A műsorvezetőt és a NévShowR stábját a forgalommal szemben vezető Dér Heniről kérdezték a nyomozók. Hajdú Péter szerint az énekesnő csak azért mesélte a kalandos sztorit, hogy felvágjon. A celebeknek most már figyelniük kell arra, mit mondanak a nyilvánosság előtt, mivel a rendőrség kiemelten foglalkozik a bulvársajtóban megjelenő hírekkel.

Dér Henit múlt héten jogi képviselője jelenlétében tanúként hallgatta ki a rendőrség, tudta meg a Velvet. A nyomozók azután kezdtek el vizsgálódni, miután az énekesnő a NévShowR felvételén kifejtette, a fogalommal szemben vezetett, hogy levezesse feszültségét. Ha Dér Henit elítélik az eset miatt, akkor elveszítheti a munkavállalási engedélyét. Az ügyben – melyben egyébként a mai napig ismeretlen tettes ellen nyomoznak – kihallgatták a műsor egész stábját. Hajdú Pétertől megtudtuk, a rendőrség most már kiemelt figyelmet szentel a hírességek bulvárlapokban megjelenő nyilatkozatainak.

Felvágni, vagánykodni nem érdemes

Dér Heni májusban mesélt arról, hogy egyszer, valahol a forgalommal szemben vezetett, mert így akarta az átlagosnak induló napját feldobni. A történetet még mindig érdekesnek találja Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya, ugyanis két hónapja rendületlenül nyomoz az ügyben ismeretlen tettes ellen. Mivel ez a történet adásban nem hangzott el, a rendőrök a NévshowR forgatásán készült felvételeket is bekérték bizonyítékként. Nemcsak Hajdú Pétert, de Dömsödi Gábort és az egész stábot kihallgatták már tanúként, és így járt a történet főszereplője, vagyis az énekesnő is.

„Egy hónapja hallgattak ki. Az ominózus adásban Dér Heni előtt Fekete Laci arról mesélt, hogy Afrikában egy víziló nyomult a fenekére. Heni története ezután hangzott el, gondolom azért akart nagyot mondani, hogy überelje a többieket. Arról nem beszélt, hogy mikor és hol történt mindez. Kérdeztem az engem tanúként kihallgató tisztet, hogy a bulvársajtóban megjelent hírek után mióta nyomoznak, mire azt felelte, egy ideje fokozott figyelemmel kísérik az ilyeneket” – tájékoztatta a Velvetet Hajdú Péter.

A műsorvezető azt is elmondta, korábban már volt dolga rendőrökkel, ugyanis Fekete Pákó miatt már kellett beszélgetnie velük. „Pákó tavaly meggondolta magát és úgy döntött, nem fog szerepelni egy felvételen, ezért el akarta hagyni a stúdiót.” Akkor a szélsőséges írásairól és megnyilvánulásairól ismert Polgár Tamást – Tomcatet - és Fekete Pákót akarta szembesíteni egymással az Esti Frizbi stábja, egy akkor napvilágra került videó felvétel miatt. Az énekes egy rádióműsorban ugyanis rasszista kijelentéseket tett, valamint Hitlert és Szálasit éltette. A kísérlet azonban kudarcba fulladt, ugyanis Fekete Pákó megijedt, és kihívta a rendőröket, mert úgy érezte, szándékosan bezárták a stúdió ajtaját, így korlátozva őt a szabadságában. A probléma abból adódott, hogy az énekes kifelé igyekezett kinyitni az ajtót, ami viszont befelé nyílt. A kiérkező rendőrök meghallgatták mindkét felet, majd mosolyogva távoztak a helyszínről.