Az exmegasztáros rettentően büszke egy hét alatt felvett új lemezére, és arra is, szerinte ő az egyetlen, aki Magyarországon szvinget énekel. Ez pedig nemcsak a lelkének tesz jót, de a pénztárcájának is, hiszen véleménye szerint abból csak pénz származhat, ha valami olyat hoz be hazánkba, ami hiánycikk. A 18 éves szegedi énekest gyakran hívják fellépni, mert nem gusztustalanul, de megkéri az árát. Hetente legalább négyszer koncertezik, és az előadás után csak a dedikálásra marad, ugyanis mindössze ennyi ideje van a rajongókra, pedig sok van neki. Néha azért negatív kritikát is kap, egyszer összeveszett egy tízéves kislánnyal.

Lakatos Krisztián első saját lemeze június végén jelent meg, ami szerinte egyenesen csodás lett. Hangszerelését a Karib-tenger kalózai főcímdalához tudta hasonlítani. „Féltem egy kicsit ettől az egésztől, de szerencsére olyan emberekkel dolgozhattam együtt, mint Lerch István, tudod, aki írta a Nézz az ég felé című számot. Az ő arcán is azt láttam, bejön neki, ahogy eléneklem a dalt" – kezdte lemezének történetét az exmegasztáros.

Magyarországon szerinte csak ő énekel szvinget

„Megkeresett a kiadó, csináljunk egy lemezt, de álmomban sem gondoltam volna, hogy egy 90 fős zenekarral énekelhetek" – mondta a Velvetnek Lakatos, akinek lemezénél a Starhill szimfonikus zenekar és a Budapest Jazz Orchestra közreműködött. A 18 éves énekes egy hét alatt készítette el új lemezét, ami szerinte rekordidőnek mondható. „Nem vagyok az a lazsálós, időhúzós típus. Van, aki egy évig készíti a lemezt, ezzel szemben én beálltam és elénekeltem" – fokozta tökéletességének érzékeltetését Lakatos, aki annyira azért egyelőre nem zseniális, hogy saját számaiból készítsen albumot. „Ezek feldolgozások, nagyon komoly, elismert előadóktól, zeneszerzőktől" – tette hozzá, majd hozzáfűzte: „Úgy van meghangszerelve, ahogyan szerintem még soha semmi sem volt Magyarországon."

A szvingénekestől azt is megtudtunk, tévedünk, ha azt gondoljuk, nem érdemes szvinget énekelni, hiszen mivel még nincs Magyarországon, nagy pénz van benne. „Hogyne lenne ebben anyagi haszon? Se nem tömeghang, se nem tömegzene, amit csinálok. Nagyon büszke vagyok rá, hogy az országban senki más nem énekel rajtam kívül szvinget" – tette hozzá Lakatos, aki a véletlen folytán teljesen elfelejtkezett a műfajban tevékenykedő zenészekről, például a Cotton Club Singersről.

Ezért meg is kell fizetni

Miután Lakatos Krisztián Jackson-i magasságokba emelte szinte még karcporos lemezét, arról érdeklődtünk, szerinte mi kell ahhoz, hogy az emberek meg is vegyék azt. „Két dolog kell: promóció és szakmai elismerés, amiből szerencsére egyre több van" – mondta Lakatos, majd elmagyarázta, szakmai elismerés alatt olyan zenészeket ért, akik már letettek valamit az asztalra.

Az énekes tisztában van vele, ismertségét nagyon megdobta a tehetségkutató műsor, ahol végül nem került be a fináléba. Ennek ellenére nem kér gusztustalanul nagy összegeket egy-egy fellépésért, mert azt szeretné, ha később is hívnák. Persze azért mindennek megvan az ára. Neki is. „Azt szoktam mondani, hogy a minőséget meg kell fizetni. Van erre egy régi mondásom is: ha valamiben jó vagy, azt ne csináld ingyen. Azért nem kérek gusztustalanul nagy összegeket, pedig megtehetném a Megasztár után, de szeretném, ha később is hívnának fellépni. Nem azon az 50 vagy 100 ezer forinton múlik" - tette hozzá Lakatos, aki jelenleg még szüleivel él.

Emberismeretből is kitűnő

A függetlenedésre alkalmas időpont pedig majd csak akkor jön el, „ha megtalálom az igazit" – utalt párnélküliségére Lakatos, aki nemrég szakított nála 12 évvel idősebb nyíregyházi barátnőjével. „Tényleg a távolság miatt szakítottunk, nem vesztünk össze, közösen döntöttünk" – idézte fel elválásuk pillanatát, majd hozzátette, bár sokan megkörnyékezik, jelenleg nincs kilátásban komolyabb jelölt. Az exmegasztárosnak komoly dilemmát jelent, hogy többen csak azért akarnak összejönni vele, mert ő Lakatos Krisztián a Megasztárból, de szerencsére mindig átlát a szitán, hiszen nemcsak lemezkészítésben zseniális, de nyilván kifinomult emberismereti képességekkel is rendelkezik.

Tízéves kislánnyal veszett össze

A Megasztár 4. döntőjéből kimaradt Lakatost végül a rajongói levelekről érdeklődtünk, melyekről megtudtuk, sok van belőlük, és nagy részük kedves hangvételű. Reagálni azonban csak ritkán szokott rájuk. „Akkor válaszolok rájuk, ha van kedvem, illetve, ha nagyon szépet kapok. Persze előfordul, hogy néha becsúszik egy-egy negatív kritika is. Egyszer egy tízéves kislány írt olyanokat, hogy majd' elájultam. Oroszlán vagyok, úgyhogy rendesen össze is vesztem vele a levélben, mert osztotta az észt. Azt sosem felejtem el" – emlékezett vissza komoly betűpárbajára Lakatos Krisztián.