horoszkóp

Nem kell péniszhosszabbító autó a magyar macsóknak

2008.07.02. 09:12
A külföldi hírességek garázsában legalább egy Rolls Royce Phantom, egy városi terepjáró és egy agyon pimpelt izomautó áll. Hazánkban ezzel szemben érvényesül a kis ország, kis pénz, kisautó szabály. Schumck Andor például egy Smart kormánya mögött tűnik fel rendszeresen, Koncz Gábor Ford Pumával próbálja kivédeni a figyelmetlen kamionosok támadásait. Magyar celebautó-körkép Winkler Róbert kommentárjaival.

Mivel többször is hírt adtunk a közlekedési szabályokat áthágó hírességekről, most inkább annak néztünk utána, hogy milyen flottával rendelkezik a férfiakból álló celebsereg hazánkban. Bár azt tudjuk, hogy egyes sztárok – például Gáspár Laci és Árpa Attila - ereiben benzin folyik és imádják a sebességet, számos közismert magyar férfi inkább a kisautókkal, vagy a női sofőrök által előnyben részesített típusokkal közlekedik az utakon.

Pannon Puma

Egy szerencsés kimenetelű baleset után kiderült, hogy Magyarország egyik vérbeli macsója, Koncz Gábor nem feltétlenül rajong a masszív, férfias járművekért. A legendás színész egy kékszínű Ford Pumát vezet, ami valóban nem parancsol kellő tiszteletet, ugyanis június 10-én egy kamion leszorította Koncz Gábort, amikor éppen hazafelé tartott Egerből az autópályán. A színész az Aktív kameráinak elmondta, először volt halálfélelme, pedig egy igazi kemény legény, mint azt a hivatalos honlapján olvasható mondat is mutatja: “A bátrak sem élnek örökké, de a gyávák sohasem”. 2001-ben egyébként befejezték ennek a típusnak a gyártását, amit a szintén egy nagymacskáról elnevezett autó, az Opel Tigra ellenfelének szántak. Ennek ellenére sikeres konstrukciónak mondható, hiszen, körülbelül másfélszer annyit adtak el belőle, mint azt eredetileg tervezték – tudtuk meg a Totalcar egyik cikkéből, ami sajnos nem tartalmazta az információt, hogy melyik nem képviselői rajongtak ezért a típusért.

Koncz

Winkler Róbert: A Tigra és a Puma közti fő különbség, hogy az Opel nem sokat variált a Tigrával, a Ford viszont rendes, sportos autót épített a korabeli Fiesta-platformra. Míg tehát a Tigra csak egy sportosan kinéző Corsa, a Puma tényleg egész sportos kisautó. Attól függetlenül elég butikosnés az imidzse.

Kabrióban szép az élet

Bár Schmuck Andor nem egy filigrán alkat, szíve mégis a világ egyik legkisebb autójához, vagyis a Smart-hoz húz. Olvasóink beszámolói szerint a politikus egy Smart Fortwo Cabrio boldog és büszke tulajdonosa. A történeti hűség kedvéért meg kell jegyeznünk, hogy a kisautó ezen változata valamivel nagyobb és tágasabb elődjénél. Igaz, a parkolás így sem jelenthet gondot. Sőt, az is kiderült, hogy Schumck Andor mellé gyakran beül szintén mackós méretekkel rendelkező ismerőse, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes is.

Schmuck

Winkler Róbert: A Smartban végülis ez a zseniális, hogy két ilyen Jabba belefér, ugyanakkor két Smart is elfér egy autónyi parkolóhelyen. Viszont a Smartban van az autógyártás történetének egyik legidegesítőbb automata váltója, borzasztóan rángat, érdemes is lenne bekamerázni a Schmuck-Hagyó párost, hogyan bólogatnak szinkronban a belvárosban.

