A Mónika-show háziasszonya könyvet írt, bár ezt megelőzően két író is visszautasította, hogy szavakba öntse gondolatait. A mű karácsonykor kerül a polcokra, és annyit elárult a szerző, hogy műsora kulisszatitkaiba is beavatja olvasóit. Emellett arra is ígértet tett, hogy megtudjuk, szerinte hogyan kéne élni egy magyar nőnek.

A Mónika-show háziasszonya könyv formájában osztja meg az érdeklődőkkel élettapasztalatait. Mukli Gyula kedvese azzal indokolja tettét, hogy rengeteg rajongói levelet kapott eddig, de sajnos - érdemben - nem tudott mindegyikre válaszolni. Eddig. Azonban nagyszerű megoldásnak bizonyult, hogy egy könyvbe sűríti gondolatait, és azzal is megfenyegette a magyar olvasótábort: megtudhatjuk, szerinte hogyan kellene élnie egy magyar nőnek.

Az írónő: Erdélyi Mónika

„Elmesélem eddigi életemet, sokat megtudnak rólam, a családomról, leírom majd a kapcsolataim tapasztalatait is, hiszen rengeteg kérdést kaptam a férfi-nő viszonyról. Mindezt az én, merész, nyílt stílusomban teszem, ahogy eddig is tettem. A saját tapasztalataim alapján elmondom, szerintem hogyan kellene élnie ma egy nőnek. Ami velem történt, talán érdekes és tanulságos lehet sokat számára. Nem fogok köntörfalazni, az biztos" - ígérte Erdélyi a Borsnak. A könyv állítólag karácsony előtt kerül a polcokra, valószínűleg azért, mert az ünnep közeledte garancia lehet arra, hogy valaki ötlet híján ezzel ajándékozza meg hozzátartozóját.

A műsorvezető arra is ígéretet tett, hogy bepillantást enged a show kulisszatitkaiba, és karrierjébe is. Erdélyi Mónikától azonban még a Bors sem kérdezte meg, hogyha két szerző is visszautasította, hogy szavakba öntse gondolatait, mégis miért döntött úgy: csak azért is megírja a könyvet, aminek a végeredményével állítólag nagyon elégedett.