Bár Ganxsta Zolee csak decemberig vezeti a Neo FM Kamikaze című reggeli műsorát, a Sláger Rádió hívői nehezen tolerálják, hogy Ganxsta azon a frekvencián nyomul, ahol korábban nagy kedvencük, a Boros-Bochkor páros, ezért rendszerint anyázó SMS-ek segítségével próbálnak beletiporni a frontember lelkébe. Ez persze nem olyan könnyű, mert a 43 éves zenésznek vízilóbőre van, és egyébként is, Bochkor Gábor áldását adta rá, hogy a Neo FM-nél próbálja ki magát.

Az olvasók és rádióhallgatók nagy egyetértésben küldték el melegebb éghajlatra Ganxsta Zoleet – becsületes nevén Zana Zoltánt –, miután megtudták, hogy Lovász Lászlóval közösen vezetik majd a Sláger helyét elfoglaló Neo FM Kamikaze című reggeli műsorát. A felháborodás okaként Ganxsta szimpátiakoncertre küldött videóját nevezték meg, amiben a zenész támogatásáról biztosította a Sláger Rádió egészét, de főleg a Boros-Bockor párost. Ezek után mégis van képe a Neo FM-en műsort vezetni.

Erősebb lett a kötelék

„Hülyeség, hogy leárulóznak és anyáznak, ugyanis nekem nagyon jó barátom Bochkor Gabi. Annyira közeli barátok vagyunk, hogy hamarosan ismét jön velünk zenélni, beáll a Kartelbe, hogy az emberek lássák, nem szakadt meg köztünk a barátság, hanem erősebb lett. Miután megkaptam az ajánlatot, ő volt az első, akit felhívtam, hogy mit szól hozzá. Azt mondta: 'Zolikám, ne hülyéskedj, azonnal csináld!'” – nyilatkozta a Velvetnek Ganxsta, aki még mindig azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy Bochkorék megegyeznek a Neo FM-mel, hiszen a Kamikaze december harmincadikával megszűnik.

Ganxsta arról is beszámolt, hiába jönnek megállás nélkül a gyalázkodó SMS-ek, ezzel nem lehet felidegesíteni, mert vízilóbőrrel rendelkezik. „Ezek a gyalázkodós SMS-írók ugyanolyanok, mint a neten kommentelők. Pattanásos, tűkarú, beesett arcú emberek. Ők csak ezt tudják. Ha ki kellene menni az utcára pofozkodni, az már nem menne.” A zenésztől megtudtuk, a Neo FM mindössze két nappal a sugárzás előtt kereste meg, vállalná-e a műsorvezetést, ám akkor még arról volt szó, hogy Harsányi Leventével osztják majd az észt.

Harsányival vezették volna a Kamikazét

„Az első verzió az volt – amikor még arról volt, szó, hogy Bochkorék találnak egy másik frekvenciát, és emiatt egy végleges műsorra lesz szükség a Neo FM-nél –, hogy végleges műsorvezetés lesz, ezért velem és Harsányi Levivel tárgyaltak. Miután a Rádió1 hallani sem akart arról, hogy Levit elengedjék, lezártuk a dolgot. Négy óra múlva jött egy telefon, hogy vállalnám-e ideiglenesen, december harmincadikáig Hajóssal. Hirtelen hoztam egy nagy döntést, és elvállaltam. Két óra múlva jött a telefon, hogy mégsem Hajós lesz, hanem Lovász. Mit tudtam erre szólni? Semmit.”

Bár Ganxsta mindössze két-három alkalommal találkozott a radiocafé korábbi műsorvezetőjével, Lovász Lászlóval, kevesebb mint egy hét alatt sikerült összerázódniuk a munkahelyen – vallja a zenész. „Hétfőn nagyon megtaláltuk az összhangot, első alkalommal elszabadult a pokol. Jó lesz ez addig, amíg tart ez az egész” – jegyezte meg a zenész, utalva a december végi műsorzárásra. A 43 éves rapper még nem tudja, lesz-e helye a Neo FM-nél, miután megszűnik a Kamikaze, de persze minden lehetőséget megfontol. Úgy véli, a reggeli műsorról úgyis le kell mondania, mert gyanúja szerint azt megkapja a Boros-Bochkor páros. Nem mintha ez baj lenne, mert a felkelés nem az erőssége.

Kell a pénz

„Szeretek rádiózni, nagyon tetszik a műfaj, de ez a reggeli rádiózás elég kemény az én életmódom mellett, hiszen az éjszakázást nem nagyon tudom feladni, az a lételemem” – mondta Ganxsta, aki korábban a Budapest Rádiónál igyekezett elsajátítani a rádiózás alapjait. Zana erejét egyébként nemcsak a fellépések szívják ki: a reggeli műsor mellett a Sportklubon kommentátorkodik, a héten Hal a tortán stábjával is forgat, és a zenekarával próbál. Ja, és Majkával is vezet egy pókerműsort.

A sokféle megjelenés változatos bevételekkel látja el a Zana-családot, amire most nagy szükségük van, lévén a zenész hatalmas hitelt vett fel, hogy kifizesse a házát. Mint mondja, amellett, hogy szeret rádiózni, fontos volt, milyen összeget kínál neki a Neo FM, de ezzel nem volt gond. „Nagyon jól jön most ez a pluszpénz, de azt ki kell emelnem, hogy főleg olyan műsorokat vállalok el, amiben azért jól érzem magam. Erről ez elmondható, remekül szórakozom, az pedig még jobban szórakoztat, hogy vannak, akiket bosszantok.”

A főnök tépte a haját

Ganxsta egyébként a rádiónál is megvívja a maga harcát, hétfői telefonos interjúnk során beszámolt róla, valószínűleg kiadós fejmosásra számíthat keddi megjelenésekor, amiért a hét első napján ráerőltetett a hallgatókra egy Slayer-számot. „A főnök a haját tépte, hogy merészeltem ilyet berakni” – emlékezett meg a hétfő reggelről Zana, aki a műsor halandó idejére elérte, hogy a Kamikazén kívül saját rovata legyen. „Kitaláltuk, hogy legyen egy olyan rovatom, amiben az én büntető, őrült zenéimből minden nap lenyomunk egyet. Ezt már Vadon Jani is csinálta a Danubiuson, de nem őt akartam másolni, ezt a Budapest Rádiónál is csináltam.”

Zanának egyelőre nincsenek komolyabb feladatai, a hivatalos köröket – közlekedési hírek – Lovász futja le. „Én csak bele-beleszólogatom a hülyeségeimet.” Az olvasói hozzászólásokból egyértelművé vált, hogy a Velvet olvasói nem remélnek túl sokat a zenésztől, sőt egy műveletlen, kulturálatlan seggfejnek tartják, ami Ganxstát nem érdekli különösebben.

„Nem tudom, hogy van-e okuk így gondolni. Mindig úgy vannak velem, hogy mekkora suttyó gyökér, rohadék vagyok, és amikor megismernek, elgondolkodnak, hogy nem ezt gondolták rólam. Nem akarok senkit sem befolyásolni; mindenki azt gondol rólam, amit akar” – mondta Ganxsta. Hozzátette: „De leginkább akkor kell egy embert megítélni, amikor személyesen is beszéltél vele, és egy kicsit jobban megismerted, nem?” Záró akkordként pedig a 43 éves Ganxsta Zolee rádiókról alkotott elméletét osztanánk meg önökkel: „Soha nem hallgatok rádiót, mert azt tartom, hogy ami a rádióban szól, az jó zene nem lehet.”