Új Pepe Jeans márkaüzlet nyílt, ahol vélhetően ruhával ajándékozták meg a megjelent celebeket. Ebben semmi különös nincs, így inkább arról kérdezgettük a címlaplányokat és más hírességeket, vállalnák-e az arcukat sminkeletlenül a címlapon, és barátjuk-e a Photoshop. Groovehouse Judy megmutatná tízmilliós arcát minimális alapozóval, Orosz Barbara a színpadon vállalná a festetlen arcát, a közértben már nem. Kiss Orsolya pedig elmondta, a jövőben hanyagolja a férfimagazinos fotózásokat, mivel nem tartja önazonosnak, ha akkora mellet csinálnak neki digitálisan, mint Pamela Andersonnak.

„Egyszer szerepeltem férfimagazinban, akkor sem szerettem volna, és úgy döntöttem, többször nem is vállalom. Amit ott láttam, az nem én voltam. A melladottságaim a képen olyanok voltak, hogy Pamela Anderson is megirigyelhette volna, de ennek nincs köze a valósághoz" - mondta Kiss Orsolya, a Viva volt műsorvezetője.

A Photoshop nem az ördögtől való

A Mammutban megnyílt a Pepe Jeans márkaüzlet, amelynek celebhangsúlyos megnyitóján jártuk, és szerettük volna elkerülni, hogy például Zimány Lindánál a vásárlási szokásairól érdeklődjünk, és beszámolónkkal segítsük a mielőbbi gyógyulását azoknak az olvasóinknak, akiket alvászavar sújt.

Az értelmes ébrenlét jegyében inkább arról kérdeztünk celebeket és potenciális címlaplányokat, hogy mit gondolnak az áprilisi ELLE címlap körült kialakult divatszakma-beli vitáról. A címlapon Eva Herzigova topmodell, Monica Bellucci és Sophie Marceau színésznők vállalták, hogy smink és digitális retus nélkül szerepelnek. A divatszakma néhány képviselője szerint tanulságos, hogy az olvasóknak mennyire tetszenek a természetesebb divatfotók. Az általunk megkérdezett celebek viszont nem tartják az ördögtől valónak a Photoshopot.

Hajdú Péterék csak próbálni ugrottak be

Pepe parti

Kiss Orsolyához mindenesetre a természetességet sugalló képek közelebb állnak, ha történetesen ő a modell. A Dove Tőled szép kampányához készült, retusálatlan képeit például önazonosnak találta. „Smink volt rajtam persze, az a kampány ugyanis nem azt akarta üzenni, hogy hanyagoljuk el magunkat, hanem az értelmetlen plasztika beavatkozásokat utasítja el." Kisó barátja, Skrapits Erik a No Thanx énekese is hozzászólt a témához. „Ha kitalálja az illető, hogy egy magazinban Pamela Anderson-melleket szeretne, azt ne csináljuk, mert jobb a valóságot megmutatni. Azt azonban lehet egy picit szépíteni, csak túlzásokba ne essünk."

A márkaüzlet hamar megtelt, a vezetőség vélhetően – 20-30 ezer forintos - ruhával köszönte meg a celebek jelenlétét, feltűnő volt ugyanis, hogy csak a hírességek nézelődtek és próbálgattak ruhákat, és mielőtt távoztak volna, egyiküket sem láttunk a kasszánál időzni. Hajdú Péter producer és neje Sarka Kata csak egy rövid időre és ruhaválasztásra, valamint néhány interjúra, fotóra ugrottak be, siettek ugyanis haza a kislányukhoz.

Keith Richards ősöreg, de jól néz ki

Pély Barna énekes hosszabb időzést tervezett, a boltban előadott ugyanis két dalt, amelyhez a szervezők hozzátették, bárki, aki akar, beállhat jammelni Pély Barna mellé, de erre senki nem vállalkozott. Az énekes viszont önmagában is annyira belejött a jambe, hogy később a felvetésünkre adott válasza is felért egy jazz-improvizációval.

