A Benkő feleséget keres műsorvezetője és főszereplője magát átlagos férfinek tartja, és tudja, hogy nem végzi tökéletesen a munkáját. Az igényes villa rá is hatással volt, ezért igyekszik saját otthonát majd tisztábban tartani. Az Esti Frizbi vendége, a kubikusok álma Hajdú Péternek és a Velvetnek sem árulta el, ki lesz az ara.

Hogy értékeled a szereplésed? Megfeleltél azoknak az elvárásoknak, amit a csatorna támasztott feléd vagy sem?

Összetett. Először is azt kell tisztába rakni, ki vagyok én ebben a televíziós produkcióban. Műsorvezető és főszereplő. Nyilvánvaló, főleg a műsorvezetői szerepet tekintve, hogy elvárásokkal van a csatorna velem szemben. Ennek nem mindig tudok megfelelni. Az elvárás azt jelenti, hogy bizonyos szabályokat illik betartanom. Például mozgásokat, bizonyos mondatokat, szituációkat, történéseket végig kell vinni, amit én renitens módon, rendszeresen túlhágok, és ezzel százegy embernek – megszámoltam egyszer a stáblistát – a munkáját teszem tönkre. A szereplésem viszont egyfajta spontaneitást igényel, és így is kell hatnia a nézőre. Bármilyen furcsa, amit most mondok, de ez a lényeg, a szereplésemmel kapcsolatban egy szempontom van: a semmit csináljam. Ha valamit nagyon akarok, ha nagyon akarom a szerepet hozni, az kudarchoz, bukáshoz vezet, és senkit sem fog érdekelni. Az emberek az őszinteséget szeretik, és a semmit nem csinálásnál őszintébb dolog nincs a földön. Természetesen érteni kell, mit gondolok a semmittevésről: magától értetődően jöjjenek a dolgok, ne játsszunk semmit túl. Ez az egyetlen út. A közönség, aki nézi Benkő Dánielt, arra kíváncsi, hogy az ugyanolyan, mint én meg ő, meg mindenki más. Ha különlegeset akarnék játszani, akkor végem lenne.

A kiszavazásnál többen úgy gondolják, hogy nem nagyon találod meg a helyed. Nehézzé, vontatottá teszed.

Az egy drámai szituáció, rettenetesen be kéne tartani képileg, milliméterre pontosan a játékszabályokat. Egyszeri és megismételhetetlen, technikai okokból kifolyólag. Amit elmondok, nem lehet megismételni, mert ha egyszer már hallották a lányok a szavaimat, nem tudnak ugyanolyan arcot vágni. Ebben a kérdésben rettenetesen nehézkes vagyok, mert nagyon vigyázok arra, ha valamit elmondok egyszer, véletlenül se mondjam még egyszer ugyanúgy. Az egész életem erről szólt, a saját megfogalmazásaimat keresem.

Melyik női karakter hiányzott neked a csapatból?

Nem szeretek nőt kreálni, még gondolatban sem. A meglévők közül kellett válogatni. Sose mondanám, hogy de jó lenne, ha egy kicsit ilyenebb vagy olyanabb volna. Senkin nem akarok változtatni semmit. Engem az érdekel, hogy a nő nőies legyen. A nőhöz vezető út pedig annyi, ahány nő van. Mindegyik teljes, nekem egy dolgom van, elfogadni őket.

Találtál olyat, akit el tudsz fogadni?

Szerintem igen, de ne szaladjunk előre.

Érzed ennek a show-nak a hozadékát?

Engem, bármennyire is entellektüel lennék, a kubikus szólít le. Látom az arcán, hogy boldogságérzet fut át rajta, amikor megpillant. Én egy átlagos figura vagyok, nem akarok különleges lenni. Engem az átlagemberek szeretnek. De közben keresik magukban a különlegest, amit szintén látnak bennem. A legfontosabb: a tizenkét-tizennégyévesek imádnak, pedig ki vannak zárva a show nézéséből.

Attól leszel átlagos, hogy például egy szexuális aktus után szellentesz?

A fingpertu egy nagyon komoly pszichológiai kategória. Ez jelenti azt, hogy két ember teljesen felszabadult egymás társaságában. A konkrét esetnél, rettentően be voltunk egymásra indulva, ezeket a dolgokat észre se vettük. Öleltük egymást egész éjszaka. Meg másnap is.

Akkor ezek miatt gondolod, hogy jól hozod az átlagos karaktert?

Talán igen. Nem kell megjátszanunk magunkat. Ha szarni kell, szarni kell, ha fingani kell, fingani kell. Disztingválok, a ceremónián nem fogok fingani. Fejlődtem.

Már véget ért a forgatás, továbbra is az RTL Klubnál fogsz dolgozni?

Nem ért véget, az utolsó pillanatban is van forgatás, és vágás. Ma már mondhatom, a hétfői adásra már nem veszünk fel semmit. A jövőre nem gondolok.

Egy pedáns, tiszta házban éltél egy ideig, de ugyanezt a valódi otthonodról nem lehet kijelenteni. Hatott rád a környezet?

Mindenképpen. A magam személyével kezdem: külön volt szájszag-felelősöm. Egy másik lány arra figyelt, hogy izzadok-e. A harmadik az illatomért volt felelős. Valaki pedig mindig arra figyelmeztetett, hogy húzzam ki magam. Most már magamtól is figyelek ezekre a dolgokra. A herceg mindenkiben benne van, de nem biztos, hogy érvényesülni. Benne van a hajléktalan attitűd is. A herceg szerep megtetszett nekem, és most ezt választottam. Ami a lakókörnyezetem mindenkori állapotát illeti, bőven hagy még kívánnivalót maga után. Állatokkal élek együtt, és összeér a belső és külső terület, nehéz a karbantartás.