horoszkóp

Gisele Bündchen ragaszkodik az abortuszhoz

2007.06.09. 20:26
Brazíliában hónapok óta parázs vita folyik az abortusz legalizálását és a fogamzásgátlást illetően, amivel kapcsolatban mindenkinek megvan a maga véleménye. Gisele Bündchen brazil topmodell szerint például idejétmúlt hülyeség az egész.

A brazil szupermodell, Gisele Bündchen is bekapcsolódott a hazájában folyó születésszabályozásról és szexuális kérdésekről kialakult társadalmi vitába, azzal, hogy kedden kijelentette, szerinte nevetséges, hogy az egyház ellenzi az óvszerhasználatot és az abortuszt - tudjuk meg az intergossip-től.

Gisele Bündchen

Bünchen rengeteg nő példaképe Brazíliában, ahol a világon a legtöbb római katolikus él. Az országban múlt hónapban lángolt fel a vita a szexuális témákat illetően, és XVI. Benedek pápa látogatása nyomán csak erősödött. A pápa nyomatékosította, hogy az egyház elutasítja az abortuszt és a fogamzásgátlást, valamint felszólalt a házasságon kívüli szex ellen is. A brazil kormány az AIDS-ellenes programja kapcsán került szembe az egyházzal, melynek során a hatóságok több millió ingyen óvszert osztanak szét a lakosok között; az egészségügyi miniszter, Jose Gomes Temporao pedig népszavazást kezdeményezett az abortusz legalizálását illetően. A miniszter egyébként nem vallási alapon, hanem népegészségügyi kérdésként fogja fel a problémát.

A topmodell beszól

A brazil szépség, aki a világ egyik leghíresebb szupermodellje, egy Sao Paulo-i lapnak, a "Folha"-nak adott interjújában elmondta, hogy amikor az egyház évszázadokkal ezelőtt felállította ezeket a szabályokat, az volt az elvárás, hogy a nők szüzen menjenek férjhez. "Ma már senki nem várja el ezt... mutass nekem egyvalakit, aki még szűz!" - mondta.

Amikor az abortuszról kérdezték, azt mondta, hogy egy nőnek joga van megválasztani, mi a legjobb számára: "Ha valaki úgy gondolja, hogy nincs pénze felnevelni egy gyereket, vagy még nem készült fel rá lelkileg, miért kellene szülnie?"

A gyönyörű topmodell, aki egyébként nemrég repült a Rio de Janeiro-i Divathétre New Yorkból, kiállt az óvszerhasználat mellett is: "Nevetséges tiltani a fogamzásgátlásnak ezt a módját - elég a szörnyű betegségekre gondolni, amiket el lehet kapni. Szerintem egyenesen kötelezővé kéne tenni a használatukat" - nyilatkozta a Folha című lapnak.