horoszkóp

Diana hercegnő utolsó szavai: „Ó, Istenem, Ó, Istenem”

2007.10.26. 16:00
A Lady Di halálával kapcsolatban folytatott bírósági vizsgálat során kiderült, hogy mik voltak a haldokló hercegnő utolsó szavai. A tanúk beszámoló szerint ezt ismételgette: „Ó, Istenem. Ó, Istenem.”

Bár a rendőrségi nyomozás lezárult, a bírósági vizsgálat még mindig folyik a tíz évvel ezelőtt történt tragikus kimenetelű balesettel kapcsolatban. Az illetékesek a helyszínen tett látogatás után megkezdték a franciaországi tanúk kihallgatását. Többek között kikérdezték azt az önkéntes tűzoltót is, aki azt állítja, hogy hallotta a haldokló Diana utolsó szavait – adta hírül a Daily Mail.

Damian Dalby szerint a walesi hercegnő félig öntudatlanul feküdt az autó roncsai közt, és erőtlenül suttogva a következő szavakat ismételgette: „Ó, Istenem. Ó, Istenem.” Bár a szemtanú a mai napig se tud angolul, megkért egy másik szemtanút - akit állítása szerint fekete bőrű volt és öltönyt viselt -, fordítsa le neki Lady Di szavait. „Ott volt egy másik turista, aki beszélt angolul. Megkértem, hogy mondja meg a testőrnek, hogy ne menjen sehova, mert jönnek a mentők.” – tette hozzá Dalby. A tűzoltó, akit műholdas kapcsolat segítségével hallgattak ki, bemutatta annak a vallomásnak a másolatát is, amit pár perccel a baleset után tett.

Diana beszáll az autóba 1997. augusztus 31-én éjjel

Csak a munkájukat végezték

Amikor Damian Dalby, aki fivérével és barátival utazott Párizsba, megérkezett a helyszínre, a lesifotósok már ott voltak a kocsi mellett. Dalby szerint a paparazzók akkor sem akartak tágítani a pár mellől, amikor megkérték őket, hogy távozzanak. Az egyikőjük például ezt mondta: „Mi itt pénzt keresünk. Hagyják, hogy végezzük a dolgunkat.” A tűzoltó emlékei szerint az egyik fotós, miután észrevette, hogy a walesi hercegnő még életben van, felkiáltott: "Még él!", és megpróbálta ellökdösni a kollégáit.

Dalby úgy véli, a paparazzó így akarta megakadályozni, hogy a többiek képeket készítsenek a haldokló celebről. Persze ez nem sikerült. Sebastien Masseron, aki együtt utazott Dalby-val, ezt vallotta: „Hallottam, hogy az egyik fotós szól a kollégájának, aki egy robogójával éppen az alagút egyik végén járt, hogy jöjjön vissza, mert Diana még életben van.” Masseron szerint egyre több bámészkodó gyűlt össze az autó körül, melynek nyitott ajtaján keresztül látni lehetett a haldokló hercegnőt.