horoszkóp

Britney a magyar celebfarsangon is tarolt

dns
2008.02.23. 11:40
Steiner Kristóf pattanásokkal és kaucsukbabákkal tette hitelesebbé a győztes Britney-jelmezét, és előrevetítette, válságba kerül, ha az emberek nem veszik észre az öniróniáját. A szappanoperahősnek öltözött Gáspár Győző az életének csodáiról beszélt, Sebeők János a vizitdíjról. Nem könnyen befogadható celebfarsangon jártunk.

„Csodálatos volt az az öt év, amit a talmi csillogás medencéjében tölthettem ismert emberként, de ha a ma esti kosztümömet látva sem jönnek rá az emberek, hogy rengeteg önirónia van abban, ahogyan megnyilvánulok, akkor azt hiszem, öngyilkos leszek”- jelentette ki Steiner Kristóf. A Viva szerkesztőjét nehezen ismertük fel a bejáratnál Britney Spears mélyrepüléséből ihletett jelmezében, amelynek egyetlen nem hiteles eleme, hogy hanyagolta a szakadt, fekete neccharisnyát.

Imádom az őrülteket

Nagyon vicces emberek - képek

A Symbol Budapest exkluzív nyitópartijáként hirdették a péntek esti nagyszabású celebfarsangot, pedig a szórakozóhelynek december óta több nyitópartija volt, és ahogy láttuk, az épületben található étteremben - az Alá Carte forgatási helyszínén - teltház volt a farsangtól függetlenül is. A jelmezbálok elrugaszkodnak a valóságtól, de ez az esemény jobban elrugaszkodott, mint amit könnyen be lehet fogadni. A két, harapásnyomokkal nem díszített kaucsukbabával (Jayden James és Sean Preston) a hóna alatt érkező Steiner Kristóf belépésekor nem volt kérdés számunkra, hogy a jelmezverseny fődíját megnyeri, és ebben a mellette álló, Dani nevű barátja is biztos volt. „Amikor megőrült Britney, sokan megszerették. Én is imádom az őrülteket”- indokolta fiú, aki Kevin Federline-ként pózolt Steiner mellett.

Mintha csak krétával jelölték volna ki a fotózás helyszínét, az érkező vendégek ugyanazon a lépcsőfokon álltak meg, hogy hosszan pózoljanak a fotósoknak. Monique Covet valószínűleg kölcsönzőből vett flamencotáncosnő-jelmezt, és annak főleg a belsejét mutatta meg. A hagyományoktól elszakadni nem kívánó Kis Hegedűs Réka playmate-nek öltözött, Czifra Noémi pedig Piroskának. „Hogy mi van a kosaramban? Bor, pogácsa, és mobiltelefon. Ma már ez természetes.”

Ilyen jóságot? Ma? Magyarországon?

Díj a Velvetnek

A Velvet helyszíni tudósítója a jelmezverseny nyolcadik helyezését érte el Az eperszívű nő című jelmezével. A jelmezt Wahorn András azonos című festménye ihlette, de az eredeti, mezőgazdasági témától újságírónk elrugaszkodott. A díja ötezer forint értékű, a helyszínen beváltható italkupon volt.

Beszélgetésre alkalmatlan hangerővel szólt a zene a teremben, de ez nem mindenki kedvét vette el attól, hogy komolynak szánt üzeneketet fogalmazzon meg. Gáspár Győző spanyoljelmezéről kiderült, valójában Jose Armandónak, Esmeralda fiújának öltözött, aki egykor a vízesésnél megígérte a vak főszereplőnőnek, hogy rövidesen látni fog. Gáspárt tehát a saját életében bekövetkezett, legutóbbi csodáról kérdeztük. „A Westendben vacsoráztam, és aznap kaptam 1.7 millió forint jogdíjat. Hazafelé, a benzinkútnál vettem észre, hogy nincs a zsebemben a boríték, nagyon megijedtem, és visszatelefonáltam az étterembe. Azt mondták, ne aggódjak, megvan, eltették biztos helyre. Ilyen jóságot? Ma? Magyarországon?”

Az orvosnak öltözött Sebeők János arról beszélt, hogy „egy értelmiséginek a magyar hagyományokból következő feladata, hogy időnként politizáljon.” Jelmezével tehát állást szeretett volna foglalni a márciusi népszavazás vizitdíjat érintő kérdésében. „Megalázó. Ha nekem lenne rendelőm, nálam nem lenne vizitdíj”- mondta Sebeők, aki elhivatottságot ugyan érez az orvosi pálya iránt, de mint elmondta, sem fizikailag, sem lelkileg nem alkalmas rá. Az író mellett felesége, a csak keresztnevén ismert Erika büszkén bólogatott, a szomszédos asztalnál pedig Balázs Pali merengett a megszokott Balázs Pali kosztümjében. Hajdú Péter is civil ruhában érkezett, és amint lehetősége volt rá, megemlítette, hogy barátnője, Sarka Kata épp egy órája szépségversenyt nyert. A szépségkirálynő játékautomaták reklámarca lesz, a cég nevét nem említette.

De minek öltöztél be?

Klikk!

A tánctéren Bíró Ica közeledett középkori szado-mazo szerelésben, bár mint megtudtuk, szándékai szerint sokkal békésebb karaktert testesített meg, Pocahontasnak öltözött. Rácz Gergő énekes sokkal inkább a provokációra törekedett Marilyn Manson-jelmezével. „Ő úgy indult el a pályán, hogy szerette volna, ha nagyon gonosznak tűnik, és az emberek majd viszolyognak tőle. Ehhez képest óriási rajongtábora lett. Marilyn Mansonnak van érzéke a marketinghez is.”

A díjazottakat vígözvegyjelmezben Szabó Patrícia, a Cosmopolitan főszerkesztője és Lakatos Márk stylist jelentette be, aki leginkább csak azt a kérdést mantrázta tatár hódító szerelésében: „de minek öltöztél be?” Az utolsó helyen Palcsó Tamás és barátnője, Papp Annamária végzett – valószínűleg - a jó és rossz allegorikus küzdelmét bemutató jelmezükkel, és jutalmul akkor és ott felhasználható italkuponokat kaptak ötezer forint értékben. Javarészt szintén italkuponokkal díjazták Bíró Ica szadista Pocahontas karakterét, Rácz Gergő rockmarketinges jelmezét, Cziffra Noémit, a punk Lolának öltözött Tóth Gabit, a királyfinak öltözött Kinter Oszkár modellt, Gáspár Győzőt és Beát. A fődíjas Steiner Kristóf wellnesshétvégét is nyert. „Segítette a szerepem megformálát, hogy felszedtem néhány kilót és pattanásaim is lettek” – árnyalta a képet a győztes az önirónia poklában.