Az egyik napilap azt állította, Győzike kiröhögtette magát, amin a showman annyira kiborult, hogy nagyon csúnya szavakkal illette a lapot.

Úgy látszik, lapunk igazi panasziroda jelleget öltött, Majka után most Győzike is azt sütötte ki, hogy őt megalázta a Blikk, amely szerinte már nem először terjeszt hazugságokat róla. A felháborodást az váltotta ki, hogy a napilap szombati számában "Győzike kiröhögtette magát" címmel közölt cikket, amiben ugyan nem írják, hogy kiröhögték, csak azt, hogy elsőként hagyta el hajója fedélzetét a Kékszalagon, a showman mégis megbántódott.

Az nevet, aki utoljára

„Fel vagyok háborodva, hogy lehetnek ilyen gerinctelenek, hogy azt írják, kiröhögtettem magam?” – kezdi felpaprikázva – „Igenis úgy érzem, hogy amit csináltam, azt szívvel csináltam, csak ma keltem ki az ágyból, annyira beteggé tett a hajózás.”

Később belemelegszik a dologba és szidalmazni kezdi a lapot, állítva, hogy az „faszságokat és hülyeségeket” ír. „Nem is röhögtek ki, mindenki ott állt és ijedten nézett, amikor kikötöttünk, mert sápadt voltam.”

Víziszony a vízen

Győzike elmondása szerint kénytelen volt kiszállni, mivel nincs hozzászokva a viharos szélhez, ami a versenyt szinte végigkísérte. „Mikor gyakoroltunk 2-3-as szél volt, míg Siófoknál 5-6-os. Én nem vagyok hajós, ráadásul úszni se tudok és víziszonyom van. Szerintem maximálisan teljesítettem, büszke vagyok magamra. Épp ezért azt akarom, hogy senki ne higgye el, amiket ez az újság állít, mert nem is igaz.”

„Még ma éjjel is hullámzott az ágy alattam, csak azért keltem fel, mert mennem kellett dolgozni. De ez az újság mindig ezt csinálja, ha neki nem tetszik valami, apámmal és az öcsémmel is ezt csinálta, nem értem, miért kell mindig hazudozni.”

A szopós lap

Győzike úgy látta, hogy mikor partot ért, mindenki pánikban nézte, hogy mi lesz, mert látszott rajta, hogy nem volt a maga ura. „Azt akarom, hogy bocsánatot kérjen a lap, ha nem, akkor pedig szopja ki a faszomat. Ezt így írd meg! Aki pedig azt a cikket írta, legyen ugyanilyen beteg, mint én voltam. Aztán egy életre el is felejthetnek engemet.”

Azok közül, akik látták Győzi partraszállását, sokan gondolják, lehet, hogy a showman a vízen rosszul volt, de a szárazföldre lépéskor igencsak rátett egy lapáttal a tengeribetegségre. Állítólag valóban akadtak, akik a háta mögött megmosolyogták a sztárt, de persze szemtől szembe senki nem merte. Ennek ellenére régóta tudjuk Győzikéről, hogy mestere a túljátszásnak, viszont az is nagyon valószínűnek tűnik, hogy a vízen tényleg rosszul lett. Hja, kemény dolog ez a vitorlázás…