A hallgatók bebizonyították, tényleg szeretik a Sláger Rádiót: szakadó esőben, bokáig érő vízben álltak sorba a leleményes kereskedőnél, aki Veled vagyok-feliratú sálakkal szolgálta ki a relikviára vágyó rajongókat. A Velvet által megkérdezett szimpatizánsok elmondták, támogatják a Slágert, és nem szeretnék, ha megszűnne. Ugyanakkor nem sok embert zavar majd, ha a frekvenciamutyizással vádolt csatornán tűnnek fel kedvenc rádiósaik.

A Sláger Rádió fennmaradásáért kiálló hallgatókat a zord körülmények sem riasztották el, hiába szakadt az eső, hiába volt sár és bokáig érő víz, a Műjégpályán vasárnap kitartóan éltették a melegedőből színpadra érkező rádiósokat és fellépőket a november 18-ig sugárzó adó szimpátia koncertjén.

Kattintson a Sláger-parti képeiért!

Míg a csatorna munkatársai Ne szűnnyé meg!-feliratos kitűzőjük mellé emblémás takarót és kézmelegítőt kaptak, addig a hallgatók kénytelenek voltak beérni a rádiós relikviákat árusító sátor kínálatával. 300 forintért kitűzőt, 500 forintért sálat vehettek maguknak. Bár a Velvet tudósítói először naivan azt hitték, a népek a pénzüket a rádió alapítványának adják, kiderült, egy leleményes kereskedő járt jól a kézzel fogható emlékekre vágyó hallgatókkal. Boros Lajos elmondta, szerinte a relikviák árusításához a rádiónak nem volt sok köze, ők csupán engedélyt adtak azok forgalmazására, cserében nekik ingyen jutott belőle.

A hallgatók mindenesetre nem érezték átverve magukat, hiszen a koncert ingyen volt, ráadásul kifejezhették szimpátiájukat a rádió iránt. Míg a Velvet által megkérdezett résztvevők közül csupán egy hallgató említette, kifejezetten zavarná, ha Bochkor Gábor és kollégái az új, általuk bírált adón tűnne fel, a többieket – szimpátiakoncert ide vagy oda – ez különösebben nem foglalkoztatta. Ugyanakkor a juj.hu riportere által megszólaltatott hallgatók szerint az egyenesen méltatlan lenne, ha a korrupcióival vádolt csatornánál kötne ki idoljuk, Bochkor Gábor, akit egyébként az egyik feltűnni vágyó hallgató miniszterelnökként is el tudna képzelni.

Nem számít, hol szól a Bumeráng

26-slagerparti

Bende Mária egyike a Sláger Rádió fennmaradásáért aláírásokat gyűjtő önkénteseknek. Véleménye szerint nem az a fontos, hogy a szimpátiát kérő rádiósok átjelentkeznek-e vagy sem az új rádiókhoz. "Ennek az egész botránynak az a lényege, hogy az idősek mellett a fiatalok is nemcsak szeretnék, hanem egyenesen akarják, hogy a régiebbi zenéket játszó adó megmaradjon" – mondta, majd kifejtette, szerinte az lenne a helyes eljárás, ha nem egy pár ember döntené el, mit hallgasson az ország. Arra a kérdésre, őt zavarná-e, ha a botrány, majd a szimápátia ilyen méretű kimutatása után Bochkorék átvinnék a Bumerángot egy másik adóra, elmondta, ez nem lenne gond, hiszen ha ugyanazt a műsort sugározzák, akkor azt is hallgatják majd az emberek.

A Slágert csak utánozni lehet

27-slagerparti

A Veled vagyok-feliratos sállal büszkélkedő családapa a Velvetnek elmondta, azért írta alá a petíciót, hogy ne szűnjön meg a Sláger Rádió. Horváth József szerint Sláger csak egy van, utánozni lehet, de az új rádió nem lesz ugyanaz. Arra a kérdésre, ha esetleg egy másik csatornán sugároznák a Bumerángot, hallgatná-e, azt mondja, nem biztos benne. Véleménye szerint így már nem lesz ugyanaz a műsor, még annak ellenére sem, hogy ugyanazok a rádiósok ülnek a mikrofon előtt.

Zavarná, ha az új adón hallaná Bochkorékat

29-slagerparti

Dávid Dia elsősorban azért jött ki a szakadó esőben tartott koncertre, mert nagyon szereti a Sláger Rádiót. Az ORTT döntése szerinte elkeserítő, hiszen szerinte lassan minden megszűnik, ami jól működik ebben az országban. „Akármilyen jó ötlet van, azt elrontják vagy meghiúsítják” – mondta, majd arra a kérdésre, szerinte ezek után mekkora esélye van az új rádióknak, kifejtette, nem hiszi, hogy reménykedhetnek. „Az a baj ezzel az egésszel, hogy úgy van beállítva, hogy eleve rossz lesz. Nem valószínű, hogy többet nyújthatnak, mint a Sláger Rádió” – latolgatta a lehetőségeket, majd elmondta, az azért zavarná, ha a szimpátia koncert után az egyik újonnan indult adón látná viszont Bochkorékat.

El kell hinni, amit Bochkor Gábor mond

30-slagerparti

„Egyetértek a kezdeményezéssel, a szimpátiával, és nagyon szomorúnak találom a döntést, ami miatt most itt vagyunk. Remélem – ahogy a Bocsiék is mondják –, megmarad a rádió, és hallani fogunk rólunk” – mondta Horányi Mátyás. Véleménye szerint el kell hinnie mindenkinek, Bochkorék nem mennek máshova, és annak ellenére, hogy meghallgatják az ajánlatokat, nem hiszi, hogy a jelenlegitől eltérő formában bárhol máshol is megpróbálják. Azt azonban még nem tudja, milyen érzés lesz, ha esetleg egy másik adón találja a jelenleg Slágerért küzdő rádiósokat.