horoszkóp

Gáspár Győző és az igazság relativitása

2006.11.29. 14:54
A showman kutyájának halála után egyre inkább úgy tűnik, Győzike hazudik reggel, hazudik délben, hazudik este, ráadásul mindenkinek mást, és még bele is sül. Csütörtök reggelre mindezt be is ismerte. Végül kiderült, mikor halt meg Buksi, és ha már így van, összegyűjtöttük Győző eddigi kétes sztorijait is.

Az, hogy az RTL showmanje félévente bejelenti, hogy abbahagyja a Győzike-showt, már szinte hazugságnak sem tekinthető, nála ez szinte már állandó szófordulatnak számít. Gáspár Győző azonban most kutyája, Buksi halálával kapcsolatban kerül egyre nagyobb hazugságspirálba arról, pontosan mikor és hogyan is múlt ki az állat. A roma showman azt állítja, Buksit hétfőn hajnalban ismeretlenek kivégezték, a tények azonban egyre inkább azt támasztják alá, hogy már csütörtökön, és nem kizárt, hogy egyszerű baleset miatt vesztette életét a szerencsétlen celebeb.

A kronológia elég zavaros: Gáspár hétfőn reggel hívta fel a Velvetet azzal, hogy Buksit valaki hétfőre virradó hajnalban brutálisan kivégezte. Mint ahogy akkor hittük, a vonatsínekhez kötözött kutya lábait levágta a vonat, az állatot a helyi Radio Focust értesítő ismeretlen telefonáló bejelentése alapján találták meg Gáspárék. A kutya még élt, de sokkos állapotban volt és túl sok vért vesztett: végül a Győzike-show stábjának helyszínre érkezésekor, kamerák előtt altatták el.

A Blikk keddi cikke azonban már azt állítja, a Gáspár család kutyáját nem végezték ki, hanem szerencsétlen baleset érte a vasúti töltésen, ráadásul már a múlt héten. A Buksit halála után megvizsgáló dr. Bartos Lóránt állatorvos csak a dodonai, a "hétvége környékén" megfogalmazást használta a Velvetnek nyilatkozva, ami a két időpont közül bármit jelenthet, de ő sem zárta ki, hogy az állat testén található külsérelmi nyomok alapján csak baleset történt.

Győző beismerte hazugságát

Gáspár Győző a Színes Bulvár Lapnak nyilatkozva csütörtök reggelre elismerte, hogy hazudott Buksi haláláról és ő hívta az RTL Klub stábját az agonizáló kutyához. A rendőrség megkezdte a tanúk kihallgatását.

A hivatalból nyomozást indító rendőrség egyelőre szintén nem látja át, mikor is történt az eset. "A nyomozásnak ebben a szakaszában nem tudunk részletekkel szolgálni, egyelőre az időpontok sem tisztázottak" - mondta a Velvetnek kedden Kaszás Ottó, a salgótarjáni rendőrkapitányság szóvivője, aki szintén nem zárta ki a baleset lehetőségét. Ők a hétfői lapokból értesülve keresték meg Gáspárt, aki kedden végül feljelentést tett, és nekik változatlanul a hétfő hajnali időpontot nevezte meg.

Mivel Gáspár állítása szerint maga is a Radio Focus betelefonálójától értesült a történtekről, megkerestük a rádiót illetékeseit, akik megerősítették, hogy őket valóban csütörtökön hívta fel a hírrel egy ismeretlen telefonáló.

A Blikk szerdai száma most a Buksi temetésén készült fotókat hozza, és azt állítja, azok még szombaton készültek, ami szintén Buksi korábbi halálát támasztja alá. Felhívtuk Gáspár Győzőt, aki továbbra is tartja magát ahhoz, hogy ez hazugság, minden hétfőn történt, és ekkor is temették a kutyát. A Velvet ezek után megkereste Varga Attilát, az Alsónémedi Kisállattemető üzemeltetőjét, aki kérdésünkre megerősítette: Buksi temetése szombaton volt.

Ezek után az RTL Klub illetékeseinél érdeklődtünk, elvégre ha valakik, ők már csak tudják, pontosan melyik napon is forgattak szerencsétlen Buksi haláláról. Fazekas László sajtófőnök végül telefonon megerősítette a Velvetnek, hogy az események valóban csütörtökön történtek.

