A zárt ajtók mögött zajló per hétfőn folytatódik, a kiszivárgott információk szerint Heather Mills 14 év alatt (készpénzjuttatás, gyerektartás, ingatlanok formájában) összesen 65 millió fontot kasszírozhat. Cserébe soha többé nem tehet bíráló kijelentéseket elvált férjére.

Nem hivatalos értesülés szerint több mint 65 millió fonttal (23 milliárd forinttal) távozhat a Sir Paul McCartney-val kötött házasságból a 65 éves ex-Beatle neje, Heather Mills. Sir Paul és a nála 25 évvel fiatalabb Heather válópere hétfőn folytatódik, miután a múlt hétfőn kezdődött, eredetileg ötnaposra tervezett eljárás a hét végéig nem hozott eredményt, írja az MTI.

A feszült figyelemmel kísért per zárt ajtók mögött, a nyilvánosság kizárásával folyik a londoni felsőbíróságon. A sajtó csak találgatásokra van utalva, mert a bíró olyan komolyan veszi a tárgyalás zárt jellegét, hogy mindkét félnek - büntetés terhe mellett - kiszivárogtatási tilalmat is elrendelt.

Klikk!

A barátokra ugyanakkor nem vonatkozik a bírói csendrendelet. Heather "ismerősei" a News of the Worldnek, a legnagyobb vasárnapi brit tömeglapnak elmondták: McCartney 20 millió font készpénzjuttatás azonnali kifizetésébe egyezett bele, emellett a következő 14 évben évi 2,5 millió font, vagyis összesen 35 millió font (több mint 12 milliárd forint) tartásdíjat fizet közös gyermekük, a négyéves Beatrice után.

Heather további 4 millió fontot kap ingatlanok formájában, valamint személyzeti és biztonsági költségekre. Sir Paul kifizeti felesége 2 millió fontos ügyvédi tartozását, és rendezi 2,2 millió fontos banki hitelkeret-túlfutását. Az összegben benne van az a 2 millió font, amelyet Heather Mills köztes kifizetésként már megkapott.

A News of the World forrásai szerint mindezek fejében Heather vállalja, hogy soha nem tesz nyilvánosan lejárató kijelentéseket a McCartney-val töltött évekről és férje családjáról, nem hozhatja nyilvánosságra a házasság felbomlásáról készített videónaplóját, nem formálhat igényt további ingatlanokra, és Sir Paul halála esetén további kifizetésekre sem.

Hivatalosan nem lehet tudni, hogy Heather eredetileg pontosan mennyit követelt férje 825 millió fontra (csaknem 300 milliárd forintra) becsült vagyonából; a forgalomban lévő találgatásokban 70-től 100 millió fontig terjedő összegek szerepelnek. Sir Paul eredeti ajánlata - úgy tudni - 10 millió fontról szólt. A tényleges összeg jó eséllyel soha nem fog kiderülni - legalábbis hivatalosan.

Bármekkora összeggel távozik is Heather Mills-McCartney a 2002-ben kötött, 47 hónap után zajos botrányok közepette összeomlott házasságból, egyöntetű londoni jogászi várakozások szerint ez lesz a brit jogtörténet eddigi legdrágább válása.