horoszkóp

Irakba küldhetik Harry herceget

2006.01.26. 12:26
Elképzelhető, hogy kiképzése után Harry hercegnek Irakba kell mennie. A brit trónörökösi sor harmadik tagját egy olyan ezredbe osztották be, mely korábban több egységével Irakban állomásozott, ezért nem kizárt, hogy ismét bevetik. Ezt a hírt a brit Védelmi Minisztérium is megerősítette.

A 21 éves Harry herceg örül annak, hogy a Blues and Royals nevű, nagy múltú ezredben fog szolgálni, mely a királynő őrezredéhez tartozik, nyilatkozta egy udvari szóvivő. A nem éppen észkombájnként ismert Harryt nagyon lenyűgözi, hogy az ezredet a világ különböző konfliktusaiban is bevetik.

Harry nem kivétel

A herceg döntését azzal indokolta, hogy az ezred kiemelkedő teljesítményt nyújt a felderítőmunkáin át egészen az ünnepélyes ceremóniákig. A herceg bízik benne, hogy egy fegyverrel felszerelt csapatnak lesz a vezetője. A BBC adatai szerint az ezred több egységét is bevethetik egy veszélyes iraki akcióban, ami alól Harry herceg sem lesz kivétel. "Egyértelműen kijelenthetjük, hogy ő is ott lesz, ha csapatát Irakba küldik" - nyilatkozta a Védelmi Minisztérium szóvivője.

Felderítőcsapat vezetője lesz

Harry herceg 44 hetet töltött az elit Sandhurst tisztiiskolában. Kiképzése végén, áprilisban hadnagyként kezdi meg katonai pályafutását. A minisztérium információi szerint még mielőtt további sorsáról döntenek, egy speciális képzésre küldik, ahol elsajátítja, hogy lehet egy 12 fős felderítőcsapat vezetni.

A nagybácsi és Vilmos is katona

Katonai kiképzésével Harry egyébként királyi hagyományokat követ. András - Vilmos apjának, Károly trónörökösnek az öccse - az 1982-es falklandi háborúban szerzett általános megbecsülést azzal, hogy tényleges - és életveszélyes - harctéri bevetéseken vett részt. Öccsét követve idén januárban Károly trónörökös és a néhai Diana walesi hercegnő első szülött fia, Vilmos is a Surrey grófságbeli Sandhurst hallgatója lett.