horoszkóp

Ha sokat dolgoznának, jól kereshetnének a magyar hasonmások is

sze
2008.05.17. 10:25 Módosítva: 2008-05-17 11:16:46
A magyar hasonmások nem keresnek annyit, mint külföldi kollégáik, de ha komolyan vennék a dolgukat, jól megélnének a sztárok utánzásából. A magyar Madonna és Michael Jackson is táncosból lett imitátor és egyikük sem rajong az utánzott hírességekért. Ma már ügynökség intézi az ügyeiket, sőt, lehet, hogy hamarosan Rákóczi Judit, a magyar Wino is bővíti a lehetőségeiket.

A magyar hasonmás-biznisz még nem olyan jövedelmező, mint például az angol: igaz, hogy van már ügynökség, amely hasonmások közvetítésével is foglalkozik, sőt, Rákóczi Judit, a magyar Amy Winehouse is azt tervezi, hogy nálunk is felvirágoztatja ezt az ipart, a hazai profik nem csak ebből élnek meg. De ha komolyabban vennék, akár ez is előfordulhatna - vélik. István Attila, a magyar George Michael, egy éve még arról beszélt, nálunk nem becsülik meg ezt a műfajt.

"Meg tudnék élni ebből, ha többet foglalkoznék vele. Volt, amikor komolyabban csináltam. Most viszont csak hobbiszinten vállalok fellépéseket: ahová hívnak, oda elmegyek. De tudnék állandó helyet találni, szállodákban, vendéglátóhelyeken sok lehetőség van, főleg külföldön" - mondja Norma, aki Madonna-hasonmásként lép fel. Azt, hogy mennyit keres ezzel, nem árulta el.

Michael Jackson hazai imitátora, Luigi is táncos eredetileg, ma már ő sem csak a hasonmás showkból él meg. "Tapasztalataim szerint kétféle hasonmás létezik: aki minél profibban akarja csinálni és színpadi showműsorként fogja fel az egészet, és az elmeháborodott, aki azt hiszi, hogy ő a sztár és inkább a magánéletben viselkedik úgy, de a színpadi mozgáshoz, tánchoz, lövése sincs - ezzel pedig elég sokat árt ennek a szakmának" - mondja Luigi, aki önmagát inkább az első kategóriába sorolja: 20 éves munkája van a Michael Jackson-hasonmás showban.

Nézzen hasonmásokat!

A választék: George Michael, Madonna, Elvis és Michael Jackson

A fellépéseket is vállaló magyar hasonmásokat a Kingdom Showproduction nevű cég próbálja "összefogni őket egy kalap alá" - tudtuk meg a cég munkatársától, Horváth Gábortól. Az ügynökség honlapján Michael Jackson, George Michael, Madonna és Elvis hasonmásműsorokat kínálnak.

Főként diszkókba, kaszinókba hívják őket, de esküvőkre, céges bulikra és születésnapokra is érkeznek felkérések. "Egy siófoki négycsillagos szállodába George Michael mellé a német vendégek szerettek volna egy Robbie Williamst is, aki ugyan nem szerepel a repertoárunkban, de mégis találtam egy hasonmást, aki még énekelni is tudott" - mesélte Horváth Gábor, aki elmondta, új hasonmásokat is szívesen látnak.

"Elvis, George Michael élőben, saját hangjukon énekelnek. Megdöbbentően hasonló hangon. Madonna és Jackson tátognak, de ott a látvány az, ami mérvadó. Madonna 90-es évektől a mostanáig nyomja, de ránk bízzák, hogy melyik összeállítás legyen. Egy 15-20 perces show alatt néha 2-3 szor átöltözik" - tette hozzá.

Nézze meg képeinket!

Kell a humorérzék

Hasonlítasz valakire? Nyerj egy luxusterepjárót!

