horoszkóp

Köpésig fajult a gyűlölködés a Hal a tortánban

2008.10.02. 14:45
A Barátok közt ex-Misije a kezdetektől fogva nem titkolja, hogy mennyire utálja Somorjai Tibort. Halász Gábor a legutóbbi adásban túllőtt a célon: leköpte volt kollégája szalvétáját, úgy nyújtotta át neki. A nézők botrányosnak tartják Halász viselkedését, főleg, hogy egy település polgármestere viselkedik ilyen minősíthetetlen módon.

Somorjai Tibort 2001-ben írták ki a Barátok közt-ből, amikor is az általa megformált karaktere, Berényi Ákos halálos balesetet szenvedett egy építkezésen. A színész azóta most találkozott először Halász Gáborral a Hal a tortán forgatásán, ám a két férfi nem túlzottan örült egymásnak. Az annak idején Misit - a homoszexuális, állandóan kertésznadrágban lógó srácot - megszemélyesítő Halász ugyanis még ennyi év elteltével sem tudott túllépni az őt ért sérelmeken, és a régóta feszülő ellentétetek előbuktak az esték alatt - nem is akármilyen módon.

Halász tiszteletet várt volna Somorjaitól

Somorjai az elején még élcelődésnek vélte Halász beszólásait. "Gábor csipkelődését kiderülni nem lehet. Ha ő rád száll, akkor véged" - jegyezte meg Körtvélyessy Zsolt vacsorájánál. Később viszont kezdett neki kínossá válni a kialakult helyzet ( Halász tüntetőleg csak magának töltött bort a társaságában ), ezért volt kollégájának szegezte a kérdést, hogy mi a problémája vele. Bár a prédikáció a "Nincs bajom" mondattal kezdődött, elég sokáig eltartott. "Éveken keresztül úgy öltöztünk egy öltözőben, hogy nem köszöntünk. Én annak idején ritkán láttam olyan beképzelt hólyagot, mint te. Engem 26 évesen sértett, és nem is értettem, hogy a picsába oktatsz ki színészileg. Nálad sokkal fiatalabbak voltak a stábban, érdekes módon ők meg tudták adni a tiszteletet nekem".

Somorjai hiába próbálta csillapítani a kedélyeket, mondván, régen történtek ezek a dolgok és beszéljék meg felnőtt emberként, hiszen mindketten sokat változtak már, a zalai Kiskutas polgármestere kikelt magából: "Azt vártam volna, hogy nem neked áll feljebb, ez a minimum. Nem azt mondom, most milyen vagy. Nem is ismerlek. Ennek így semmi értelme, még a bort is elrontod."A polgármester leköpte kollégája szalvétáját

A cselekmények tetőfoka Halász vacsoráján bontakozott ki. Bár a konfliktusok ellenére Somorjai jó vendéglátónak minősítette a házigazdát, egy aprócska dolog elkerülte a figyelmét - úgy tűnik, csak az övét. Az este folyamán ugyanis az ex-Ákos megjegyezte, hogy egyedül ő kapott gyűrött szalvétát, mire Halász Gábor egyből mellette termet, új szalvétát húzott, amire ráköpött egyet, és úgy tette le kollégája elé az asztalra. Ez a mozdulatsor a jelenlévőket is megdöbbentette, a nézők pedig a TV2 honlapján nem hagyták szó nélkül a minősíthetetlen viselkedést:

Kommentek:

"Mindenkivel egyetértek, aki Halász Gábor viselkedésében kivetni valót talál. Féltékeny, rosszindulatú, neveletlen és még gyerekes is! Nem való a TV-be, polgármesternek meg pláne nem! A viselkedésével lejáratta magát és az egész falut. Tibornak csak gratulálni tudok, hogy így kezeli a kialakult helyzetet, Gábornak pedig azt tanácsolom, hogy térjen vissza az óvodába!"

"Elképesztő hogy viselkedett Gábor. Polgármester létére szégyellheti magát. Bár nem szégyelli, inkább büszke rá. Azt például el sem tudja képzelni, hogy ő is unszimpatikus lehet mások számára? Milliók előtt így viselkedni. POLGÁRMESTEREK GYÖNGYE."

"\"A konfliktusok ellenére Gábor mégis nagyon jó vendéglátó volt..\" Remélem nem arra a részre céloztok, amikor beleköpött a szalvétába? Hihetetlen, hogy eddig lehet süllyedni. Ezt a nyávogást, hogy nincsenek jóban, a lóvé gondolom kárpótolja. Szánalmas egy ember."