Britney Spears végleg elvált

2007.07.31. 11:56
Hétfő délután óta Britney Spears és Kevin Federline hivatalosan is elváltnak számítanak. A gyerekek felügyeleti jogát fele-fele arányban megosztva gyakorolhatják, de Spears ügyvédje félti őket attól, hogy emiatt valami bajuk esik, ezért valószínűleg lesz még per a teljes gyámságért. Ezt Federline is nagy eséllyel megteszi majd, mert ő meg Spearstől félti a gyerekeket.

Az egyre nagyobb bajba kerülő énekesnő kapott még egy lapáttal, helyi idő szerint hétfő délután a Los Angeles-i legfelsőbb bíróság véglegesítette Britney Spears és Kevin Federline válását – írja a People. Ami nem volna baj, csakhogy most jön a harc a gyerekekért, akiket anyjuk emberrablóktól, apjuk meg a szétcsúszott anyuktól félt.

A legfontosabb fejlemény a válás kimondásában, hogy a gyerekek felügyeleti jogát Spears és Federline 50-50 %-ban megosztva kapták meg. Az énekesnő még 2006. november elején nyújtotta be válókeresetét kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva., majd márciusban kötöttek egy megállapodást az esküvő előtt kötött házassági szerződésük értelmében a gyerektartásról és a Federline-t illető pénzről, de a mostanra exférjjé lett háttértáncos ezt Spears kaotikus viselkedésére hivatkozva egészen júniusig nem akarta aláírni. Eszerint ugyanis a teljes gyámság Spearst illette volna.

Óvatos ügyvéd

Spearst az a Laura Wasser nevű sztárügyvéd képviselte, aki többek között Angelina Jolie és Kiefer Sutherland válásait is intézte. Az ügyvédnő a válás kimondása után elégedetten nyilatkozott, de jó ügyvéd módjára nem tett le arról, hogy továbbmenjen: „Azt hiszem, [Federline] elfogadja a feltételeket. Mindketten jobban örülnének több felügyeletnek, és ezt idővel össze is lehet hozni”. Az ügyvédnő a pár pénzügyi megállapodásairól nem beszélt.

Agyafúrt ügyvéd

Wasser kiadott egy nyilatkozatot, amiben azt kéri a bírótól, hogy titkosítsa az iratoknak azt a részét, ami a gyerekelhelyezésről szól – számol be róla a TMZ. Az ügyvédnő azért teszi mindezt, mert attól tart, hogy ha nyilvánosságra kerülnek azok az adatok, hogy melyik nap, honnan hova, mikor, milyen útvonalon – mert ezek mind benne vannak a papírokban – mennek a gyerekek, akkor kiteszik őket egyrészt a túlzott médiaérdeklődésnek, illetve annak, hogy esetleg anyagi haszonszerzés céljából valakik elrabolják őket – bár ezt nem mondta ki ilyen konkrétan. A bíró ezen felül abba is beleegyezett, hogy a pénzekkel kapcsolatos dolgok is kerüljenek titkosításra. Így Spearsre nézve negatív részletek az ismeretlenség homályába vesztek.

Kemény dió lesz

Sztárügyvéd ide vagy oda, Wassernek nehéz dolga lesz, ha a gyerekek teljes gyámságát Spears javára akarja összehozni. A teljesség igénye nélkül érdemes megemlíteni egy-két esetet csak az utóbbi egy hónapból, ami biztos nem Spears javára billenti a mérleg nyelvét. Alkoholfüggősége miatt volt elvonón, azóta az Anonim Alkoholistákhoz jár, ráadásul hetente váltogatja, hogy épp kivel jön össze: nemrég állítólag a saját felügyelőjével, pár hét múlva meg kicsit a testőrével is. Spears ezután gyerekével az ölében vezetett, majd néhány millió értékben tett tönkre ruhákat egy fotózáson valószínűleg bedrogozva. Ezt követően pedig a nagy zeneipari visszatérését szolgáló videoklipjének forgatását sikerült dührohamaival és kiborulásaival sikeresen megtorpedóznia.