A rendőrség egy hónapja indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, mert májusban egy napilap lehozta, Dér Heni a NévshowR forgatásán arról számolt be, szembeforgalommal vezetett. Az énekesnő nem nyilatkozik arról, valóban így történt-e vagy csak kitalálta.

Dér Heni május közepén az NévshowR forgatásán számolt be arról, hogy egy túl átlagosnak vélt nap után, autójával tombolta ki magát. „Egy barátommal voltam, amikor az egyik lámpánál az ellenkező oldali sávba kormányoztam a kocsimat. A sofőrök kétségbeesetten dudáltak, villogtak, én meg csak integettem, és visítva, ordítva röhögtem, miközben szlalomoztam köztük. Egy idő után lehúzódtak, én pedig visszamentem a saját oldalamra. Később még rá is szóltam a haveromra, hogy miért nem jön utánam. Nekem kellenek ezek az apró őrültségek, hogy levezessem a feszültséget” – mondta a Borsnak az énekesnő.

A Velvet információ szerint a Közlekedésrendészet tudomást szerzett a történtekről és eljárást indítottak az ügyben. „A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya hivatalból indított eljárást közúti veszélyeztetés bűncselekmény gyanúja miatt, mely jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik. Az ügyben folyamatban van a tanúk kihallgatása és az adatok beszerzése. További felvilágosítást egyelőre nem áll módunkban adni” – közölte írásban a BRFK Kommunikációs Osztálya.

Az említett NévshowR rész a mai napig megtalálható az ATV honlapján, de mint az kiderült, Dér Heni szembeforgalommal vezettem története nem került be az adásba, csak a műsor forgatásakor hangzott el. A műsor promóját többek közt a Velvet is megkapta a PR gépezetnek köszönhetően, ahol ez a sztori szintén megjelent. „Dér Heni minden őrültséget kipróbál a mai napig is. Már tandemet ugrott, jetskizett versenyszerűen, bármi jöhet, ami adrenalint ad. Van, amikor rájön a 10 perc és nem bír magával. Nemrégiben történt, amikor az egyik barátjával találkozott a városban, beszélgettek, majd hazafele megint elöntötte valami. Úgy gondolta, ki kell próbálnia autóval a forgalommal szembe menni. Vajon ki fogják-e kerülni a vele szembejövő autósok? Szerencséje volt, mert a forgalom se volt nagy és nem is lett senkinek semmi baja. Valójában Heni a színpadon próbálja levezetni önmagát, amiben zenekara teljes mértékben partner. Valamint futással.”

A rendőrség körülbelül egy hónapja indított nyomozást az ügyben – tudtuk meg Hajdú Pétertől, aki azt is elmondta, a nyomozók elkérték a műsor felvételét, bár a vágatlan verziót már nem tudták odaadni, hiszen azt nem őrzik meg az utókornak. „Simán el tudom képzelni, Heni azért mondta, hogy szembeforgalommal vezetett, mert fel akarta dobni a beszélgetést valamivel. Azt nem értem, a rendőrök miért nem a bűnözőkkel foglalkoznak.” Bár a rendőrség valamilyen okból kifolyólag ismeretlen tettes ellen nyomoz, mi mégis megkérdeztük Dér Henit, hogy érintette mindez. „Nem nyilatkozom” – mondta.

Gyakorlat

Korábban indult eljárás Gáspár Győző, Demszky Gábor és Kern András ellen is, mert mindannyiuk szabálysértéséről beszámolt a média. Gáspárt egy néző januárban jelentette fel, mert a show-ban többször látta, biztonsági öv nélkül vezet, és állandóan a mobilján telefonál. A bejelentés a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra kapta. Kern András tilosban, a zebrán parkolt tavaly márciusban, amiről a Velvet számolt be először, köszönhetően annak, hogy egy olvasónk felvételt is készített a szabálysértés tényéről. Demszky Gábor pedig január közepén a Gozsdu udvar melletti Holló utcában nemcsak tilosban parkolt, de szabálytalanul is hajtott be egy egyirányú utcába, majd szintén szabálytalanul tolatva távozott onnan. A főpolgármester akcióját nemcsak egy olvasónk, hanem a térfigyelő kamerák is rögzítették, Demszky ellen eljárás is indult tavaly.