Ha minden jól megy, még egy hét, és elkészül Király Viktor első szólólemezéhez készült videója. A csütörtökön zajlott forgatást a TV2 úgy harangozta be, mintha ez lenne a Megasztár győztesének az első klipje. Pedig nem. A nyolc évvel ezelőtti produkciót még az énekes is gázosnak tartja. Ehhez képest a mostanit az ő elképzelése alapján forgatják, lesz benne jó verda, szőke cicababa, és talán Király homokká válik a nagy forgószélben.

Csütörtökön egész nap forogtak a kamerák a Starlight Stúdióban, ahol Király Viktor videoklipjét rendezték reggeltől estig. A Megasztár 4. győztesének első szólóalbuma várhatóan még a Kapcsolat koncert előtt debütál a zenei piacon, a hazai közönség igényeit felmérve populárisra fogta a stílust. A klip alapötlete az övé volt, az elképzelés megvalósításában pedig Tóth Gergő rendező segített.

„Nagyon szeretem, ha keveredik a divat a látvánnyal, a tánccal, mindenféle színvilággal" - mesélte Király, aki öltönyben, és sárga talpú, elegáns cipőben dobta be a védjegyévé vált Michael Jackson-os csípőmozgásokat a stáb előtt. „Ez a szám ráadásul egy könnyed hangulatú nyári sláger - vagyis remélem, hogy sláger lesz -, éppen ezért nem is gondoltam, hogy szükség lenne egy háttértörténetre, mint más videókban."

Kattintson a csípőmozgásokért!

„A dal címe: Forgószél" - avatott be minket az énekes, amit egyébként nem is lett volna nehéz kitalálni: „Forgószél, támadj fel, olyan tánc kell, mi szikrákat szór" – plébekelte egymás után kismilliószor a kamerába szemből, oldalról, alulról – a rendező minden lehetőséget megragadott. „Van egy mélyebb hangulata, de ugyanakkor nyárias a fílingje" – folytatta. „Leginkább arról szól, hogy át kell lépni az akadályokat, mint egy forgószél. Én optimista ember vagyok, legalábbis próbálok az lenni ebben a pesszimista világban. Úgy gondolom – és ezt próbálom hangsúlyozni a számban is -, hogy vannak nehézségek az életben, de meg kell próbálni a jó oldalát nézni mindennek. A szikra pedig egyértelműen a bulizásra utal."

Mivel a munkálatoknak messze nincs vége, és a látottakból csak annyi derült ki, hogy Király a fehér vászon előtt énekel, miközben egy szőke táncosnő a forgatókönyv szerint mint egy kiscica dörgölőzik hozzá, kíváncsiak voltunk arra, hogy nagyjából mi lesz a végeredmény. „Természetesen lesznek digitális utómunkák, és nagyon remélem, hogy amit kiötöltünk, az össze is jön. Azon gondolkoztunk, hogy hogyan lehetne megjeleníteni a forgószelet a videoklipben, és arra jutottunk, hogy a táncjeleneteknél például lesöpörjük a vállunkról a homokot, vagy átváltozunk homokká, ilyesmik. Remélem, hogy ez a digitális világ segítségével meg is tud valósulni."

Könnyed nyári sláger képekben!

A megasztáros bízik a sikerben, annál is inkább, mert véleménye szerint a válogatásalbum is sikeres volt: egy hónapon keresztül a 3.-4. helyen futott. „Eleve nagyobb számban nyomták ki az én lemezemet, nekem azt hiszem, 5000 példányban jelent meg, a többieké 1500-ban."

A forgatásra szóló meghívót a TV2 továbbította a Velvetnek, amiben arról volt szó, hogy Király Viktornak ez lesz a legelső klipje. Ez a hír egy kicsit sántít, hiszen elég csak egy kicsit utánajárni a dolgoknak és kiderül, hogy cirka nyolc éve is voltak az énekesnek szárnypróbálgatásai. A régi klipet az orra alá dörgölve még Király is csak nevetni tudott:

„Ez a testvéremmel, Bennel közösen alapított Twinz nevű formáció volt. A Megasztárban is hangsúlyoztam, hogy már hosszú évek próbálkozok a zenéléssel, és ez is egy ilyen próbálkozás volt, de nevezhetjük akár szórakozásnak is. Én mindig is egyedül akartam zenélni, de abban az időszakban nagyon jól éreztük magunkat a testvéremmel. Akkoriban a diszkóról szólt az életünk, ennek a szellemében készült ez a dal. A baj az volt, hogy még nagyon nem voltunk hozzászokva a magyar nyelvhez. Kiadtuk valakinek, hogy írja meg, és ez lett a végeredmény. Mi nem tudtuk eldönteni a magyar nyelvtudásunkkal, hogy ez most egy jó vagy rossz szöveg. Egy idő után persze rájöttünk, hogy ez nagyon gáz."

Azt is megosztotta velünk, hogy mennyire tartott attól a legelején, hogy a sikerei miatt ikertestvére és közte megindulnak a testvéri harcok. Félelmei viszont alaptalannak bizonyultak: „Én profi szinten csinálom a zenélést, neki pedig ez csak egy hobbi. A terveimben persze mindig ott szerepel Ben. Soha nem fogom kihagyni semmiből. Ha nem is az albumon fog szerepelni, akkor az élő koncerteken ott a helye. Eleve úgy lépünk fel mindenhol, hogy Király Viktor és a Face to Face, amiben ő is benne van."

A klip befejezése egyébként a rendezőtől függ, de az énekes nagyon reméli, hogy gyorsan elkészül, mert már nagyon kíváncsi a végeredményre. „Ha jól emlékszem, egy hetet beszéltünk meg, mire az utómunkák befejeződnek. Az albumot úgy terveztük, hogy a Kapcsolat koncert előtt kész legyen. Jól állunk, de nagyon nehéz úgy befejezni, hogy csak ketten írjuk az egyik barátommal, miközben májusban 28 fellépésem van, plusz klipforgatás, interjúk, sorolhatnám. Ráadásul nagyon sokat edzem - most már egy személyi edzővel -, így a nap első fele ezzel megy el. De amint van egy kis időm, rögtön beülök a zeneszerző székbe, és ott piszkálgatom a dolgokat, hogy minél hamarabb befejezhessük."