Phil Collinsnak került legtöbbe a válás

2008.08.19. 09:00
Phil Collins a valaha volt legdrágább válást tudhatja magának az angol hírességek mezőnyében. Harmadik exfelesége, Orianne Cevey 25 millió fonttal, vagyis 7,6 milliárd forinttal lett gazdagabb - és ezzel még McCartney exnejét, Heather Millst is lekörözte.

Az 57 éves Genesis-frontembert hatalmas összegtől szabadította meg harmadik neje: 25 millió fontos (7,6 milliárd forintos) tartásdíja ugyanis a legmagasabb összeg, amit brit híresség valaha is válásért fizetett - olvasható a Sunday Mirror hasábjain. Ennyit még Paul McCartney exnejének, a közutálatnak örvendő Heather Millsnek se sikerült kiszednie férjéből.

Collinstól most harmadik neje, Orianne Cevey válik, akit az énekes 140 millió fontos (kb 42,5 milliárd forintos) vagyonából fizet ki ilyen gavallérosan. Ezzel az összeggel Collins ismét az első helyre került a brit hírességek legköltségesebb válásainak listáján, amit az előző válása után fizetett 17 milliós lelépési díjjal évekig ő vezetett. Februárban ugyan egy időre Paul McCartney lekörözte, de most visszacsúszott a második helyre az exnejének, Heather Millsnek fizetett 24,3 millió fontos (7,3 milliárd forintos) végösszegű tartásdíjával.

Ismét az élre rukkolt

A Genesis énekese 1996 óta tartotta a rekordot: akkor 17 millió fontot (5,16 milliárd forintot) kapott Jill Taveman nevű (második) exneje. Akitől egyébként Cevey miatt vált el: az akkor még csak 22 éves lánnyal az épp házas Collins egy turné során jött össze, úgy feldühítve Tavermant, hogy a nő még csak személyesen találkozni sem volt hajlandó vele többé, faxon üzente meg, hogy mindennek vége köztük.

Collins és Cevey 5 évi együttélés után, 1999-ben házasodott össze Svájcban, a kapcsolatból 2 gyermekük született, a 4 éves Matthew és a 8 éves Nicholas. A pár lakodalmát a mesei 3-as szám jegyében tartotta: 3 napig mulattak, 300 fő volt hivatalos az esküvőre, és 300.000 fontot (90 millió forintot) költöttek a lakodalomra, amin Elton John és Eric Clapton is részt vett.

A mesékben ilyenkor következő "boldogan éltek, míg meg nem haltak" azonban mégse jött össze, mert Collins 2006-ban, egy interjú során beleszeretett egy amerikai újságírónőbe, a 49 éves Dana Tylerbe - írja a Daily Star. A zenész még abban az évben beadta a válókeresetet, de a tartásdíj összegében csak mostanra sikerült megállapodniuk.