A műsorvezetőt már csak fogyasztással, és nem terjesztéssel gyanúsítja a rendőrség az áprilisban kirobbant drogbotrány kapcsán, így börtönbüntetés helyett elvonókúrával is megúszhatja az ügyet.

Áprilisban indult eljárás Stohl András ellen, amikor a Nemzeti Nyomozó Iroda titkosszolgálati eszközöket is bevetve megfigyelte a műsorvezetőt, majd berendelték kihallgatásra. A műsorvezető novemberben került az NNI érdeklődési körébe, amikor két lekapcsolt drogfutár azt vallotta, hogy Stohl egy budapesti night club táncosnőjétől kokaint vásárolt.

Lehozzák a szerről

Bár a vallomásokban akkor még arra is céloztak, hogy a műsorvezető nem csak saját fogyasztásra, hanem terjesztésre is vásárolt drogot, ez az állítás azonban nem bizonyosodott be, így Stohlt a Blikk legújabb információi szerint már nem kábítószerterjesztéssel, hanem csak fogyasztással gyanúsítják. Míg az előbbi esetben börtönbüntetés is szóbajöhetett volna, fogyasztóként megúszhatja a rendőrségi eljárást egy önkéntes drogelvonókúrával. Amennyiben orvosi igazolással tudja bizonyítani, hogy részt vett ilyenen, megszüntetik ellene az eljárást, de ha két éven belül ismét lebukik, automatikusan börtönbüntetést kap.

Ártatlan tekintettel

Stohl András áprilisban még kereken tagadta, hogy gyanúsítottként foglalkozna vele az NNI, akkor azt állította, másik ügye, a Dopeman-könyvben emlegetett közös kokózás miatt hallgatták ki. A műsorvezető ártatlanságának vélelmét csatornája, az RTL Klub is erősen bizonygatta: szívhez szóló nyílt levélben álltak ki műsorvezetőjük mellett, sőt a Találkozások című celebmagazinjukban is adtak neki pár percet, hogy a tévénézők lelkiismeretébe fúródó tekintettel hangsúlyozza ártatlanságát.

No comment

Az egykori színész a Blikk jelenlegi megkeresésére most már csak annyit mondott, nem nyilatkozik az ügyben, majd letette a telefont. Horváczy Emese, az NNI szóvivője azonban a lapnak megerősítette, hogy Stohlt jelenleg csak kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítják. A műsorvezető ügyéhez kapcsolódóan több egykori Való Világ-villalakó után is nyomoznak. A színész neve akkor merült fel, amikor egy évvel ezelőtt a valóságshow egyik szereplőjét, Segalt kapcsolták le kocsijában több millió forint értékű extasyval és kokainnal. Először Segal társai vallottak Stohl ellen, később pedig a night club bártáncosnője is terhelő vallomást tett a műsorvezetőre.