49 nap és 39 bátorságpróba után szerda este végetért a Celeb vagyok, ments ki innen végtelennek tűnő műsorfolyama. Hiába kampányoltunk Szőke Andrásért, a Dzsungel Királynőjének végül Keleti Andreát szavazták a nézők, amit csak azzal tudunk magyarázni, hogy kettejük közül neki jobb a lába. Ő viszont azzal magyarázza, hogy neki jobb a kedve.

A Celeb vagyok, ments ki innen! utolsó adásában láthattuk, amint Delhusa Gjon hazazavarása előtt a végzős csapat - Rippel Ferenc, Szőke András és Keleti Andrea - lepkéket hajkurásznak a dzsungelban, majd spontán megmártóznak egy vízesésben. Szőke András ugyan nem követte a többieket, akik fel is másztak rajta, inkább kisgatyára vetkőzött és medvésen pancsolt az aljában, megmutatva ezzel is józanul királyi attitűdjét, úgysmint nem tör a csúcsra tök fölöslegesen, ha egyszer úgyis vissza kell jönni az aljába, ha fürdeni akarsz.

A műsorvezetők ezután Szőke bátorságpróbájával csaptak bele a választásba, és ez valóban erős kezdetet jelentett, mert a Szőke fejére erősített, búvársisakot formázó műanyag gömböt kukacokkal, csótányokkal, kígyóval, patkánnyal és madárpókkal töltötték fel. A masszőr igazán derekasan helytállt, előtte a műsorvezetők „kiért csinálod?” kérdésére elsorolta: az eredeti, 11-fős induló csapatért, a falujáért, Taliándörögdért, valamint jóbarátjáért Badár Sanyiért - utóbbiért külön, merthogy Badár fél a kígyóktól. Szőke igazán hősiesen helytállt a próbán, főleg hogy a végén elárulta, mennyire irtózik a bogaraktól.

Klikk

Rippel Ferencnek a műsorvezetők gusztustalan koktélokat mixeltek vágóhídi alapanyagokból és rovarokból: Rippel már közben rosszulléttel küzdött, Sebestyén és Vadon viszont épp ezért különösen nagy örömmel turmixolt. A máj-banán koktélt lazán lehúzta a versenyző, a szív-eper-kivisziruppal készült alkotás már csak befogott orral és vízöblítéssel ment, a bélkoktélt könnybelábadt szemmel gyűrte le, a műsorvezetők pedig visongva élvezték a szopatást. A negyedik koktélhoz már mindegyik gyümölcsöt felhasználták, de a nyers gyomor ízét ez se dobta fel, Rippel közben diszkréten küzdött a hányással. Végül az élő kukacból és csótányból mixeltnél feladta, így csak négy csillaggal távozott, és azt is meg tudta állni, hogy a kamerák látókörén belül ne hányjon.

Ezután rövid bejátszásban megtudtuk, hogy az eddig kiesett versenyzők kit éreznek esélyesnek a Dzsungel királya címre: a legtöbben Rippelt és Keletit említették, bár Delhusa talányosan úgy fogalmazott: „Rippel és Szőke a két esélyes, de a nézők csak nyissák ki a szemüket, és máris láthatják, ki az igazi”. Steiner Kristóf pedig kifejtette: a Dzsungel királyának ugyebár azt jelöljük, akit itt szeretnénk hagyni a szigeten, szóval akkor legyen Delhusa.

Keleti Andrea bátorságpróbája a műsorvezetők szerint nyolcvanas évek Csillagfény-diszkóját idézte volna, kombinálva a japán ügyességi játékkal, ahol a padlón felvillanó fényforrásokat kell lábbal lekövetni. Keletinek nagyjából zökkenőmentesen sikerült a feladat, a dolgot könnyítette, hogy a tévesztés esetén a nyakába zúdított zöld trutyitól idővel csúszóssá vált a parkett, így moonwalkolni és tangózni is könnyebb. Ettől eltekintve ő kapta a legkönnyebb feladatot, sehol egy kis féreg vagy skorpió, vagy legalább némi nyers marhabél, a tusfürdőre emlékeztető zöld trutymó meg amúgy sem olyan motiváló, mint például ugyanennyi adag véres genny.

A köztes kiszavazásnál gyorsan kiszórták Rippelt, így a végső királyválasztásnál már csak Keleti Andrea és Szőke András közül kellett választania a nézőknek. Keleti élete legjobb nyaralásaként írta le az itt töltött időt, de nem nagyon volt partner a nosztalgiázáshoz, mint bevallotta, „most már csak mennék”, és már csak egy kádra tud gondolni. Szőke a visszafogottabb „nagy élmény” jelzős szerkezetet használta, amit „azért majd még fel kell dolgozni”.

A Velvet kortesbeszéde ellenére a nézők végül nem a masszőr-filmrendezőt, hanem Keletit szavazták meg győztesnek, így ő lett a Dzsungel Királynője. Keleti Andrea győzelmét Szőke a róla kialakított „nyugodt erő” imidzsét némileg meghazudtolva, fantasztikus tánc- és hangprodukcióval ünnepelte, majd egy párostáncot is lejtett a királynővel, de mindenki szerencséjére az esőtáncos motívumokra nem hibáztak rá.

Királynői nyilatkozat a dzsungelből

Keleti Andreának a krokodilok jelentették a legnagyobb kihívást, és leginkább családja hiánya viselte meg. A Fókusz megválasztása után pár perccel már kapcsolta is a dzsungelben a királynőt, aki úgy vélte, talán a jókedve miatt nyert, távlati tervei közt pedig a kád mellett ekkor már egy étterem is szerepelt.