A Velvet, az Indavideó és az Indafotó keresi a legjobb magyar celebhasonmást. Ha úgy érzed, nagyon hasonlítasz valakire, készíts videót és töltsd fel az Indavideóra, vagy fotózd le magad és töltsd fel az Indafotóra. Csak egy dolgot ne felejts, a tagek közé felvenni, hogy celebhasonmas. Így, ékezet nékül. Ha sikerült, küld el nekünk a videód, fotóid linkjét, hogy semmiképp se veszítsük el az anyagod. Amellett, hogy híres lehetsz és te is kereshetsz heti kétezer fontot, mint a magyar Amy Winehouse még egy igazi, Jáksó Lászó által birtokolt luxusterepjáró, egy Range Rover is a tied lehet. Csak hasonlíts eléggé. Figyelem, a hivatásosokat kizárjuk!

Norma, vagy ahogyan honlapján olvashatjuk, Normadonna, táncos, 20 évvel ezelőtt egyszer előadta a pop nagyasszonyának aktuális slágerét, a Vogue-ot: ekkor figyeltek fel arra, hogy pontosan ugyanúgy mozog, mint az énekesnő és az arca, alkata is hasonló. A fellépéseket viszont csak 10 évvel később kezdte, amikor találkozott férfi hasonmásokkal és feltűnt neki, milyen kevés a nő foglalkozik sztárok imitálásával. "Nem tudom, ennek mi lehet az oka, biztos kell hozzá humorérzék is, legalábbis én mindig próbálom humorosra venni a figurát" -meséli.

Legutóbb egy kaszinó megnyitóján lépett fel, a műsorokban általában a világslágerekre táncol és tátog, a Like a virgintől a Hung upig. "Annyi korszaka volt már Madonnának, van, amire nem is emlékszik a közönség, például sokan elfelejtették, hogy fekete haja is volt" - mondta.

"Énekelnék is, mert nem bonyolultak a számok, sokan mondják, hogy Madonna nem annyira énekesnő, mint inkább showman. Viszont a hangon nem hasonlít az övére, így playbackelek, de ha van igény, élőben is tudok énekelni" - mondja Norma, aki egyébként nem tartja magát Madonna-rajongónak és Madonna legutóbbi lemeze sem nyerte el a tetszését. "Úgy tűnik, hogy ahogyan a nők öregszenek, egyre inkább a szexualitást hangsúlyozzák ki, szerintem Madonnának sem áll már jól az, ami 20 éve még igen. Erőltetett, ahogy 50 évesen a 27 éves Justin Timberlake mellett táncol" - véleményezett a hasonmás, de ha valakinek ez lenne a különleges kívánsága, ezt a számot is előadná.

Van, aki válogatós

Luigi is táncosból lett hasonmás: ""Diákéveimben ebből éltem meg, ma már több lábon állok. Táncosként ez volt a legkézenfekvőbb, közel állt hozzám ez a stílus, 14 éve csinálom, úgy látom bejött". Sokszor külföldön is fellép: Ausztria és Olaszország síparadicsomaiba, a Vajdaságba, a Felvidékre hívják, de járt már Kuvaitban, legközelebb pedig Dubaiban fog fellépni egy tíznapos fesztiválon.

Nem vállal el viszont mindent: "Legutóbb egy olyan rendezvényre hívtak, ahol nem kellett volna táncolnom, csak fotózkodni a résztvevőkkel. Nemet mondtam, nincs az a pénz, amiért elvállaltam volna, nem ezért dolgoztam 20 évet" - mondja a táncos, aki ma is keményen edz, hogy megtartsa a fellépésekhez szükséges kondícióját és a sminkelést is megtanulta. "Mindig van csiszolnivaló" - mondja.

Luigi egy 1995-ös budapesti forgatáson személyesen is találkozott Jackoval. Akkor egy tévéstábbal kandikamerás felvételeket is csináltak, sminkben, ruhában beült egy limuzinba és azonnal megrohamozták a rajongók: "Rettenetesen ijesztő élmény volt, hogy az ablakra mindenhova tapadtak az emberek, azonnal ki akartam szállni. Michael Jackson ezt nem teheti meg..." - mondja Luigi, aki kedveli Jacksont, de sok dolgot persze nem úgy csinálna, ahogyan a sztár.