Elvették Britney Spears gyerekeit

2007.09.18. 12:13
Britney Spears gyerekelhelyezési pere még nem zárult le, a bíróság azonban úgy döntött, addig sem maradhatnak édesanyjuknál a gyerekek. A hétfői titkos tanút meg sem hallgatta a bíróság, a tárgyalás után Britney ügyvédje felmondott, és időközben az énekesnő menedzsere is jelezte, nem szeretne többé Britney-vel dolgozni.

Britney Spearstől ideiglenesen elveszik a gyerekeit, és nagy valószínűséggel elveszti a gyermekeiért folytatott gyámsági pert. Kevin Federline ügyvédje, Mark Vincent Kaplan felkutatott egy titkos tanúként emlegetett férfit, akinek vallomása mérvadó volt az ügy eddigi menetében. Az illető Tony Baretto, Britney volt testőre, akit ügyvédje Gloria Allred kért fel koronatanúnak, hétfő reggeli meghallgatására pedig zárt tárgyalást írtak ki.

Színjáték aggódó testőrrel

A 28 éves Baretto azután kezdett el dolgozni a Spears család alkalmazásában, hogy Britney tavasszal elhagyta a drogelvonót, ügyvédje szerint tehát éppen azt az időszakot tudja feleleveníteni a bíróság előtt, amelyik a gyerekelhelyezés szempontjából a legtöbb információt nyújthatja. A testőr, aki maga is apa, korábban többször kifejezte aggodalmát amiatt, ahogyan Britney a két gyerekével bánik, és azt is tanúsítani tudta, hogy az énekesnő közel sem hagyta abba az ivászatot, a drogozást, és a meztelen ámokfutást, miután a klinikai zárójelentése szerint megszabadult a függőségétől.

Tony Baretto meghallgatására azonban nem került sor, a bíróság megelégedett a férfi írásos vallomásával. Az énekesnő ügyvédje Laura Wasser sem tett fel kérdéseket a megjelent tanúnak, és ez minden jelenlévőt meglepett. Britney Angeline Jolie korábbi ügyvédjét bízta meg, képviselje őt a gyerekelhelyezési perben, a nő a tárgyalás után visszaadta az ügyet arra hivatkozva, nem bízik abban, hogy védence megnyerheti a pert. Az énekesnőt ezentúl Melvin Goldsman és Marci Levine képviseli.

Kevin tudná vállalni a szülői tendőket

Britney Spears amerikai énekesnő válókeresete

A bíróság úgy látja, az eddigi vallomások alapján a két kisfiú számára az lenne a legrosszabb, ha az édesanyjuk nevelné őket, ezért ideiglenesen elvették tőle. Britney Spers és Kevin Federline a néhány héttel korábban lezárulz válásuk idején megegyezett abban, hogy továbbra is egyenlő mértékben viselik az egyéves Jayden James és a kétéves Sean Preston gondját, később a volt férj meggondolta magát. Miután Britney a gyerekei előtt ivott, és kitudódott a nevelőnővel kezdeményezett leszbikus románcra, Kevin úgy látta, kettejük közül egyedül ő képes ellátni a szülői teendőket.

A család tanúi

A szeptember elején kezdődött perben jó néhány tanú kapott idézést, akik a család közelében élnek. A Los Angeles-i bíróság előtt meg kellett jelennie Britney unokatestvérének, Alli Simsnek, valamint Damion Shippennek is, aki az énekesnő testőre – és állítólag a szeretője - volt. Kevin Federline ügyvédje Shannon Funk idézésére is gondolt, aki Britney asszisztense volt, és saját bevallása szerint leszbikus kapcsolatot is fenntartott főnöknőjével.

A per kezdete óta az énekesnő mindössze annyit gondolkozott a gyereknevelésen, hogy eldöntötte, a két gyerekét Párizsban nevelné fel, ahol nem kell a nyilvánosság előtt élniük.

Mágussal a bárban

A múlt kísértete

Britney eközben az ideje jó részét bárokban töltötte, vagy egy Chriss Angel nevű mágussal mulatott meghitten. Az énekesnő az elmúlt időszakban sem tűnt túl megfontoltnak és beszámíthatónak. Drámai visszatérésével szerette volna a nyilvánosság tudomására juttatni, hogy megkomolyodott, de az MTV Awards díjátadóra összeállított, csillogó bikinis produkciója olyan nevetségesre sikerült, hogy végül kénytelen volt bocsánatot kérni a rajongóitól. Később visszamondta meghívását az Emmy díjátadóra, és egyelőre kétséges, folytathatja-e a popzenei pályafutását.

Britney menedzsmentje, a The Firm vezetősége a hétfői tárgyalással egyidőben jelezte, a jövőben nem kívánnak együtt dolgozni az énekesnővel, ugyanakkor tehetségében továbbra is hisznek. Az énekesnő augusztusban bízta meg a cégnél dolgozó Jeff Kwatinetzet, hogy egyengesse a karrierjét, de a menedzser a közelmúlt eseményeit látva úgy döntött, ez reménytelen.