Kecskés Tibor, azaz Kefir luxuslakást vesz, befektet, tőzsdézik. A V-Tech egykori tagja ma már csak akkor foglalkozik a zenével, ha kedve van. Amikor nincs, mindenkit biztat, Thaiföldön megéri házat venni.

Kecskés Tibor, azaz Kefir nemrégiben megmutatta thaiföldi lakását, a zenész elmondása szerint, az ingatlan jó vétel volt, hiszen ugyanannyiért vett luxuslakást külföldön, mint itthon egy lepukkantat. „110 négyzetméteres új építésű luxuslakást vettem, ugyanannyiért megkaptam, mintha a kilencedik kerületben vettem volna egy ugyanekkora régi építésű csupasz lakást. Ha jól számoltuk, öt-hét év alatt térül vissza az ára" – nyilatkozta a Velvetnek a zenész a Pepe Jeans legújabb üzletének megnyitója után. „Egy éve fektettem be, és a lakás most lesz kész év végén, egy épülő projektbe szálltam bele. Az még itthon is jó üzlet, ha egy épülő projektbe szállsz be" – fejtegette.

Olcsó és alig van rizikó

Ugyan a legtöbben nem is hallották még, a thaiföldi befektetések valójában aranyat érnek, a V-Tech egykori énekese szerint már sok magyarnak van kint lakása. Egyrészt azért, mert olcsón hozzá lehet jutni, másrészt azért, mert hiába volt olcsó az ingatlan, jó áron ki lehet adni egész évben, hiszen ott mindig jó idő van. Persze, az is sokat nyom a latban, hogy az ember elmondhatja, van egy lakása Bangkokban.

„Nagyon jól hangzik, hogy az embernek van egy háza vagy lakása Thaiföldön. Nyilván odamegyek egy évben egyszer, hosszabb időre, ha megtehetem, de nem a saját magam kényeztetésére vásároltam ezt a lakást. Azért vettem meg, mert nagyon hamar megtérül az ára, és könnyen ki lehet adni" – mondta Kecskés. „Viszonylag kevés a rizikó, kevés részesedést kell adni a cégnek, aki kiadja a lakást. Ha ebből nekem plusz pénzem származik, a félretett pénzem jó helyre tettem, ingatlanban áll, saját tulajdonom van és tudok vele pénzt is keresni, akkor mért ne?" – foglalta össze a lényeget Kefír, aki egyébként több vállalkozással rendelkezik, és a tőzsde sem áll távol tőle.

Kefir képekben!

Csak utána kéne járni

A zenész szerint némi utánajárás után bárki szerezhet egy ilyen ingatlant, ráadásul akár hitelre is megvehetjük a lakást, ami – ha mondjuk, kiadjuk – hamar megkeresi az árát. „Az épületen belül van egy arra szakosodott cég, aki elintézi helyettünk a karbantartást, és ki is adja. Minden világszínvonalon folyik, hiszen a világ összes pontjáról érkeznek oda befektetők, és ehhez alkalmazkodniuk kellett" – mondta az üzleti életben igencsak jártas híresség, aki szerint Thaiföld most különösen jó választás egy befektetéshez. „Nagyon fontos, Thaiföldre és a gazdaságra jó hatással van, hogy a bankok thai kézben vannak kizárólag, vagyis nem függenek a válságtól, a világbankoktól. Így a gazdaságuk stabil, sőt fejlődő tendenciát mutat, oda még mindig érdemes befektetni, még most, a válság idején is."

Akkor csinálja, amikor kedve van

Ennyi üzleti tanács után felmerült bennünk, vajon Kefir foglalkozik-e még a zenével, vagy végleg letette a lantot. „Szerencsére már régen nem csak a zenélésből élek, ami, úgy érzem, nagyon jót tesz nekem. Most már nem 'muszáj' csinálnom, hanem pusztán azért zenélek, mert szeretem csinálni, ami hallatszik is az új dalaimon. Most már nincs ott senki a hátam mögött, aki üsse a fejem: már pedig kész kell lennie a lemeznek, mert különben kötbér. Ez amúgy rárakja a pecsétjét néhány dologra. Most teljesen felszabadult módon csinálom a lemezem, közel két éve" – mesélte nevetve.

„Ez persze pusztán az én lustaságomnak köszönhető. Tényleg akkor csinálom, amikor kedvem is van hozzá. Meglátszik rajta, nem kötelező. Majd hallhatóak lesznek a dalokon, tényleg volt időm, az érzéseknek is volt ideje kiforrnia magát. De azért ezen a nyáron már biztos, hogy hallható lesz tőlem valami újdonság."