Az illetékes Los Angeles-i hatóság azonnali hatállyal megvonta Britney Spears láthatási jogát, a két gyermek a volt férjhez, Kevin Federline-hoz került. Kiderült, hogy a botrányos éjszakán az énekesnő kábítószer és alkohol hatása alatt állt. Bár úgy volt, ön- és közveszélyes állapota miatt legalább 72 órás megfigyelés alatt tartják, szombaton délután szabadon távozhatott a kórházból.

Az illetékes Los Angeles-i hatóság a péntekre virradóra történt események után azonnali hatállyal megvonta Britney Spears láthatási jogát, és a két gyermeket a volt férjnél, Kevin Federline-nál helyezte el, írja az MSNBC.

Mint ismeretes, Britney Spearst lekötözve szállították kórházba, miután helyi idő szerint csütörtökön este nyolc körül összeverekedett egykori férjével hollywoodi házukban, mert nem akarta visszaadni Kevin Federline-nak a gyerekeket a láthatás után. Orvosai az énekesnőt ön- és közveszélyesnek nyilvánították, ezért úgy tervezték, legalább 72 óráig - egyes vélemények szerint akár két hétig is - benntartják, mert fennáll nála az öngyilkosság veszélye.

A TMZ legfrissebb információi szerint azonban szombat délutánra az orvosok úgy ítélték meg, elmúlt a közvetlen életveszély, ezért hazaengedték az énekesnőt, aki otthonába távozott. A site szerint bár az énekesnő a bipoláris depresszió súlyos tüneteit mutatja, állapota ellenére sem kötelezhető kényszergyógykezelésre a beleegyezése nélkül. Spears szabadonengedéséről a kórház teljesen saját hatáskörben döntött, erről sem az énekesnő, sem Kevin Federline ügyvédeit nem értesítette.

Federline ügyvéde, Mark Vincent Kaplan helyi idő szerint péntek reggel fél kilenckor elment a Los Angeles-i bíróságra, hogy a láthatás teljes megvonását kérje. Az akció sikerrel járt, az ügyben eljáró Scott Gordon megvonta az énekesnő láthatási jogát, és január 14-ére újab meghallgatást rendelt el.

Britney a mentőben

"Nem örülök, hogy így történt" - nyilatkozta Federline ügyvédje a zárt ajtók mögötti meghallgatás után. "Ebben az ügyben nincsenek győztesek." Federline nem vett részt a szóban forgó meghallgatáson, mellyel kapcsolatban Kaplan megjegyezte, hogy ő személy szerint csak hétfőn számított döntésre, de az ügyben eljáró hatóság azonnal ítéletet hozott.

Az MSNBC idézi a malibui egyetem jogászprofesszorát, aki szerint Spears további hatósági szankciókra számíthat a viselkedése miatt: "Úgy vélem, egy ideig most nem fogja látni a gyermekeit. Nagyon zűrzavaros személyiség."

Speed, ecstasy, lónyugtató és vodka

Mindeközben újabb részletek derülnek ki a verekedés éjszakájáról is. A The Sun tudomása szerint Spears halálos narkó-koktélt vett be, mely - többek között - tartalmazott egy olyan szert is, mellyel versenylovakat szoktak nyugtatni, valamint egy kevés speedet és ecstasyt is, mindezt pedig - a New York Post információi szerint - hatalmas adag vodkával öblítette le.

Mikor a rendőrök (vagy Alli Sims, az énekesnő személyi asszisztense; ez még tisztázatlan) fejszével rátörtek a fürdőszobába az egyik fiával, Sean Prestonnal bezárkózott énekesnőre, Spears olyan hisztériás rohamot kapott, hogy csuklóit és bokáit összekötözve tették hordágyra; így szállították kórházba. Lapértesülések szerint az akció mintegy három órán át tartott.