Geldof lánya videón buktatja le Winehouse dealerét

2008.05.06. 09:35
Peaches Geldof - aki közismert partiarcként is mindig makacsul tagadta, hogy drogokat használna - egy most előkerült felvételen 190 font értékben vásárol drogot, sőt előre leadja a másnapra esedékes Valium-rendelését is. Az eladó Amy Winehouse férjének jóbarátja, és a rendőrség gyanúja szerint ő a londoni sztárvilág beszállítója.

Peaches Geldof, Bob Geldof örökbefogadott lánya ugyanattól a dealertől veszi az anyagot, aki Amy Winehouse-nak is szállít. Mindez Wino drogozós videójából derült ki, és okoz most kellemetlen perceket Geldof-lánynak, a rendőrség ugyanis őt is berendelte egy kis elbeszélgetésre - írja a News Of The World.

Peaches Geldof Bob Geldof és Paula Yates MTV-műsorvezető házasságából született 1989-ben, szülei 1995-ös válása óta azonban apja nevelte, anyja pedig 2000-ben heroin-túladagolásban hunyt el. A rendőrség most azt állítja, hogy azon a memóriakártyán, amelyen egy rövid videó Amy Winehouse-t crackezés közben ábrázolja, további filmeket is találtak: köztük egy olyat, amin Peaches Geldof szerepel. A lány - aki mindig is tagadta, hogy tiltott szereket használna - a felvételen épp kokaint vásárol Winehouse dealerétől: a videón látszik, amint átad 190 fontot, és megjegyzi, "Ezután holnap Valiumra is szükségem lesz". A nyugtatókat a droghasználók azért szedik a szétcsúszós partik után, hogy könnyebben átvészeljék a másnapot, amikor a szer kiürül a szervezetből. A News of the World értesülései szerint a felvétel egy nappal a Wino-féle drogos házibulivideó előtt készült.


Eddig ennyit ismerünk a filmből

A rendőrök a memóriakártyát egy olyan párnál foglalták le, akik a Winehouse-videó kapcsán kerültek a képbe: a gyanú szerint ők az irányítói egy hírességeknek szállító drogterjesztő hálózatnak. A pár férfitagja, Jonny Blagrove az üzleti kapcsolaton kívül állítólag jó haverja Winehouse férjének, Blake Fielder-Civilnek is. A rendőrség szerint Blagrove és barátnője, Cara Burton megpróbálták letörölni a felvételt a kártyáról, de az igazságügyi szakértőknek így is sikerült visszaállítaniuk. Ezzel a húzással ráadásul további két órányi - egyelőre titkosan kezelt - anyagot is találtak a kártyán Winehouse-ról.

Miután letartóztatták a párt, lakásuk átkutatásakor megtalálták hírességek neveit és telefonszámait tartalmazó ügyféllistájukat. Blagrove és Burton jelenleg óvadék ellenében szabadlábon védekezhet. A rendőrség februárban már Amy Winehouse-t is kikérdezte mind a videóról, mind a Blagrove-val való kapcsolatáról, főleg ez utóbbira kíváncsiak most Peaches Geldoftól is. "A héten valamikor kikérdezik, meg kell magyaráznia, mi történik a felvételen és miért ad pénzt a párnak. Ez egy nagyobb drogláncolat utáni nyomozás része" - árulta el egy rendőrségi forrás a News of the Worldnek.

Képaláírás

A hír Sir Bob Geldof számára is sokkoló lehet, aki régebben - úgy fogalmazott - "kibaszottul pipa" lenne, ha a lánya ugyanarra az útra lépne, ami az anyja halálához is vezetett. Peaches Geldof maga egyébként - elhunyt anyjához hasonlóan - szintén nagy partiarcként közismert, a droghasználatot azonban eddig tagadta. Teenage Mind című tévéshowjában úgy fogalmazott: "A mai tinédzsereknek nincs mi ellen lázadniuk. Ezért a lázadásuk kimerül abban, hogy drogoznak, isznak és partiznak, és mindennek igazából semmi különösebb visszhangja nincs. Nem igazán befolyásolják vele a társadalmat, és szerintem ez így nem oké".

Tiszta anyja

A lány, aki többek szerint külsejében is hasonlít elhunyt anyjára, karrierjében is követte az anyai példát: míg Yates zenei újságíróként kezdte, majd a The Tube című, a britek szexuális életével foglalkozó nagy sikerű tévéműsor vezetője lett, addig Peaches Geldof szintén készített már tévés dokumentumsorozatot a brit tinédzserek szexuális szokásairól a Sky One-nak; dolgozott riporterként az ITV Tonight With Trevor McDonald című műsorának, volt már saját valóságshowja, most pedig egy kábeltévés csatorna saját műsorról tárgyal vele. A tavalyi londoni Fashion Weeken modellként is debütált, majd a Dotti nevű ausztrál ruhamárka arca lett. Anyjához hasonlóan kedveli a zűrös életű rockzenészek társaságát is: míg Yates 17 éves korában kezdett Geldof akkori zenekara, a Boomtown Rats körül lógni, később pedig a Spandau Ballet és a Duran Durannal is sokat bulizott, addig lánya Pete Doherty szomszédságában lakik, a The Horrors nevű zenekar vezetőjével, Faris Badwannel jár, London szinte minden rockklubjának állandó vendége, és évente 200 ezer fontot keres csak azzal, hogy Fifi Bow nevű barátnőjével Trash Pussies néven DJ-zni járnak.

Ennek ellenére 2006-ban már kis híján lebukott: akkor egy fotón egy kokainszippantáshoz használt csövecskével örökítették meg, de a Geldof-lány meggyőzően hangoztatta: "Az csak egy sodort cigi volt, csak abból a szögből úgy nézett ki, mintha más lett volna. Én sose kokszoltam. Különben is, nem vagyok hülye, miért pont egy kamera előtt tenném? Már beszéltem apuval, nagyon dühös, de mellettem áll". Ekkor hangzott el Geldof szájából az a bizonyos nyilatkozat, miszerint "Ha letérne a jó útról, kibaszottul pipa lennék. Néha ős is igazán idegesítő tud lenni, mint minden gyerek, de alapjában véve rendben van. Egy átlagos 17 éves lány".

A News of the World megkereste Blagrove-ot, aki tagadta, hogy drogot adott volna el a Geldof-lánynak, sőt azt is, hogy a rendőrök letartóztatták volna őt és barátnőjét: "Fogalmam sincs, honnan veszik ezt, de ha nyomtatásba kerül, lesz hozzászólnivalóm. Mindent tagadok, minden hazugság".

A Scotland Yard szóvivője a lap kérdésére csak annyit erősített meg, hogy egy 34 éves férfit és egy 22 éves nőt valóban letartóztattak május 4-én drogterjesztés vádjával, majd óvadékfizetés után szabadon engedték őket.

15%
3999 Ft
3400 Ft
15%
3490 Ft
2967 Ft