Nem valószínű, hogy gyógyszer okozta volna, hogy az énekesnő egyik drogtesztje a napokban pozitív lett. Bár Spears emberei először egy nyugtatóra, majd egy asztmagyógyszerre hivatkoztak, ezek egyike sem tartalmaz amfetamint. Az énekesnő vizeletmintája viszont igen.

Bár az énekesnő több, a bíróság által elrendelt tesztet is ellógott, így is sikerült egy pozitív eredményt produkálni egy vizsgálaton, melyre mégis elfáradt. A TMZ információ szerint amfetamint találtak a celeb vérében. A Spears-tábor persze számtalan kísérletet tett arra, hogy tisztára mossák az énekesnőt, érveik azonban sorra megdőltek. Jó esély van rá, hogy a zaklatott viselkedésű énekesnő mégse egyszerűen csak őrült - ahogy barátai állítják -, hanem tényleg kábítószerezik néhanapján.

Eki vagy speed is lehetett

Spears ügyvédei profi érvekkel először azzal védekeztek, hogy az értékelésnél a szakértők biztos csak "nem jól nézték" azt a végeredményt. Majd elismerték, hogy jó, az eredmény valóban pozitív, de a Provigil nevű, narkolepszia elleni gyógyszert jelölték meg bűnösként. Amikor kiderült, hogy ezt a vényre kapható gyógyszert - mellyel egyszer már rajtakapták a celebet - csak akkor mutatja ki a teszt, ha kifejezetten erre keresnek, egy másik gyógyszert, az asztmás rohamok elleni Albuterol sprayt jelölték meg lehetséges okként. Bár Spears asztmában ugyan nem szenved, ezt a szert azért néha mégis használja: mivel állítólag csökkenti az étvágyat, a szülés óta súlyproblémákkal küzdő énekesnő ezzel akar fogyni. A TMZ munkatársai azonban kiderítették, hogy az Albuterol sem tartalmaz amfetamint, amit a teszt viszont egyértelműen kimutatott. Ez alapján tehát most már erősen valószínűsíthető, hogy Spears egyszerűen amfetamin-alapú partidrogokat - például speedet vagy ecstasyt - fogyasztott a tesztet megelőző időszakban.

Federline erre is azonnal ugrott

Kevin Federline és ügyvédje, Mark Kaplan - akárcsak az ellógott drogtesztek esetében - most is arra kérte a bíróságot, hogy hívjon össze egy soronkívüli meghallgatást. Az elmúlt egy hét történései alapján valószínűsíthető, hogy Spears-től előbb-utóbb megint elveszik a láthatási jogot. Nem elég, hogy Spears elsumákolta a teszteket és így is sikerült összehozni egy pozitív eredményt, csütörtökön este áthajtott egy piros lámpán, miközben gyermekei is az autóban ültek, ez pedig valószínűleg ismét szigorító körülményként értékelik. A TMZ.com rendelkezik az esetről készült videóval, és állításuk szerint Federline ügyvédei már felvették velük a kapcsolatot, hogy az anyagot bizonyítékként használhassák fel az énekesnő ellen.