horoszkóp

Zalatnay már két hitelezőjének is törlesztett

2008.01.09. 13:19
Az énekesnő szerint igazságtalanul vádolják azok, akik azt állítják, hogy egyetlen károsultnak sem fizetett. Zalatnay Cini ugyanis már két hölgynek is törlesztett. Egyiküknek teljesen visszafizette adósságát, a másik hitelezőjének pedig részletekben fizet. Az énekesnő állítását a két érintett is megerősítette. A többieknek egyelőre várniuk kell.

Bár múlt héten egy férfi azt állította a Bors című lapban, hogy Zalatnay Cini hitelezői még egyetlen egy fillért sem láttak az énekesnőtől, a celeb ezt most megcáfolta. Azt állítja ugyanis, hogy két hölgynek már részben, illetve teljes egészében visszafizette a kölcsönvett összeget. Mivel azonban csak tizenhárom hónapja szabadult, nem tud egyszerre az összes hitelező kérésének eleget tenni. „Azok szítják a tüzet, akiknek eddig nem fizettem, de sajnos van egy időrendi sorrend, ennek alapján folyamatosan adom vissza a kölcsönkért összeget.”

Zalatnay szerint, ha nem bántanák, és nem kellene folyamatosan magyarázkodnia, akkor sokkal hamarabb visszafizetné a pénzt. Kolozsi Sándor, az egyik károsult a múlt héten nehezményezte, hogy az énekesnő Mercedesszel furikázik, rendszeres jövedelme van és mégsem fizet. A vállalkozó ezenkívül megjegyezte, hogy harcolni fog a pénzéért, és szeretné, ha sorstársai is csatlakoznának.

Az énekesnő szavait két egykori hitelezője is megerősítette. Szabó Gabriella 2000-ben 1,7 millió forinttal segítette ki Zalatnay-t, amit ő azóta részben vissza is fizetett. „Folyamatosan törlesztette a kölcsönkért összeget, volt, amikor heti rendszerességgel tíz-húsz ezer forintot adott”– nyilatkozta Szabó Gabriella. Bár családja nehéz helyzetbe került a függőben lévő tartozás miatt, a két gyermekes anya nem haragszik adósára, ugyanis szerinte nem ő tehet róla. Azt állítja, soha nem kellet futnia a pénze után, mindig Zalatnay kereste fel.

Szili Gabriella, akinek szintén több millió forintot kölcsönzött az énekesnőnek, a lapnak elmondta, hogy Zalatnay együttműködő volt, amikor arra kérte, hogy fizesse vissza tartozását. „Négy részletben adta vissza az összeget, az utolsó részletet októberben kaptam kézhez” – tette hozzá.

Zalatnay Cini tavaly augusztusban azt nyilatkozta, örül, hogy egyre több felkérést kap, ugyanis is szépen-lassan törleszteni tudja majd adósságát, végső esetben pedig szervez egy segélykoncertet hitelezői számára. Akkor még csak reménykedett abban, hogy újra kiadott lemezei után nagy lesz az érdeklődés Angliában. November végén kiderült, hogy az énekesnő tízezer cédét adott el a szigetországban, és az eladásokból befolyt összeget egy számlán gyűjti hitelezői számára. A Bors információi szerint Zalatnay Cini egy amerikai étrend-kiegészítőt is piacra akart dobni hazánkban. A csodaszer egyetlen adagja állítólag százötvenezer forint, az OÉTI azonban még nem engedélyezte a készítményt.