horoszkóp

Russel Crowe-t hét év börtönre ítélhetik

2005.06.09. 12:47
Több évet is börtönben tölthet Russell Crowe, mert hozzávágott egy telefont egy szállodai alkalmazotthoz. Emellett lehet, hogy a színészt az amerikai vízumtól is megszabadítják, ami végleg bezárhatja előtte Hollywood kapuit.

Mint azt már megírtuk, Russell Crowe hétfőn egy New York-i szállodában veszekedés során egy telefonkészülékkel megdobta a szálló egyik dolgozóját. A színész feldühödött azon, hogy nem tudott telefonálni, és úgy gondolta, a közelben álló szállodai alkalmazotton éli ki indulatait. Mivel a telefonkészülékkel éppen arcon találta az alkalmazottat, a rendőrség úgy döntött, őrizetbe veszi a színészt.

Nem akarta

Crowe a letartóztatás után erősen megbánta bűneit, főleg mikor szembesült a következményekkel. Nem elég, hogy közelebbről meg kellett szemlélnie egy New York-i zárka rácsait, lehet, hogy soha többet nem dolgozhat majd az Egyesült Államokban az ausztrál színész, akinek mindig is könnyen eljárt a keze. A színész a Daily Telegraphnak adott interjújában beismerte, a telefonkagylós verekedés teljes egészében az ő hibája volt, habár egyáltalán nem akart bántani senkit. Crowe lelki állapotát okolta, akkor tért vissza ugyanis Londonból és fáradt volt az időeltolódástól, ráadásul magányosnak érezte magát, mert felesége nem jött vele. Magányában bezárkózott a 3900 dolláros szobájába, és feltárcsázta feleségét Sydneyben, a méregdrága szálloda azonban nem tudta megoldani a tengerentúli összeköttetést. Crowe erre lement a hallba, és az egyik alkalmazotthoz, Nestro Estradához vágta a telefont. A színész azzal védekezik, hogy igen frusztráltnak érezte magát, és egyáltalán nem célzott sehová, véletlen, hogy a kagyló éppen Mr. Estradát találta el. A sértett férfit kórházba szállították, de nem esett nagy baja, csupán egy kisebb vágás keletkezett az arcán. Ennek ellenére Crowe akár hét év börtönre is számíthat a nehéz tárggyal elkövetett testi sértésért.

Félti a családját

"Nem tudom elmondani, menyire sötéten látom most az életet, úgy érzem, mintha egy kút fenekén lennék, és nem látom a fényt. Nagy bajban vagyok, de megpróbálom a lehető legjobb módon tisztázni a dolgokat" - mondta a színész, akinek magányos fogságában nagyon hiányzik a felesége, és azt nyilatkozta, ha visszatérhet hozzá, élete nagy részét azzal tölti majd, hogy kiengesztelje. "Csak abban reménykedek, a fiam nem szerez tudomást ezekről a dolgokról, mert az rettenetes lenne" - tette hozzá Crowe, aki valószínűleg nem ismeri a bulvársajtó működését.

Az Oscar-díjas színész hangsúlyozta, semmiképpen sem akarja másra kenni a történteket, tisztában van vele, hogy az egész eset az ő hibája. "Egyáltalán nem őt céloztam, és rettenetes hatással volt rám a magány és az időeltolódás" - tette hozzá. Crowe azt mondta, próbál optimista lenni, és tisztában van vele, hogy sorsa most Estrada kezében van, tőle függ, leültetik-e a hét évre, vagy nem. Ezért szeretne bocsánatot kérni a sértett féltől, csak sajnos Estrada úr az eset óta nem veszi föl a telefont. "A helyzet rossz, de lehetne még rosszabb is" - mondta a színész, ami tényleg optimizmust feltételez, hiszen a börtönbüntetés mellett a munkanélküliség is veszélyezteti; lehet, hogy megszabadítják amerikai vízumától, ami bezárja előtte a hollywoodi kapukat. Estrada egyébként valószínűleg nem akarja rács mögött látni a színészt, megelégszik egymillió dollárral kártérítésként - legalábbis erről beszélgetett minap ügyvédjévelCrowe becsületére legyen mondva, hogy készséggel nyilatkozott a sajtónak, és nem rohant vissza családjához Ausztráliába, hanem folytatja új filmjének, a Cinderella Mannek a promócióját.