Amy Winhehouse videofelvételen drogozik

2008.01.22. 17:38
Pete Doherty után az énekesnő vesztett rajta azon, hogy egyik ismerőse videóra vette, amint egy kis extasy és kokain után némi cracket szippant otthonában, majd nyugtatóval próbálja leállítani magát. Bár Winehouse ezúttal nem adagolta túl magát, a család, a barátok és a rajongók aggódnak miatta, szerintünk ugyanis megöli magát, ha nem áll le azonnal az anyaggal.

Pénteken hajnalban, londoni otthonában filmre vették, amint a szinte már mindenféle drogtól függő énekesnő esküvői fotója előtt állva meggyújt egy üvegből készült pipát, amit crackezéshez használnak, és többször is szippant belőle – írja a Sun. A lap értesülései szerint Winehouse pár perccel korábban némi kokaint és porrázúzott extasyt is elfogyasztott, annak ellenére, hogy az egyik ismerőse figyelmeztette, bánjon óvatosan a kokainnal, ugyanis nagyon tiszta az anyag. A felvételen az is tisztán halható, amint Wino bevallja, hogy hat nyugtatót is bevett. „Körülbelül hat Valiumot dobtam be, hogy egy kicsit lenyugodjak – válaszol az egyik barátjának, aki arra kéri, hogy bulizzanak tovább.

A kába énekesnő aztán négykézlábra ereszkedik, és elkezdi keresni a macskáját. Mivel mezítláb van, a jelenlévők figyelmeztetik, hogy vigyázzon, ugyanis a padlón üvegszilánkok vannak. Winehouse ezután megvádolja az egyik vendéget, hogy a kiscicát, ami vélhetően az a házi kedvenc, amit Pete Doherty-től kapott ajándékba – a csendes szobából átvitte oda, ahol a vad parti folyik. „Ha a macska helyében lennék, akkor eltűnnék innen, hívnék egy taxit. Ez nem helyes. Ez nem egy játékbolt. Elvitték a macskámat” – motyogja rekedten a mostanában szőke énekesnő.

Kábultan a bíróságra

A felvétel pár órával Winehouse férjének bírósági meghallgatása előtt készült, ahova - a most már érthető, miért - meggyötört külsejű énekesnő éppencsak időben odaért. "Szeretlek, te jóképű, te csodálatos férfi! Szeretlek!” – kiabálta Blake Fielder-Civilnek, aki egy kocsmai verekedés és egy tanú megvesztegetése miatt már több hete börtönben van. Az énekesnőt anyósa, Georgette kísérte el a helyszínről. Az ügyben a következő meghallgatásra várhatóan február huszonkilencedikén kerül sor. A Daily Mail értesülései szerint Fielder Civil - aki állítólag egyre sűrűbben látogat el a börtön káplánjához -, ártatlannak vallja majd magát.

Az énekesnő a mámorban töltött péntek után hétfőn ismét kimerészkedett a lakásából. Édespjával, Mitch Winehouse-szal és barátaival vásárolni indult. A szemtanúk szerint az egyik boltban melltartóra vetkőzött az egyik eladó előtt, és jobb karján egy fehér kötés vírított.

Még mindig nemet mond a rehabra

Az ismerősök és barátok természetesen komolyan aggódnak Winehouse miatt, aki augusztusban egyszer már túladagolta magát. Bár decemberben a család még abban bizakodott, hogy ha nem is megy rehabra, az állandó orvosi felügyelet és egy nyaralás majd észhez téríti, úgy tűnik, ez a terv sem jött be. „Megöli magát. Ezen a videón egy olyan nő látható, aki teljesen elvesztette az irányítást az élete felett. Csak abban reménykedhetünk, hogy egyszer észhez tér majd. A rajongók bizonyára alig ismerik fel azt a tehetséges énekesnőt, akit imádnak abban a drogos emberi roncsban, aki a videón látható. Annyira koszosnak és soványak tűnik” – olvasható egy barát nyilatkozata a FemaleFirst oldalán.

Dohertyt és Kate Mosst is megörökítették drogozás közben

Az angol énekesnő sorstársáról, vagy drogtestvéréről, Pete Doherty-ről szintén készült egy hasonló videó tavaly, a müncheni MTV Europe-díjátadó után pár órával. A zenész volt barátnője, Kate Moss sem úszta meg. A kokaint szippantgató szupermodellt ábrázoló képek majdnem tönkretették a karrierjét, de csak majdnem.

Doherty is tisztának vallja magát az eset óta, sőt új barátnője hatására állítólag az elvonókúrát is valóban komolyan veszi. Winehouse a Grammy-díjátadóra szerette volna összekapni magát, de erre a jelek szerint egyre kevesebb az esélye.