Kevin Federline ügyvédje szerint az énekesnő elsumákolta a bíróság által elrendelt alkohol- és drogtesztek közel felét. A bíróság a vádak miatt csütörtökön beiktatott egy soron kívüli meghallgatást, melyen sem Spears, sem exférje nem volt jelen. Ha a vádak igaznak bizonyulnak, Spearstől megint megvonhatják a láthatást.

A bíróság még szeptemberben rendelte el, hogy Britney Spearsnek hetente kétszer alkohol- és drogteszten kell résztvennie ahhoz, hogy továbbra is láthatást kaphasson fiaihoz. Federline ügyvédje, Mark Kaplan szerint azonban az énekesnő ezt a feltételt sem tartotta be, ugyanis az előírt tizennégy alkalom helyett csak nyolcszor jelent meg a drogteszt-felhívásokra: a többi esetben hiába próbálták behívni, egyszerűen nem lehetett őt elérni a megadott mobilszámon. Kaplan és a sztár jogi képviselője, Anne Kiley csütörtökön csapott össze egy kifejezetten emiatt a vádak miatt soron kívül összehívott meghallgatáson – adta hírül a US Magazine.

Kiley a bíróság színe előtt kifejtette, hogy szerinte ez az egész procedúra értelmetlen, sőt, egyenesen „alkotmányellenes.” „Október ötödike óta tíz negatív teszt volt. Nem értem, hogy a hívásra miért kell [Spearsnek] egy órán belül visszajeleznie. Az a gond, hogy Britney nem kel fel fél kilenckor, hogy felvegye a telefont?” Gordon erre azzal válaszolt, hogy az énekesnőnek nem ártana felelőséget vállalnia a tetteiért, és ez az egész tulajdonképpen csak arról szól, hogy vajon be tudja-e tartani a bíróság utasításait. „Amióta ez az ügy elkezdődött, elhagyta a telefonját, megváltoztatta a számát, vagy a hangüzenet valaki másnak a készülékén landolt.” - utalt arra, hogy az énekesnő sorozatosan elérhetetlen volt a tesztbehívások időpontjában.

Egy bennfentes kifejtette, hogy Federline és emberei miért tartják olyan fontosnak a rendszeres ellenőrzés időpontját: „Ha előző este bulizott, akkor ez látszik majd az eredményen is.” Federline ügyvédje azt javasolta, hogy a tesztek mindig egy meghatározott időpontban legyenek. A bíróság végül a következő határozatot hozta: a két ügyvédnek keddig, a következő meghallgatásig ki kell dolgoznia egy új tesztbeosztást, Spearsnek pedig biztosítani kell egy telefonvonalat, melyen bármikor el lehet érni, ha éppen meg kell vizsgáltatnia magát.

A bíróság legutóbbi rendelete szerint Spears hetente kétszer láthatja két kisfiát, amennyiben betartja a feltételeket. Vagyis ha Kaplannek adnak igazat, akkor Spears-től ismét megvonhatják a láthatási jogot. Persze nem ez az első eset, hogy az énekesnő nem tartja be az előírásokat, például többször is felültette a családsegítő szolgálat emberét. Ha pedig van egy kis szabadideje, akkor sem azzal foglalkozik, hogy megoldja a problémáit, hanem inkább vásárolgatással vezeti le a stresszt. A barátok szerint ez nem a kábítószereknek köszönhető, az énekesnő különböző mentális problémái miatt viselkedik ilyen furcsán.