Buksi nem szenvedett feleslegesen
Fazekas László, az RTL Klub sajtófőnöke cáfolja a Blikk azon vádjait, miszerint Győző, miután megtudta, hogy kutyája több sebből vérzik, megvárta volna a forgatócsoportot - ami a lap szerint három órába került - és csak utána értesítette az állatorvost. "A haldokló kutyát egy építésvezető találta meg, aki rögtön hívott állatorvost és sintért, de fogalma sem volt, hogy kié az állat. Győzi a Fókusz rádióból értesült arról, hogy Buksihoz hasonló kutyát találtak a vasút melletti építkezési területen egy töltésnél. Azonnal elindult, és ezzel egyidőben telefonált a stábnak. Amikor megérkezett, lemondta az építésvezető által hívott állatorvost, aki Pásztóról jött volna, és felhívta az ő állatorvosukat. A stáb ekkor már ott volt. Az állatorvos 20 perc múlva érkezett meg a helyszínre, megnézte a kutyát, de mivel semmi nem volt nála, ezért visszament a rendelőjébe az orvosi táskáért. Mindez összesen 15 percet vett igénybe - erről végig felvétel is készült -, majd elaltatták az állatot" - írta e-mailjében a Velvetnek Fazekas.

Mivel egyre inkább úgy tűnik, Gáspár volt az, aki kutyájának - talán valóban csak balesetként bekövetkezett - halálából ilyen furán próbál sztorit csinálni, azt is összegyűjtöttük, milyen zavaros és homályba vesző történetekkel került Győző eddig a címlapokra.

A Lamborghini, tulajdonosa ismeretlen

2005. szeptemberében a show szerint Gáspár gáláns ajándékkal próbálta kibékíteni nejét egy veszekedés után: egy 36 milliós sárga Lamborghini Gallardo E-gear sportautóval. Mivel tudható volt, hogy Győző a show előző szériájáért tízmillió forintot kapott, felmerült a kérdés, miből vette a kocsit, illetve hogy valóban megvette-e. Az autót ráadásul pár nappal később megtaláltuk egy használtautókkal kereskedő weboldal hirdetései közt, érdeklődésünkre azonban az értékesítő cég nem volt hajlandó elárulni, Gáspár Győző neve szerepel-e a forgalmiban. Bár a hirdetés a neten még mindig fenn van, annyit most megtudtunk a forgalmazótól, hogy a kocsit azóta már eladták, azt azonban továbbra sem, hogy volt-e valaha is Gáspár nevén.

A zebra, aminek nyoma veszett

A dolgot akkor azért sem tudtuk tisztázni Győzikével mivel ő ekkor showját forgatva épp Tanzániában nyaralt családjával. Innen azzal tért haza, hogy vásárolt egy zebrát, Bubut, akit tervei szerint hazahoz Magyarországra, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykertnek adományozza. A zebra sorsa azonban azóta is ismeretlen: Győző később azt állította, hamisnak bizonyultak az adásvételi papírok, majd ennyivel elintézettnek tekintette az ügyet. Próbált volna inkább Malawiból gyereket importálni.

Balázska, akiből nem lett Győző fia

Apropó, gyerek: az is különös és homályba vesző történet, pontosan mi lett a sorsa a nagy lendülettel örökbefogadni szándékozott kisfiúnak, Balázskának. A 11 hónapos gyereket 2006. júniusában Győző azért akarta magához venni, mert apja börtönben van, anyja pedig nem tud neki megfelelő körülményeket biztosítani. A gyerekről az anya állítólag le is mondott, Győző tervéért azonban Bea asszony nem volt maradéktalanul oda, pedig férje haza is csempészte a kisfiút, míg ő a műkörmösnél ült. Az utolsó értesülésünk róla, hogy még a közös nyaralásra is el akarta vinni magukkal, de Balázska sorsa azóta ismeretlen, reméljük, nem őt cserélték a zebrára.

A pofozkodás, ami végül igaznak bizonyult

Győző legutóbb egy hónapja, 2006. októberében állt elő újabb zavaros történettel. Ekkor bucivá pofozott képével és bevérzett szemével turnézta körbe a magyar médiát: állítása szerint ismeretlenek rángatták ki autójából és verték össze egyik éjszaka, ráadásul még telefonját is elvették. Ez kivételesen igaznak bizonyult: az újpesti rendőrkapitányság előállította, Győző és a támadásnál jelenlévő kollégái pedig azonosították az egyik elkövetőt. Azért egy kis rejtély még itt is maradt: a mobiltelefon azóta se került elő.