horoszkóp

Egy akt miatt távozik a Penthouse főszerkesztője

2005.11.03. 12:10
Új szerződést kötött Erdőhegyi Brigitta a Penthouse-zal, amelynek értelmében "nyolc számjegyű honoráriumot" kap a kiválasztottnál pikánsabb címlapképért. A magazin főszerkesztője ugyanakkor megelégelte a képek körül kialakult vitát, és beadta a felmondását.

"Új szerződést kötöttünk a Penthouse magazinnal az elmúlt heti vitánk után" - újságolta Kiss József, Erdőhegyi Brigitta menedzsere. A vita a magazin novemberi száma miatt alakult ki a menedzser és lap vezetősége között, miután a kiadvány címlapján nem az a fotó jelent meg Erdőhegyi Brigittáról, amelyikről előzőleg megállapodtak.

Az eredeti szerződés értelmében minden megjelenésre szánt fotót alá kellett írnia az énekesnőnek és Kiss Józsefnek, akik a címlapképet is a magazinnal egyetértésben választották ki. A nyomdából frissen kiszállított példányokat látva a menedzser letiltotta a lap megjelenését, amelyhez a Penthouse főszerkesztője nem járult hozzá. A lap október utolsó hétvégéjén megjelent, ezért az énekesnő érdekeit képviselő menedzser ötvenmillió forintos kártérítést követelt a magazintól.

Klikk a képre!

Túl sok pénzt kértek

"Tisztában vagyok azzal, hogy a magyar sajtóviszonyokat nézve ez rendkívül magas összeg, de figyelembe véve, hogy szerzőségszegés történt, jogos a kártérési igény" - mondta lapunknak Kiss József azt megelőzően, hogy megállapodott volna a magazin vezetőségével. A Penthouse főszerkesztője az igényelt összegre reagálva elmondta, az okozott kárhoz képest aránytalanul magasnak találja. Hozzátette, várja a menedzser újabb ajánlatát bízva abban, hogy sikerül megállapodniuk. Az újabb tárgyalásra a hét elején került sor, amelynek eredményeképp az előző szerződést érvénytelenítették, és újat kötöttek.

"Ezért többé nincs értelme kártérítésről beszélni, az énekesnő és a Penthouse között létrejött új szerződés értelmében a térítést honoráriumnak hívhatjuk" - pontosított Kiss József, de kérdésünkre nem árulta el, mekkora összeget kap majd Erdőhegyi Brigitta amiatt, hogy a lap munkatársai tévedésből egy pikánsabb fotót használtak fel címlapképnek.

Nem reklám, nem lehúzás

"Annyit elmondhatok, az összeg nyolc számjegyű, de meg sem közelíti az eredeti, ötven milliós igényt" - mondta a menedzser, és hozzátette, az utóbbi napokban megjelent cikkeket olvasva szerinte a közvélemény félreértette a vitát. Kiss József elmondta, nem a "Penthouse lehúzása" volt a cél ebben az esetben, hanem az, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy mindkét fél részére kötelező a korrekt hozzáállás. Leginkább azt kifogásolta, hogy a Napi Ász a magazin megjelenése előtt közölt képet az Erdőhegyi Brigittáról készült sorozatból, és téves információra alapozva arról adott hírt, az énekesnő "ingyen vetkőzött".

A témával kapcsolatos visszajelzések alapján sokan inkább azt feltételezték, a képek körül kialakult vita az első lemeze megjelenése előtt álló Erdőhegyi Brigitta ismertségét igyekszik szélesebb körben megalapozni. A felvetésre reagálva a menedzser elmondta, az énekesnőről készült sorozatot szándékosan a lemez megjelenésének idején adták ki, azt azonban cáfolta, hogy a magazin és köztük kialakult vita is reklámcélokat szolgálna.

A főszerkesztő felmond

"Továbbra is értetlenül állok az eset előtt" - mondta Lénárt Attila a Penthouse főszerkesztője, aki a múlt héten lapunknak arról beszélt, hogy az eredeti szerződés mindkét fél részéről előnyösnek tűnt, többek közt emiatt döbbent meg a nagy összegű kártérítési igényen. Az elmúlt napok eseményei arra késztették, hogy lemondjon a magazin főszerkesztői posztjáról.

"Egy évvel ezelőtt kaptam a főszerkesztői megbízást. Az volt a vállalt célom, hogy a Penthouse színvonalas, minőségi férfimagazin legyen, amelyik megállja a helyét a piacon a többi konkurens mellett. Úgy érzem, ez sikerült is. Erdőhegyi Brigittával és menedzserével mindvégig jó kapcsolatban voltunk, de ez az eset elgondolkoztatott. Úgy érzem, elfogyott a motivációm a továbbiakban a lap vezetésére" - mondta a főszerkesztő, de megerősítette, a magazin vezetőségével egyelőre még nem tárgyalt a felmondásának ügyében. Lénárt hozzátette, néhány nap pihenésre van szüksége, hogy átgondolja a történteket.