„Láttam már olyan retusált fotót, ami szép, és igazából egy elemelt kép. De van, ami a természetességénél fogva emel el. Ha egy hiteles embert fotózol le, mindegy, mit csinál, úgyis azt mondod: ez jó arc. Az egyéniség üt át a legjobban a képen. Keith Richards például ősöreg, már mindenhol ránca van, tényleg ronda. Mégis ha lefotózzák, jól néz ki a képen. Ha nem ő lenne az, akkor viszont azt éreznéd, ez egy szánalmas öregember." Szerettük volna Pély barátnőjét, Galambos Dorinát is bevonni ebbe a remek eszmefuttatásba, de meglepetésünkre nem vállalkozott rá.

Judy nyaralás után vállalja az arcát smink nélkül

A téma boncolgatása közben megérkezett a már említett Zimány Linda is, akit a riporterek azért is figyeltek, hogy megtudják, hogyan viszonyul szintén jelenlévő egykori szerelméhez, Kefirhez, de etéren nem nyújtott sok ingert. A glammodell néhány percen belül kiválasztott néhány ruhát magának, majd eltűnt a próbafülkében. Erre az eseményre ritkán látott hírességek is eljöttek, például Mujahid Zoltán énekes, vagy Kolovratnik Krisztián színész, bár ez utóbbiról az a hír járta, az egyik szervező szúrta ki a plázában hátulról, és beszélte rá, ugorjon be.

Miután befejezte a ruhaválogatást Judy, a Groovehouse énekesnője, őt is bevontuk a témánk elemzésébe, akit azért tartottunk különösen érdekes nyilatkozónak, mert korábban a Velvetnek adott interjújában elmondta, az arca tízmillió forintba került. „Volt már, aki meglepődött, amikor meglátott smink nélkül. Azt mondta, sokkal rosszabbra számított. Ha minimális alapozót megengedhetek, akkor minden további nélkül vállalnám az arcom smink nélkül is egy címlapon. Ha pedig nyaralás után vagyok, és már picit lebarnultam, akkor akár alapozó nélkül is. De igazából egy hírességről elmondható, hogy úgy is önmaga, ha ki van sminkelve, úgy is, ha nem."

Orosz Barbara rákattan a szép nőkre

Pepe parti

Orosz Barbara színésznővel zártuk a téma kitárgyalását, aki azzal lepett meg bennünket, hogy elmondta, a színpadon bármikor szívesen megjelenik smink nélkül, de a közértbe már nem megy le anélkül. „Az, hogy a hétköznapokban sminkelek, nekem az természetes. Arcpír nélkül meg senki meg ne lásson, olyan szinten hulla vagyok. A pasim előtt és a színpadon azonban mindig képes vagyok vállalni az arcomat sminkeletlenül. Az már egy nehezebb kérdés, hogy barát-e Photoshop, vagy nem. Szeretem a szép nőket, és a szép fotókat is. Imádom a kontrasztos képeket. Ha egy környezetbe nem illik bele a modell, az levesz a lábamról. Vagy az, ha nem tökéletes a smink és a haj, és olyan őrült hatása van a képnek."

Az őrült hatásról jut eszünkbe, a farmercég slágeráruja az Andy Warhol sorozat, amelynek részeként néhány ruhát az 1962-ben megrajzolt Campbell-féle leveskonzervek díszítették, és vannak pólók, farmerok, kardigánok, amelyeken Marilyn Monroe Warhol-féle portréja szerepel. Ez utóbbira kíváncsiak voltunk, ki választja magának, szerintünk a Che Guevara portrés felsőruházat közhelyértékével bír. Zimány Linda immár az új, nem Warhol-ihlette szerzeményében, egy zöld, mintás ruhában sétált át a boltmegnyitó afterpartijára az Oscar pubba, ahol a celebkoncentráció erősen felhígult, mert megjelentek a brit törzsvendégek, akik kisebb-nagyobb bánatukra egyáltalán nem ismerik fel őket.