Kérdezze Hajós 'Ferimondjálle' Andrást!

2006.09.26. 10:22
Ön szerint hülyeségeket beszélt Hajós András a Hír tévén felolvasott nyilatkozatában, vagy igaza van? Politikusi ambíciók vezérlik-e az önmagát hórihorgas köcsögként definiáló zenészt, vagy csak szeret benne lenni a tévében, esetleg nem megy már eléggé az Emil.Rulez! zenekar és promó kell nekik? Kérdezze meg tőle személyesen, ma déltől itt lesz és megmond!

Hajós András egy februári Playboy-interjúban azt nyilatkozta, hogy most kicsit visszavesz az önpromóból, mert showmanból inkább politikus szeretne lenni. "Az élet nem egyenlő egy tévéműsorral. Nem titkolom, hosszabb távon más terület felé kacsingatok. Lassan elköszönök a vicces, bohókás alak imázsától, és igyekszem a külső szemlélő számára is megkomolyodni" - mondta röhögés nélkül.

A nehéz kezdet

Ezzel a törekvéssel valóban szép harmóniában áll az az akciója, amikor múlt hét pénteken a Kossuth-téren folyó események által megihletve kiáltványt olvasott be a Hír TV-ben. A beszéd lényege, hogy Gyurcsány igenis mondjon le, és a miniszterelnöknek talán valóban el kéne gondolkoznia ezen az eshetőségen, ha már egy olyan személy kéri ezt, aki egyébként előszeretettel szinkronizál játékmedvét.

Meg nem értett törekvések

A Hajóst a Heti Hetes állandó vendégként foglalkoztató RTL Klub persze hivatalosan sem örült showmanjük magánakciójának, a vasárnap esti műsorban pedig a HH tagjaitól is megkapta a maga tockosát érte. Mindettől függetlenül biztos Önökben is maradt kérdés, amit most déltől a Velvet online interjújában feltehetnek neki.

Miből lesz a politikus?

Hajós régen, mielőtt még A Hajós lett volna belőle, a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodáján dolgozott. Hosszabb távú céljai közt már akkor is szerepelt, hogy főpolgármester lesz, de először ismert és jómódú akart lenni, és szerintünk már ez is politikusi rátermettségét bizonyítja. A közügyek is kora fiatalkora óta foglalkoztatják, már kamaszként is előszeretettel olvasott napilapokat, mivel így komoly ember benyomását keltette a 4-6-os villamoson.

Hajós világképét liberális demokrataként, önmagát kétgyermekes euromagyar apaként határozza meg. Koncertturnéi révén pedig pontos rálátása van az ország sorsára: "Feleségem révén sokat járok Szabolcsban, az Emil.Rulez!-zel az ország legkülönbözőbb pontjain lépünk fel. Ismerem az országot, és tudom, hogy melyek azok a területek - romaügy, könnyűdrogok kérdése, másság elfogadása, szociális háló, iskolarendszer, szegénypolitika, amelyek számomra is fontosak, s amelyekben még nagyon sok a tennivaló".