horoszkóp

Császár Előd megint karambolozott

2005.06.06. 09:06
Egy villamosmegállóba rohant az a terepjáró, amellyel a zenész egy szegedi rendezvényre sietett. Császár Előd még a rendőrök kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt.

Császár Előd ismét egy baleset résztvevője volt, de ezúttal nem ő ült a volánnál. Szombat késő este Szegeden egy villamosmegállóba rohant az a terepjáró, amellyel a zenész éppen az egyik fellépésére igyekezett - tudta meg a Színes Bulvár Lap. A balesetben senki sem sérült meg, a Mai Nap információi szerint a kocsi csak kidöntötte a gyalogosátkelő-korlát oszlopát. Az autót Császár Előd barátja vezette, aki elismerte a felelősségét és végül helyszíni bírsággal megúszta az esetet. Császár még a rendőrök kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt, amit azzal indokolt, hogy le fogja késni a fellépést.

Nagyon sietett

A Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese megerősítette a Blikknek, hogy baleset történt. Elmondta, "a vezető nem volt ittas, a balesetet a sebesség helytelen megválasztása okozhatta".

A Blikk szerint Császár Előd először nem volt hajlandó részleteket elárulni a balesetről. A zenész azt hangoztatta, hogy nem tehet semmiről és nem látott semmit. Később úgy nyilatkozott, "éppen a mobiljával kotorászott hátul, ezért nem tudja, hogy hánnyal mentek, amikor nekiütköztek az oszlopnak". Császár elmondta, "nagyon kellett sietnie a fellépésre és miután a barátja megnyugtatta, hogy majd ő megvárja a rendőröket, taxiba ült és elsietett a fellépésre".

Hozzátette, "szerinte teljesen fölösleges lett volna maradnia, mivel senki sem sérült meg".

A Blikk információi szerint a rendőrségi helyszínelés ideje alatt Császár Előd már fellépett a szegedi rendezvényen.

Felfüggesztettet kapott

Császár Előd 1998-ban december 17-én halálos közúti balesetet okozott Budapesten: autójával a Szilágyi Erzsébet fasoron frontálisan ütközött egy rendőrautóval, amelynek huszonnégy éves vezetője a helyszínen életét vesztette. A megengedett 50 kilométeres óránkénti sebesség helyett százzal hajtott az úton, az ütközés pillanatában azonban már nyolcvannal haladt. A bíróság 2001-ben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki Császárra. Az ítélet szerint egy év hat hónap fogházat kapott, amelyet három évre függesztettek fel. Emellett százezer forint pénzbüntetés megfizetésre kötelezték, és négy évre bevonták a vezetői engedélyét.

DJ lett

Mint azt megírtuk, a popzenész Shane54 néven azóta elektronikus tánczenei karrierbe kezdett, de leginkább külföldön tett szert nagy népszerűségre. Első magyarként mondhatja el magáról, hogy általa készített dal állt már az angol dance-lista kilencedik helyén, a producerként jegyzett LaBouche-lemez pedig Amerikában az ötödik helyig jutott. Európában a spanyol slágerlista tizennegyedik és a holland lista tizenharmadik helyét is kibérelte az egyik Shane 54 lemez. "Olyan nagy nevek játsszák rendszeresen a munkáimat, mint Paul Oakenfold, Paul Van Dyk vagy Dj Tiesto, a világ első számú DJ-je. Nemzetközi tánczenei berkekben sokan ismerik az általam gyártott lemezeket, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a szélesebb közönség is képben lenne a nevem hallatán" - nyilatkozta korábban a Velvetnek Császár Előd, aki a külföldi munkák ellenére barátnőjével Magyarországon él.