Az énekesnő közel áll ahhoz, hogy beszámíthatatlannak nyilvánítsák. A UCLA kórházának szakemberei egyelőre csak a kórós elmeállapot tényét állapították meg, vagyis szerintük Spears nem tudja ellátni magát, de a három napos kiértékelés során akár máshogy is dönthetnek. Az énekesnő az első beszámolókkal ellentétben nem volt nyugodt, amikor bevitték, ordibált a személyzettel, és azzal vádolta meg édesanyját, hogy le akar feküdni barátjával.

A TMZ információi szerint a UCLA orvosai az énekesnő elmeállapotát kórosnak minősítették, ami tulajdonképpen a beszámíthatatlanság előszobája. A Los Angeles-i Bíróság elnöke ezzel párhuzamosan aláírta alá az úgynevezett 5150-es határozatot, amellyel Spearst háromnapi benntartózkodásra kötelezi. Január elején, miután egy spontán túszejtő akció után a Cedars-Sinai Kórházban landolt, ön- és közveszélyesnek nyilvánították. Azóta több orvos is megállapította, hogy bipoláris zavarban szenved, sőt ismerősök szerint több személyisége is van, amiket folyton váltogat.

Lynn Spears ötlete volt

Spearst csütörtökön, kora hajnalban szállították be az egyetemi kórházba, ahova csak két órás huzavona után vették fel. Az énekesnőt szállító mentőautót egyébként harminc rendőrségi autó és motorkerékpár kísérte. Bár az első híresztelések szerint a segélykérő számot a celeb pszichiátere hívta, a Daily Mail információi szerint a hajnali akció Lynn Spears ötlete volt. „Mindent megtett, ami módjában állt, annak érdekében, hogy Adnan Ghalibot és különösen Sam Lutfit távol tartsa lányától.

Mi is az a kóros elmeállapot?

Amikor egy személy valamilyen mentális zavar következtében nem képes kielégíteni legalapvetőbb szükségleteit, és emiatt akár komolyan meg is betegedhet, vagy leromolhat fizikai állapota.

Forrás: The Community Partnership of Southern Arizona

„A menedzsere teljesen átvette az irányítást felette. Úgy gondolták, hogy ennek véget kell vetni ” – nyilatkozta egy ismerős. Spears édesanyja, valamint lányának barátja és menedzsre, Lutfi között akkor mérgesedett el a viszony, amikor kiderült, hogy a férfi el akarja adni a sajtónak az énekesnő naplóját. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy Lutfi (aki a szülők szerint maga a gonosz, sőt megszállta az ördög) dönt a Spearst érintő orvosi kérdésekben. Igaz, a Spears-família már mozgósította a jogi képviselőiket ez ügyben.

Féltékeny édesanyjára

Bár az első beszámolókban azt lehetett olvasni, hogy az énekesnő nem tiltakozott, amikor a mentők tegnap hajnalban elvitték otthonából, és eleinte a kórházban is nyugodtan viselkedett, a Daily Mail információi szerint tűrhetetlen hangnemben beszélt szüleivel és a UCLA Egészségügyi Központ személyzetével. Édesanyját például azzal vádolta meg, hogy le akar feküdni barátjával. Bár nevet nem említett, valószínűleg aktuális pasijáról, a fotós Adnan Ghalibról van szó. A lap szerint nem az első eset, hogy a Spears ilyen dolgokat vág anyja fejéhez: korábban már azt is feltételezte róla, hogy intim viszont folytat az ő exférjével, Kevin Federline-nal.

A beszállítást követő balhét követően Spears együttműködő volt - írja a TMZ. Többek között beismerte, hogy a nap folyamán beszedett némi Adderallt - amit figyelemhiányos pácienseknek írnak fel -, valamint hogy naponta legalább tíz hashajtót vesz be (ezt vélhetőleg fogyáshoz szedi). Bár egyesek szerint Spears metamfetaminfüggősége miatt csúszott ilyen mélyre, ő nem említette, hogy bármilyen kábítószerrel is élne.

Kemény hely

A Daily Mail szerint Spears jelenleg arra sem képes, hogy önállón fürödjön, saját ruha helyett pedig a kórházi zöld egyenköpenyben kell lennie. A UCLA kórházának pszichiátriai osztályán lévő páciensek altatókat és szorongás ellenni tablettákat kapnak, az orvosok pedig rendszeresen megkérdezik, hogy önveszélyesnek tartják-e magukat. Egy korábbi páciens szerint az egyetemi kórház meglehetősen „kemény hely”, egész éjszaka lehet hallani, ahogy a betegek üvöltenek. A közös helyiségekben állítólag többször is heves vita alakult ki, ugyanis több paranoiás páciensük is van, ráadásul több a beteg, mint kellene.

Britney Spears mentője

A nővérek és a biztonsági őrök folyamatos megfigyelés alatt tartják a bennlévőket, akiket a rokonok és ismerősök hetente csak egyszer látogathatnak meg este fél hét és fél nyolc között, illetve hétvégenként egy és három között. Az osztály két, tíz szobás szárnyból áll. A szobák többségében két ágy található, viszont nincsen bennük televízió. Spears az első hetvenkét órában nem hagyhatja el az osztály területét.