Húszmilliótól kezdődik az igazi celebautó

2008.01.12. 20:00
A hírességek még a napi bevásárláshoz sem szívesen használnak 18-20 millió forintnál olcsóbb járműveket. Legtöbbjük garázsában néhány sportautó mellett ott csücsül egy Cadillac Escalade vagy Range Rover a biztonság kedvéért, de a gazdag és drága autókat kedvelő celebeket érdemes megkülönböztetni a gazdag és ízléssel rendelkező drága autókat kedvelőktől. Így Britney Spearst és a viszonylag egyszerű Mercedes CLK350-ét Jay Kaytől és az ő extraritka Maserati A6GCS-étől.

Arnold Schwarzenegger

Jay Kay szuper Maseratija előtt meg kell emlékeznünk Arnold Schwarzeneggerről, mégpedig azért, mert az egész óriásterepjáró és Hummer-mániát valószínűleg neki köszönheti a világ.

Amikor Schwarzenegger még nem kormányzó volt, de már nem is Terminator nagyon megtetszett neki a HMMWV (Humvee) névre hallgató katonai terepjáró, ezért kérvényezte, hogy vehessen egyet, amit civilként a forgalomban szeretett volna használni. Végül 18 millió forintnyi dollárért megenyhült rajta a gyár szíve; Schwarzenegger pedig hűséges maradt, így most egy nagyjából húszmilliót érő Hummer H2-vel közlekedik.

Britney Spears

Britney Spears széthullóban lévő énekesnő alapvetően három autót használ. Egy húszmilliós Mercedes CLK350-et, amivel gázolt már lesifotóst, és menekült már lesifotósok elől defektes kerékkel, lekapcsolt fényszóróval.

Ezen kívül van még egy jóval értékesebb, 35 milliót érő Mercedes SL65-öse is, amit az AMG tuningműhely hozott össze, így alig négy másodperc alatt éri el a százat és 1000 Nm-es nyomatékkal rendelkezik.

Amikor Spears nem a Mercedeseket hajtja, akkor a 13 milliós Cadillac Escalade városi terepjárójába ül be.

Paris Hilton

A partiarcok nagyasszonya, Paris Hilton ügyel arra, hogy autóival is felhívja magára a figyelmet. Garázsába bő 130 millió forintnyi autót halmozott fel, pedig "csak" három van neki. A legegyszerűbb az elengedhetetlen városi terepjáró, jelen esetben egy 18 milliós Ranger Rover.

Aztán következik a 35 millióba fájó Bentley Continental GT, amit többször is vezetett érvényes jogsi nélkül, ráadásul le is bukott. Autóparkjának legértékesebb darabja egy Mercedes-Benz SLR McLaren, amit 78 millió forintért lehet beszerezni.

Ezt az autót jogsival, viszont részegen vezette az örökösnő. A TotalCar szakvéleménye szerint a képen látható fóliás megoldás a lehető legrosszabb az ilyen autóknak, még akkor is, ha szomszédban építkeznek. Inkább legyen az autó poros, mint a fólia alatt berohadt.

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan autóiról nem sokat tudni, lehet, hogy csak egy van neki. Mert egy biztos van neki, méghozzá Britney Spearshez hasonlóan egy Mercedes SL65 AMG, amit össze is tört egy hollywoodi furikázás során. Az autó egyébként nem gyerekjáték egy V12-es 612 lóerős biturbómotor hajtja.

Hugh Grant

Hugh Grant jó angol módjára egy ideig egy angol verdával, egy Aston Martin Vanquishsel járt. Ez az autó szerepelt az egyik James Bond filmben is, nagyjából 38 millióba kerül.

Az angol sportkocsit viszont szinte azonnal lecserélte, amikor az Audi előállt legújabb sportautójával az R8-cal. Amire nagyjából negyvenmilliót költött mindenféle extrákkal.

Jason Kay

A leghíresebb autómániások egyike Jason Kay, a Jamiroquai zenekar énekese. Igazi gyűjtő, autóiról külön részben emlékeznek meg a Wikipedian. A lista legérdekesebb darabja talán Jay Kay Maserati A6GCS-e, aminek az árát nem lehet pontosan tudni, de egy ilyen típusú autót 1996-ban 640 millió forintért adtak el egy árverésen. Autóival rendszeresen a saját versenypályáján köröz.