyen rajta, az volt a kitétel ebben az esetben, hogy a mellét valamilyen ruhadarabnak takarnia kell. A címlapon azonban a kezével takarja a mellét, és ehhez a megjelenéshez mi nem járultunk hozzá" - mondta lapunknak Kiss József az énekesnő menedzsere, aki döntését azzal indokolta, hogy Erdőhegyi Brigitta mindenekelőtt énekesnő és nem aktmodell.

A Penthouse ugyan a merészebb stílust képviseli a férfimagazinok között is, Kiss József szerint az énekesnő imidzsét nem rombolja, ha erotikus képeken szerepel, de ha aktok jelennének meg róla, az rossz fényt vetne az énekesnői pályájára. Kiss József lapunk kérdésére elmondta, a fotók kiválasztása úgy történt, hogy az elkészült sorozatból a Penthouse szerkesztősége email-ben átküldte azt a nyolc képet, amelyet a novemberi számban szeretnének közölni.

"Ezek közül csupán kettőt vétóztunk meg Erdőhegyi Brigittával egyetértésben. A szerződésben azt is kikötöttük, három aláírás szükséges egy kép megjelentetéséhez: a magazin képviselőjéé, az énekesnőé és az enyém. A címlapkép esetében azonban eltértek a megegyezéstől, ezért megtettem a szükséges lépést, és letiltottam a lap megjelenését" - jelentette ki Kiss József.

Tiltás, tűrés, eladás

A lapokat azonban már kinyomtatták, és az elkövetkezendő napokban terjesztik. "Úgy vélem, egy lap megjelenésének letiltása precedensértékű a magyar sajtó történetében. Ha mindezek ellenére megjelenik a lap, akkor nagy összegű kártérítést követelünk. Mindenesetre bízom abban, hogy a lap ügyvédje és az Erdőhegyi Brigitta szakmai ügyeit intéző produkciós iroda ügyvédje meg tud egyezni majd" - mondta a menedzser.

Próbálnak megegyezni

Lénárt Attila, a Penthouse főszerkesztője sokallja a kártérítés összegét, ugyanakkor lapunknak elmondta, a magazin ügyvédje még a lap terjesztése előtt találkozik Erdőhegyi Brigitta jogi képviselőjével, hogy mindezekről tárgyaljanak.

"Várjuk Kiss József ajánlatát. Azt nagyon kevéssé tartom valószínűnek, hogy a lapot nem jelentetjük meg. Bízom benne, hogy meg tudunk egyezni, mert úgy vélem, az ötven millió forintos kártérítés nem áll arányban az általunk ténylegesen okozott kárral" - mondta a főszerkesztő, aki kérdésünkre elmondta, a lap munkatársai nem szándékosan a merészebb képet montírozták a címlapra, a tévedés egyszerűen azért történt, mert a jóváhagyatott, és a címlapra került kép hasonlít egymásra.

"Bízom benne, hogy a vitánkat rendezni tudjuk. Szívesen dolgoztunk Erdőhegyi Brigittával, akik gondosan választottunk ki a lap számára. A Penthouse honlapján az olvasók szavazhattak azokra a közszereplő hölgyekre, akiket szívesen látnának ruha nélkül. Az énekesnőre rengeteg szavazat érkezett" - mondta Lénárt Attila arra ezúttal nem utalva, Erdőhegyi Brigitta közel sem meztelenül szerepel majd az újságban.

Sztárok és perek

A lap letiltása szokatlan, de jó hatással lehet a példányszám növelésére is, legalábbis ha azt a példát vesszük figyelembe, hogy a közelmúltban a Story magazin eladott példányszámán nyomon követhető volt az olvasók érdeklődése Winkler Róbert magánélete iránt.

A lap ugyanis Totalcar.hu főszerkesztője és Juga Veronika kapcsolatáról jelentett meg egy feltételezéseken alapuló írást, amelyhez a cikk szereplőinek jóváhagyása nélkül illusztrációkat is közölt. Winkler az ügyvédjével történt egyeztetés után százötvenezer forintra perelte be a Story magazint a képek jogtalan felhasználása és a cikkben közölt néhány valótlan állítás miatt. Ez az összeg azonban csupán töredéke annak, amelyet Erdőhegyi Brigitta menedzsere kér abban az esetben, ha a Penthouse megjelenik.

A vetkőző énekesnő által követelt összeg más sajtóperekhez képest is nagynak tűnik, pláne, ha a sérelem mértékét nézzük. Alföldi Róbertnek tavaly első fokon hatmillió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság, miután a Villám című bulvárlap azt állította a neves színész-rendezőről, hogy a Színház és Filmművészeti Egyetem tanáraként arra használja fel helyzetét, hogy tanítványaival szerelmi viszonyt folytasson. Alföldi egyébként harmincmilliós kártérítést követelt a lap kiadójától. A kiadót Hernádi Judit is beperelte egy cikk miatt, ő hárommilliós kártérítést kapott.

Molnár Anikó egykori villalakó és a Velvet bloggere tízmilliót követel a Napi Ásztól, mely mert cikkében valótlan állításokat közölt szerelmi életéről. Amikor a Blikk szeptemberben azzal vádolta meg Benedek Tibort, hogy elcsábította egykori csapattársa, Kásás Tamás barátnőjét, Oroszlán Szonját, a vízilabdázó bejelentette: legalább ötmillió forintos kártérítést követel a laptól, mely bemocskolta nevét.