A rock'n'roll olyan, mint a farmer - ajándékozta meg olvasóinkat elméletével Kiss Endi. Rúzsa Magdi a segélyműsorokat szereti, Gáspár Lacira az Up volt nagy hatással a gyárban töltött évei alatt. A Danubius Rádió 21. születésnapi partiján jártunk, ahol Zentai Márk Tóth Gabi lábával gitározott, és Dér Heni szilikontagadó lett.

"Dolgoztam a gyárban, és egyszer csak megszólalt a rádióban, hogy Nem ez enyém ez a nap. Elkezdtem őrjöngeni, hogy mi ez, gyorsan adjatok rá hangot! Kiderült, hogy ez az Up zenekar"- emlékezett vissza Gáspár Laci egy meghatározó, rádióhoz köthető élményére.

Csak a fémsarkú nők hiányoztak

A Danubius Rádió a fennállásának 21. évfordulóját ünnepelte a fehérre vakolt óbudai Symbolban - az enteriőrmagazinok az ilyen helyekre írják, hogy letisztult formavilágot követ - ahol kopasz, bőrdzsekis ügyfelek és a legtöbbet játszott zenész celebek vegyesen jelentek meg, csak a zenei díjátadókon a rockzenészek köré csoportosuló, fémsarkú nőket nem láttuk. A szervezők azt a játékot ötlötték ki a sajtónak az esemény misztikumát hangsúlyozandó, hogy csak az utolsó pillanatban árulták el a rendezvény helyszínét, ami egyébként napokkal ezelőtt elterjedt.

Nézze meg képeinknet!

Amíg a vendégek gyülekeztek, a várakozás idejét azzal igyekeztünk eltölteni, hogy a zenészeket kérdeztük arról, milyen szerepet játszik az életükben általában a rádió. A Desperado-frizurát viselő Gáspár Laci így fogalmazott: "a rádió a legfontosabb médium." Az énekes az autójában mindig meghallgatja a híreket, és főleg az útinformot, ha fellépésre siet.

Világ színesei egyesüljetek

Egyre mókásabbnak találtuk a körkérdést, amikor válaszul Kiss Endi megajándékozta az olvasóinkat ezzel a mondattal: "A rock'n'roll olyan, mint a farmer. Csak a fazon változik, de mindig visszatér." A Hooligans dobosa lelkesen folytatta, hogy mennyire szereti az embereket, és szeretné, ha "minél több színű és mentalitású ember összegyűlne a világban". De mielőtt ebbe mélyebben belementünk volna, visszatereltük a beszélgetést a rádiózáshoz.

"A rádió fel tudja emelni a zenészt és le tudja nyomni a mélybe"- vázolta a negyedik hatalmi ágra vonatkozó elméletét Kiss Endi, aki szerint ennek köszönhező, hogy Szenzáció című lemezük 34 ezer példányban kelt el, pedig azelőtt évekig nem lehetett hallani olyan zenét, amelyikben gitár van. Miközben egyre nagyobb tömeg lett, a pult mellett megközelítettük Rúzsa Magdolnát, aki menedzserével érkezett. "Szeretem a segítségnyújtó műsorokat, amelyek általában késő este vannak. Ha valaki öngyilkos akar lenni, betelefonálhat, de akkor is hívhatja a rádiót, ha azt szeretné elmondani, hogy megszületett a gyereke. Szeretem az emberek gondjait és örömeit hallgatni"- mondta az énekesnő, aki még sosem telefonált be egyetlen műsorba sem, és elsősorban rockzenét keres a rádióállomásokon.

Ha nem találod magad a rádióban

A rádió frappánsnak szánt köszöntőbeszéde előtt még Tóth Szabolcsot is meg tudtuk kérdezni, akiről nem sejtettük, hogy hobbija a gondolkodás, napi húsz órát ezzel a tevékenységgel tölt, a maradék időben alszik. "Nem tartozom azok közé, akik azért kapcsolják be a rádiót, mert magukat keresik, és ha nem találják, telefonálnak a zenei szerkesztőnek. Nagyon kevés rádiót hallgatok, inkább a hangulatomnak megfelelő zenéket. Nem tudom úgy hallgatni, hogy ne elemezzem zenész aggyal"- mondta a Sugarloaf zeneszerzője, aki a saját zenéjük koncertfelvételeit is elemzési céllal hallgatja útközben az autóban.

