A 15 éves megasztáros középiskolát váltott, ahol nemcsak megnövekedett elvárásokkal került szembe, de be kellett illeszkedni az előítéletes közösségbe is. Közben kijött az első lemeze, és klipet forgat SP-vel.

Nguyen Thanh Hiennel december 5-én este a Miss Asia Europe választáson találkoztunk. Ő volt ugyanis a díszvendég. A Megasztár negyedik szériájának hatodik helyezettje lelkesen, bár kissé fáradtan érkezett, mert hetek óta betegséggel küzd, de kipihenni nem tudja magát. "Sulizom, és rengeteg fellépésem, megjelenésem van." - mondja a sminkszobává avanzsált folyosón, amíg a fellépésére vár. A fáradság nem meglepő, a 15 éves lány épp túl van első lemezének kiadásán, a  Játék az egész november elején került a boltokba. Első klipjét pedig már júliusban leforgatták. Ilyen lett:

Az iskolában nem könnyű megasztárnak lenni

Hien a Megasztár alatt még Sopronban tanult, de zenei karrierje érdekében családjával Budapestre költözött, így szeptember óta az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskolában tanul. Hogy hogyan tudja összeegyeztetni a zenét a tanulással? Nem könnyen. "Néha nehéz, mert a suliban magasak az elvárások. Végül is megoldom, csak fáradtsággal jár és kevesebb szabadidővel."

Az új iskolában nemcsak a megnövekedett elvárásoknak kellett megfelelni, de a közösségbe is meg kellett próbálni beilleszkedni. Ez az ő helyzetében az átlagnál nehezebben megy. "Biztos, azért, mert a korosztályomban sokkal felszínesebbek tudnak lenni az emberek. De ezt szerencsére jól kezelem. Az osztályommal is jól megvagyok, bár az elején nagyon sok előítélet volt az irányomban, de ezek idővel megszűntek. Azt hiszem, hogy kellemesen csalódtak, amikor megismertek."

Valószínűleg új iskolájában irigyek is akadnak, de a 15 éves énekesnőt ez nem érdekli. Megvan ugyanis a saját baráti köre, akiket már régóta jól ismer. A zene pedig ugyan sok izgalmas emberrel hozta össze, de ők inkább haver, mint barát kategóriába sorolhatóak.

Az orvosi előtt egy közös duett SP-vel

Hiennek egyébként tavasz óta nem változtak az elképzelései a jövőjét illetően. "Az orvosira szeretnék menni, hogy aztán fogorvos legyek. Az éneklést csinálom addig, amíg megy. A meddig a szerencsén is múlik és persze azon, hogy nem égek-e ki. Ha nem megy az éneklés, akkor nem fogom erőltetni, inkább még jobban rákoncentrálok az orvosi karrieremre." Ennek érdekében a vietnami származású lány még akkor is bejárt az iskolába, amikor a lemezfelvétel alatt éjszakába nyúlóan ült a stúdióban. Hien szerint az iskolai teljesítményén nem látszik meg, hogy mennyire leterhelt. "Eddig is jó tanuló voltam, és ezt most is tudom tartani." Főleg, ami a reál tantárgyakat illeti.  A matematika, a fizika és a kémia ugyanis a kedvence.

Amíg viszont tart a lelkesedés a zene iránt, addig Hien is dolgozik. Februárban jelenik meg következő, márciusban pedig harmadik klipje. Ebben a lány SP-vel, azaz Éder Krisztiánnal, a VIVA Comet duplán díjazott zenészével dalol majd.