A zenészt átköltöztették a londoni Wormwood Scrubs egy elzárt részlegébe, mivel egyesek szerint a rabok, akiktől hitelre vett anyagot meg akarták támadni. Egyelőre nem tudni, hogy az őrök találtak-e heroint a celebnél, amikor csütörtökön megmotozták, vagyis igazak-e a Sun állításai. Egy biztos, amint lehetőség lesz rá, Doherty-t áthelyezik egy kevésbé szigorú börtönbe.

Saját testi épsége érdekében egy zárt részlegben helyezték el Pete Doherty-t, aki éppen a londoni Wormwood Scrubs-ban tölti három és fél hónapos börtönbüntetését - írja a Sun. Az őrök szerint ugyanis a zenészt meg akarják támadni azok a rabok, akiktől a börtön falain belül szerzi be a heroint. Egy bennfentes szerint Doherty hitelre vette az anyagot, amit azóta sem fizetett ki. Dílerei meg vannak győződve arról, hogy Kate Moss expasija átverte őket. "Van bent egy-két nehézfiú, akik bebukták a pénzüket, ezért bántani akarják. Nem fogják megölni, csak maradandó sérüléseket akarnak neki okozni" - tette hozzá a lap forrása. A rossz hír hallatán a híresség állítólag elsápadt, és elfogadta az őrök ajánlatát.

Elköltöztették az erőszakos rabok miatt

Pete Doherty menedzsere, Adrian Hunter két nappal ezelőtt a Now Online-nak adott interjúban cáfolta a The Sun értesüléseit, miszerint Pete Doherty a börtönbüntetése alatt sem mondott le a heroinról. A Sun szerint az ominózus cikk megjelenése után négy őr megmotozta Doherty-t, ám az nem derült ki, hogy találtak nála drogot vagy sem. Mindenesetre miután fény derült a többi rab tervére, felajánlották neki, hogy átköltözhet a börtön egyik biztonságosabb részlegébe, ahol csak tizenöt elítélt tartózkodik. A helycseréről a zenész ügyvédjét, Sean Currant is értesítették. Doherty jogi képviselője nem erősítette meg, hogy a fenyegetés miatt helyezték át ügyfelét. Hozzátette, lehet, hogy ebben a részlegben többen laknak, de a celeb biztos, hogy egyedül van egy cellában - olvasható az Independent oldalán. Amint lehetőség lesz rá, a Babyshambles frontemberét mindenképpen áthelyezik egy kevésbé szigorú börtönbe.