Klikk!

Egy szerkesztőségnek bulit rendezni nem nehéz, de az már több kérdést vet fel, ha a magot az ügyfelek és a sajtó is körülveszi. Arra a Danubiusnak sem volt válasza, hogyan legyen egyszerre bennfentes és informatív a kívülállóknak. Ez tükröződött az elnöki beszéden, amikor a színpadon papírmasé képében megjelenő Rákóczi Ferenc felvételről kérdezte a főnökét, amíg az igazi Rákóczi a svédasztal környékén mulatott.

A No Thanx Lolával haverkodik

Amikor körbejártuk a szórakozóhelyet, láttuk, hogy Kammerer Zoltán el sem mozdul egy asztaltól, hogy a No Thanx Lolával kiegészítve egy másik sarokban találta meg állandó bázisát, hogy Győző az Irigy Hónaljmirigyből praktikusan a pultnál ül, és figyeli a mixereket munka közben, hogy Zentai Márk és Tóth Gabi sugdolózik a bejárati ajtó mellett, és ha fotós kerül a közelükbe, Márk felkapja kolléganője lábát, és gitározni kezd rajta.

Dobrády Ákos a koktélpult felé vezető bejáratnál találta meg az ideális helyszínt, ahol minden ismerősével összefuthat, Geszti Péter egy félreeső folyosón tette ugyanezt. A friss vetkőző Dér Heni akkor is szívesen nyilatkozott arról, miért is taszítja a kollagén- és szilikonfétis, ha mindkét kezében tányér volt, eközben Lola menedzsere Groovehouse Judyval táncolt Éliás Jr. Zenéjére, de példájukat nem követte senki. Tóth Renáta, a tavalyi Miss World Hungary barátnőjét értesítette telefonon, hogy siessen, itt rengeteg a menedzser, és eközben a sminkjét erősítette a tükörben, Palcsó Tamás és Ancsaként ismert barátnője pedig csendben sétált a vendégek közt.

Danubius emberkísérlet, első rész
Két évvel ezelőtt a Két idegen, egy esküvő elnevezésű párkapcsolati játék győzteseit, Jamie-t és Rittit a Budai Várban elegáns szertartás keretében adták össze. Az ifjú ara a Sikk Magazinban nyilatkozott a menyegző után történtekről. Mint elmondta, az első időben nagyon boldog volt a férjével, de aztán egyre többet veszekedtek. Ritti úgy érezte, Jamie csak azt az egy évet szeretné kihúzni mellette, amit együtt kell eltölteniük ahhoz, hogy a játékban felajánlott 15 millió forint értékű nyeremény, vagyis a lakás és az autó a tulajdonukba kerüljön. Az egy év letelte után szakítottak.

Lehet, hogy nem is nő az ara

Éliás koncetrjén kívül a rádió bemutatta a színpadon a Két idegen, egy esküvő nevű emberkísérletük legújabb alanyait, Katát és Petit - akik a valóságban Betti és Attila -, miután délben összeadták őket. Meglepetésünkre Betti azt mondta, hogy a szertartás megható volt, a családja is élvezte. Velünk ellentétben nekik semmi ellenérzésük nem volt arra gondolva, hogy nem a természetes módon kialakult kémiai vonzalom az alapja a házasságuknak, hanem egy médium mókája. "A barátaim azzal ugrattak, hogy lehet, hogy nem is nő az, akit majd elveszek. De szerencsére nagyon is az, nem csalódtam" - mondta Attila. Az ifjú pár egy szállodában tölti majd a nászéjszakát, miután eleget tettek az interjúiknak.

A partin láthatóan a hagyományos ismerkedési módokat részesítették előnyben a vendégek. A Fiestából ismert Csordás Tibi fotósunkkal kereste a szemkontaktust, aki nem emlékezett arra, hogy ismerné a zenészt. Tizenegy óra felé néhány sorozatszínész is megérkezett, köztük bizarr leopárdmintás szerelésben Tallós Rita, a nemrég kiírt keverőnő, de mivel nem ezzel a képpel szerettük volna zárni a beszámolót, Kiss Endi szavait idézzük fel, amelyeket búcsúzásképp valamiért mondott nekünk. "A világ zűrzavaros, és az emberek is zűrzavarosak. Egyszer élünk, örüljünk annak, hogy zűrzavarosak vagyunk."