Szintén kabrióval jut el A pontból B pontba Rogán Antal, aki jelenleg az V. kerület polgármestere. Ő egy piros, nyitható tetejű Minire tette le a voksát. Hozzátesszük, hogy hazánk ügyeletes dívája, Orosz Barbara szintén egy ehhez hasonló autóval járja a várost, illetve parkol egy rokkantkártya segítségével. Így 1:1 az állás, vagyis a közismert emberek tulajdonában lévő Minik alapján nehéz eldönteni, hogy inkább férfi, vagy női autóról van szó.

Winkler Róbert: A polgármester valószínűleg a formája miatt vette a Minit, mert akit érdekel a vezetési élmény, egyértelműen a csukottat választja. Orosz Barbara nem tudom, miért vett Mini Cabriót, hiszen olyan 7-8 millió között van. Lehet, hogy "szponzorautó"?

A mi autónk

Szintén határesetnek számít a Peugeot 307-es, amiben Farkasházy Tivadart látta egyik olvasónk 2007 novemberében. A humorista korábban egy Suzukival rótta a kilométereket, ám ezt 1999. decemberében felgyújtották, és az autó porrá égett. A szakértők szerint szándékos gyújtogatásról volt szó, bár az újságíró saját bevallása szerint nem kapott konkrét fenyegetést. Farkasházy Tivadar vélhetően nagyon rajongott a hároméves járművéért. Hetedik című könyve ajánlójában is megemlíti, hogy ez a szám többek között azért játszik fontos szerepet az életében, mert hetedik autója egy Suzuki volt. Varnus Xavér királykék Mazda MX-5-se miatt is kétségek gyötörnek. Egyes források szerint ugyanis ez a típus főleg a hölgyek körében népszerű, és így a statisztikák tükrében sokan női autóként skatulyázzák be. Egyik olvasónk is ehhez a táborhoz tartozik, hiszen a Varnus Xavérról szóló beszámolójában reménykedve jegyezte meg, hogy a híresség idővel bizonyára lecseréli majd Mazdáját valami „férfiasabbra”.

Xavér

Winkler Róbert: A Peugeot 307-es nem női autó, bár a nők valamiért tényleg szeretik a Peugeot-t. Az MX-5-ös nem női autó, az inkább a Fiat Barchetta, ami korábban volt a Xavérnak. Az MX-5-ös inkább buzis, de ezt nem ragoznám a végtelenségig, mert nekem is az van, igaz, még az első generáció, 1991-ből. Az MX-5-ös a világ legjobb autója..

Porsche helyett Opel Corsa

Mint kiderült, Sas József tesztoszteron szintje sem volt túl magas, amikor autót választott. A Mikroszkóp Színpad adózásban jártas művésze ugyanis a minap egy piros Toyota RAV4 gépkocsival kanyarodott ki Lipótvárosban. "Az érdekes, hogy vannak RAV4-ből férfiasabb, vagy legalábbis kevésbé nőies kiadások, az övé azonban az első generációs, ráadásul az igazi cicaautó, a rövid, háromajtós RAV4 volt" - világosított fel minket egyik ügynökünk. És következzen egy olyan autó, ami a legnagyobb jóindulattal sem mondható férfiasan tökéletesnek, vagyis egyértelműen egy igazi, hamisítatlan cicaautó. Egyik szemfüles feljelentőnk az Irigy Hónaljmirigyből ismert Varga Győzőt látta egy Opel Corsának látszó járműben. Olvasónk hozzátette, 100%-osan nem biztos abban, hogy a csöppet öreg kisautó, amiben megpillantotta a hírességet, valóban ehhez a típushoz tartozik. Mi mindenesetre bízunk abban, hogy feljelentőnk jól ítélte meg a szóban forgó jármű típusát.

Winkler Róbert: A Corsa szerintem nem női, inkább kisautó. Nem tudom elképzelni, hogy valamelyik Mirigyé lenne, szerintem nekik annál sokkal-sokkal jobban megy. Maximum valami kölcsönautó lehetett, amit a szerelő odalökött neki, hogy addig is legyen mivel járnia, míg hengerfejtömítést cserél a Porschéján.