horoszkóp

Fábry Sándor poénból rúgta ki segédjét

2008.01.31. 16:18
Kapcsolódó cikkek (1)
Egyik olvasónk szemtanúja volt annak, amint az Esti Showder házigazdája műsorának felvételén durván leteremtette az egyik asszisztenst, aki állítólag rosszul tartotta a humorista szövegét tartalmazó papírlapot. Kovács Kristóf producer szerint Fábry Sándor mindig ilyen, ha valaki hibázik, de ezt nem kell komolyan venni, hiszen csak viccelődik.

"Fábry Sanyi az Esti Showder felvételen hatalmat gyakorolt, és kirúgta az egyik asszisztenst. Miután az egyik felkonfot - amit az asszisztens által tartott papírlapról kellett olvasnia a kamerába - nem sikerült elsőre abszolválnia, rövid kirohanást rendezett: "Muszáj neki itt lennie? Nem akarom többet itt látni!" - szólt Kovács Kristóf producerhez (aki a felvétel nagy része alatt emaileket olvasott a laptopján). Majd közvetlenül a szerencsétlen gyerekhez fordult mindenki Sanyija: "Miért akarsz te a showbizniszben dolgozni? Van még sok más szakma. Pl. parkettacsiszoló, oda talán jó lennél!" Lehet hogy a gyerek béna volt (bár nem tudom mit lehet rosszul csinálni azon, hogy tartok egy nagy rajzlapot, amit a Sanyinak el kell olvasnia), de szerintem egyáltalán nem vall profira, hogy így mindenki (teljes közönség és a stáb) előtt alázta porig a gyereket. Majd később újra megjegyzést tett, felírta az egyik hibás adatot tartalmazó papírra, hogy "munkakönyv", az egyik szerkesztőére is" - jelentette G ügynök.

Csak viccelt

Kovács Kristóf, a műsor producere elmondta, hogy a humorista nem rúgott ki senkit, egyrészt, mert az egészet csak viccnek szánta, másrészt nem ő alkalmazza az embereket, így nem is áll módjában elbocsátani őket. „Mindig ezt mondja, ha valaki hibázik. Ezzel szokott poénkodni. Ezekből sokat benne is hagyunk a műsorban.”

Persze vannak jelenetek és poénok, amiket viszont Fábry Sándorra, a nézőkre, vagy az érintett felekre való tekintettel kivágnak a műsorból. Így járt például Józsi és partnere, Éva, akik az Esti Showder karaoke versenyén Delhusa Gjon Nika seperimeno című dalát próbálták előadni. Mivel a produkció botrányosra sikeredett, Fábry közbenjárására nem kerültek be az adásba.

További bonyadalmak

Pár napja maga a showman is áldozatául esett a cenzúrának. A producer és az RTL Klub jogi osztálya ugyanis túl durvának találta Fábry Sándor Lendvai Ildikóról szóló szexviccét, ami a következőképpen szól: "Én nem tudom, hogy mi kéne ezeknek, hogy megbukjanak. Most tényleg elképzelem, hogy Lendvai Ildikót dugja egy csődör szamár a Combino villamoson. Lendvai Ildikótól elnézést kérünk mint nőtől, ez csak egy költői kép. Így elképzeljük. És mi lenne a válasz? Megy a Combino".

Fábry Sándor amúgy nem csak kollégáival és vendégeivel, hanem a sajtó képviselőivel sem bánik mindig kesztyűs kézzel. Az Esti Showder egyik decemberi adásának felvételén például arra kérte a közönséget, hogy a szünetben keressék meg a Bors munkatársát, mivel szerinte nem volt tisztességes, hogy az illető nézőként van jelen, de majd újságíróként ír róla. A becsületes megtalálónak pedig felajánlott egy dizájncenteres borsőrlőt.

A humorista dívaszerű viselkedése miatt több magyar celeb is megorrolt rá. Havas Henrik blogjában például azt írta, szerinte Fábry pszichiátriai eset, álltását pedig több saját történettel is alátámasztotta. A Csillag születik című tehetségkutató műsor zsűrijének két tagja, Náray Tamás és Falusi Mariann szintén nincs túl jó véleménnyel a showmanről, ugyanis szerintük Fábry csalt és feltűnően kampányolt kedvencei, például a döntő győztese, Utasi Árpád mellett. Antal Imre és a zsűri negyedik tagja, Keleti Andra mindenestre védelmébe vette a kicsit szubjektív bírát.